728 x 90

نقش پوششی هلال احمر؛ رسوایی تازه، بحران تازه

پاسدار سعید قاسمی
پاسدار سعید قاسمی

پس از اعتراف صریح پاسدار سعید قاسمی سرکردهٔ لباس شخصیهای خامنه‌ای مبنی بر این‌که او و گروهی از پاسداران در پوشش هلال احمر و تحت عنوان امدادرسانی به بوسنی رفته و در آنجا به آموزش و سازمان دادن القاعده و تروریستهایی که از کشورهای مختلف آمده بودند، اشتغال داشتند، رسوایی جدیدی برای حاکمیت آخوندی به‌وجود آمده و قشقرق کم‌سابقه‌یی در درون برپا شده است

سردمداران حکومتی و سرکردگان سپاه هراسان و سرآسیمه، به صحنه شتافتند تا این رسوایی را رفع و رجوع کنند، چرا که می‌دانند این اظهارات چه پیامدهای بین‌المللی وخیمی را در پی خواهد داشت.

 

پاس گل دادن به دشمنان!

محمود واعظی رئیس دفتر روحانی به‌طور قابل تأملی اظهارات سعید قاسمی درباره هلال احمر را غیرقابل استناد عنوان کرد و با بیان این‌که حرفهای پاسدار قاسمی پاس گل دادن به آمریکا و دشمنان است، گفت:‌ «چه لزومی دارد ایشان... بخواهد دست دشمنان را که سپاه را نشانه گرفته‌اند، قوی کند».

سپاه پاسداران هم اظهارات پاسدار قاسمی را به‌اصطلاح تکذیب اما مثل واعظی در واقع تأیید کرد. پاسدار رمضان شریف سخنگو سپاه گفت: «اظهارات آقای سعید قاسمی که مدتی داوطلبانه در بوسنی حضور داشته‌اند و سال‌های زیادی هم از بازنشستگی ایشان می‌گذرد،دیدگاهی شخصی و فاقد اعتبار بوده و مورد تأیید سپاه پاسداران نمی‌باشد».(سایت عصر اقتصاد ۲۸فروردین ۹۸)

 

اعتراف به ارتباط سپاه با القاعده

از سوی دیگر حسین الله کرم از سرکردگان چماقداران خامنه‌ای و از همدستان سعید قاسمی به دفاع از او و در عین‌حال ماله‌کشی رسوایی هلال احمر برخاست و گفت: «او (سعید قاسمی) نگفت که ما با لباس هلال احمر یا از طریق هلال احمر در بوسنی بودیم. در واقع او با استفاده از این تعبیر می‌خواست بگوید «ما آنجا امدادگر بودیم» چون امداد و کمک‌رسانی شاخصه و ویژگی هلال احمر است بنابراین فعالان این حوزه امدادگر محسوب می‌شوند».

الله‌کرم درباره ارتباط نیروهای رژیم با نیروهای القاعده در بوسنی، جزییات بیشتری را فاش کرد و افزود: «القاعده لایه‌های مختلفی دارد، لایه‌ای که شامل نیروهای بوسنی و هرزه‌گوین بود، آنها به‌نحوی با ما ارتباط داشتند، هر چند گاهی از اینها وقتی در مقرهای القاعده آموزش می‌دیدند وقتی اسلحه خود را تحویل می‌گرفتند بنا‌ به دلایلی آنجا را ترک می‌کردند و به سمت ما می‌آمدند. ارتباط با القاعده عمدتاً در این لایه‌ها بود».(سایت نامه نیوز۲۸فروردین ۹۸)

 

دوستی خاله خرسه پاسدار قاسمی

آخوند هادی غفاری از چماقداران سابق که در حال حاضر لباس اصلاح‌طلبی به تن کرده هم طی اظهاراتی به سرزنش سعید قاسمی به‌خاطر این فاش‌گویی پرداخت و گفت: «حتی اگر این کار را کرده‌اید، خیلی بیجا کرده‌اید که آمدید و گفتید. در هر شرایطی گفتن این موضوع اشتباه و مثل همان دوستی خاله خرسه است، امثال آقای قاسمی از خاله‌خرسه‌هایی هستند که ایران را به زیر می‌کشند».(سایت برترین‌ها ۲۹خرداد ۹۸)

پاسدار سعید قاسمی طی یادداشتی در حساب توئیتر خود، از استفاده از پوشش و امکانات هلال احمر برای اهداف تروریستی دفاع کرد و نوشت: «به چشم دیدیم در لباس سازمان ملل جاسوسی می‌کنن... حالا تعجب می‌کنم که بر ما خرده می‌گیرند چرا با لباس هلال‌احمر به نجات مستضعفین رفتید! مگر نه این‌که معنی پوشیدن این لباس یعنی نجات مسلمین و هر بنی‌بشری که تحت آسیبِ ظالم است؟».

 

تکذیبیه تایید‌آمیز هلال احمر!

از سوی دیگر، مدیر روابط عمومی هلال احمر در تکذیبی که در واقع تأیید محسوب می‌شود،‌گفت: «این اتفاق و ادعا مربوط به ۲۰سال پیش است و در حال حاضر چنین اتفاقی نیفتاده که از طرف ایشان مطرح شده است».

وی ادامه داد:« این سخنان ادعایی است که از نظر ما قابل پذیرش نیست؛ چرا که ما چنین اجازه‌ای به ایشان نداده‌ایم و به هیچ‌فرد دیگری هم این اجازه را نخواهیم داد و اگر ایشان سوءاستفاده‌ای کرده‌اند، خودشان هم باید پاسخگو باشند».

این مقام هلال احمر در پاسخ به این سؤال که آیا هلال احمر از سعید قاسمی شکایت کرده یا نه، گفت:« ما در حال بررسی هستیم و هنوز در این رابطه اقدامی نکرده‌ایم و چنان‌چه لازم باشد شکایت خواهیم کرد».

وی با بیان این‌که یکی از قوانین هلال احمر و صلیب‌سرخ این است که در هیچ جای دنیا مداخله نظامی نداشته باشد، خاطرنشان کرد: سوءاستفاده از این لباس برای هر کسی امکان‌پذیر است... لزوما این‌گونه نیست که هر کسی این لباس را پوشید، مورد تأیید ما باشد. لباس هلال احمر، لباس داوطلبی است و لباس کادر نظامی یا نیروی انتظامی نیست که به افراد خاصی داده شود».(خبرگزاری ایلنا ۲۷فروردین ۹۷)

این تکذیب مسخرهٔ هلال احمر در حالی است که در حاکمیت آخوندی هیچ جدایی بین این نهاد و سپاه پاسداران وجود نداشته و تقریباً همهٔ رؤسال هلال احمر از پاسداران شناخته شده بوده‌اند.

 

نقش پوششی هلال احمر برای سپاه در یمن

نقش پوششی هلال احمر برای فعالیت‌های تروریستی سپاه پاسداران و سپاه قدس آن، از سالیان قبل موضوع بحث رسانه‌ها و تحلیلگران مستقل بوده‌ است.

از جمله این‌که در سال ۸۸ وزارت کشور یمن با انتشار بیانه‌ای اعلام کرد دو مرکز بهداشتی وابسته به هلال احمر رژیم را تعطیل کرده است.

این اقدام دولت یمن به این دلیل صورت گرفت که سپاه پاسداران از طریق این دو مرکز به گروه حوثی وابسته به رژیم کمک تسلیحاتی و لجستیکی می‌کرد.

در همان زمان پایگاه اینترنتی ۲۶سپتامبر وابسته به وزارت دفاع یمن اعلام کرد که تظاهراتی از سوی گروه‌های مخالف حوثی در یمن در مخالفت با دریافت کمک توسط این گروه از خارج برگزار شد.

در سال ۹۴هم مقامات یمنی نظام آخوندی را متهم کردند که تحت پوشش کمک هلال احمر به مردم یمن برای گروه حوثی، مزدوران دست‌نشانده‌اش در یمن اسلحه می‌فرستد.

در اردیبهشت سال ۹۴سازمان ملل کشتی موسوم به ایران شاهد را که رژیم ادعا می‌کرد حامل کمکهای هلال احمر به مردم یمن است توقیف و بازرسی کرد.

در این رابطه خبرگزاری سپاه پاسداران(فارس) ۳۰اردیبهشت ۹۴ نوشت: «ایران شاهد برخلاف برنامه اعلام شده ابتدا برای بازرسی توسط سازمان ملل به جیبوتی و از آنجا به بندر حُدیده می‌رود».

در همین روز خبرگزاری نیروی تروریستی قدس(تسنیم) از قول رئیس سازمان امداد و نجات هلال احمر بازرسی کشتی اعزامی هلال احمر به یمن توسط سازمان ملل در جیبوتی را تأیید کرد.

 

نقش پوششی هلال احمر برای نیروی تروریستی قدس

فعالیت‌های پوششی سپاه از طریق هلال احمر منحصر به بوسنی و یمن نبوده است، بلکه در عراق هم نیروی تروریستی قدس با پوشش فعالیت‌های هلال احمر در عراق فعالیت داشت.

این نیروی تروریستی با پوش فعالیت هلال احمر و با درست کردن مراکز به‌اصطلاح درمانی در شهرهای جنوبی این کشور، این مراکز را تبدیل به انبارهای سلاح خود و مزدوران محلی وابسته به خود در این مناطق کرد.

در یکی از اسناد ویکی‌لیکس و بر اساس سند تنظیمی توسط دفتر آمریکایی«دیدبان ایران» در دبی افشا شد که اقدامات تروریستی نیروی تروریستی قدس در عراق با پوش فعالیت هلال احمر صورت گرفته است.

 

مخاطرات برای هلال احمر

جنجال بر سر فعالیت‌های پوششی هلال احمر برای سپاه پاسداران و نیروی تروریستی قدس در درون حاکمیت بر اساس این نگرانی است که این موضوع هم رسوا کننده فعالیت‌های به‌اصطلاح امدادی هلال احمر در کشورهای منطقه است، وهم می‌تواند مخاطرات حقوقی برای هلال احمر به‌وجود بیاورد.

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/11f30916-cece-4cb4-a16e-41bb8d57d765"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات