728 x 90

نردبان غارت؛ از جیب به سفره و از سفره به دهان

سفره خالی مردم
سفره خالی مردم

از وقتی نظام آخوندی تحت تحریم نفتی قرار گرفت، غارت مردم ایران توسط رژیم از فاز دست در جیب مردم کردن شروع شد و تا به دست بردن در سفره و بالاخره به دست در دهان محرومان کردن برای ربودن لقمهٔ نان رسید.

هر روز کارگزاران و رسانه‌های حکومتی این موضوع را به نوعی اعتراف می‌کنند.

«زنگ هشدار سفره خانوار» عنوان مطلبی از روزنامهٔ حکومتی دنیای اقتصاد روز ۲۰مرداد۱۴۰۰ است که به‌نقل از زرگران کارشناس حکومتی و عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران، در مورد تغییرات مصرف غذای ایرانیان در دههٔ ۹۰، به مواردی از ربودن نان و غذا از سفره و دهان مردم توسط رژیم اذعان کرد و از جمله نوشت: «شواهد موجود نشان می‌دهد دیگ جوشان تورم در کنار عواملی هم‌چون کاهش رشد اقتصادی و رواج بیکاری، رفاه جامعه ایران را در دهه۹۰ به تاراج برده است». این کارگزار حکومتی بر اساس نتایج یک گزارش منتشر نشده اذعان کرده است: «ایرانیان در مقایسه با دهه۸۰ غذای کمتری می‌خورند و هزینه بیشتری بابت خوراکی‌های مختلف می‌پردازند». در حالی که در نتیجه هجوم کرونا، «سهم هزینه درمان یا مسکن از سبد خانوارها افزایش یافته و درآمدها نیز هم‌اندازه تورم افزایش پیدا نکرده‌اند».

 

«سرنوشت نامعلوم ۱۰۰هزار میلیارد تومان ارز دولتی» نمونهٔ دیگری از دست کردن باندهای حاکم در جیب مردم است که روزنامه‌های حکومتی همدلی ۱۰شهریور۱۴۰۰ از قول مسعود خوانساری رئیس اتاق بازرگانی رژیم در تهران، نقل کرده که «از حدود ۱۵میلیارد دلار واردات، در چهار ماههٔ اول سال۱۴۰۰، نزدیک به یک‌سوم آن به ارز دولت مربوط است. به این ترتیب تا پایان تیر ماه، ۱۰۰هزار میلیارد تومان ارز از این طریق به کالاهای اساسی اختصاص یافته است». این کارگزار حکومتی با اشاره به آمار مرکز آمار که تورم کالاهای اساسی در همین مدت را ۵۸درصد اعلام کرده می‌گوید به این ترتیب معلوم نیست ۱۰۰هزار میلیارد تومان «جز تخریب اقتصاد و ایجاد رانت و فساد چه آورده‌ای داشته است».

«رنج‌های تورم» عنوان مطلبی است در روزنامه حکومتی جهان صنعت ۱۰شهریور که با استناد به «جدول «شاخص قیمت کالاها و خدمات مصرفی خانوارهای کشور»، با اعداد و ارقام ابعاد جدیدی به آخرین دست‌اندازیهای رژیم در معیشت مردم را اعتراف کرده و از جمله نوشته است: «در تیرماه سال۱۴۰۰» با وضعیت شفاف‌تری در مورد تورم و فشارهای اقتصادی روبه‌رو می‌شویم. به‌عنوان مثال در ردیف جدول خوراکی‌ها افزایش ۵۶درصدی، نان و غلات ۴۳درصد افزایش، ماهی‌ها و صدف‌داران افزایش ۷۱درصد را می‌بینیم. هم‌چنین در جدول شیر، پنیر و تخم‌مرغ عدد ۶۶درصد افزایش را به نمایش می‌گذارد».

 

براین اساس علاوه بر سرکوب و کشتار به وسیلهٔ کرونای ولایت، غارت و چپاول مردم هم از جمله موارد «رشد و پیشرفت» در نظام آخوندی است. تا جایی که ارگان باند فاشیستی مؤتلفه «آستانه تحمل» مردم را «در وضعیت قرمز» توصیف کرده و نسبت به انفجار اجتماعی به نظام هشدار داده و از جمله نوشته است «تنگنای مشکلات اقتصادی مردم و نابسامانی‌های اجتماعی و فرهنگی در یک دهه گذشته آن‌چنان زندگی مردم را تحت‌الشعاع قرار داده که دیگر نمی‌توان با توصیه و سفارش، آستانه تحمل افراد را بالا برد». این روزنامه حکومتی می‌افزاید: «جامعه‌ای که دچار خشم فرو خفته و تلنبار شده از عدم توازن اجتماعی، اقتصادی و مدنی در تمام لایه‌های خود است، البته این خشم تنها در نسل‌های جدید نمود پیدا نکرده، بلکه شاید در بین تمام مردم این امر متجلی است».

 

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/99c968f9-dfaa-4125-a850-c9d697aeba40"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات