728 x 90

نمایش انتخابات و جنگ قدرت برای کرسی ریاست‌جمهوری نظام - مروری بر رسانه ها

گزیده روزنامه‌های حکومتی
گزیده روزنامه‌های حکومتی

روزنامه‌های حکومتی دوم بهمن، موضوع مشترکشان رفتن ترامپ و آمدن بایدن است اما با دو نتیجه‌گیری متفاوت. در کنار آن آتش تهیه حملات باندی در همین خصوص به‌ویژه مذاکرات آتی رژیم با آمریکا، به بهانهٔ اظهارات روز گذشته روحانی در روزنامه‌های باند ولی‌فقیه بالا گرفته است. نمایش انتخابات و جنگ قدرت برای کرسی ریاست‌جمهوری نظام موضوع بعدی روزنامه‌های امروز است. در کنار آن بحرانهای اقتصادی – اجتماعی دیده می‌شود. در مورد کرونا روزنامه‌های حکومتی به ضدونقیض‌گوییهای مقامات در خصوص واکسن کرونا و وعده‌درمانیهای نمکی پرداخته‌اند. هم‌چنین با نقل هشدارهای زالی و مردانی و مینومحرز، به‌نظر می‌رسد مشغول زمینه‌چینی پیک چهارم کرونا با مقصر جلوه دادن مردم هستند.

در روزنامه‌های باند خامنه‌ای چشم‌انداز روابط رژیم با آمریکا با استقرار رئیس‌جمهور جدید این کشور، تیره و در امتداد سیاست‌های دولت قبلی توصیف شده است.

جوان وابسته به سپاه پاسداران در سرمقاله به قلم سردبیرش زیر عنوان «دو واقعیت دولت بایدن که روحانی باید بداند» در مورد سیاست‌های دولت جدید آمریکا با اشاره به رفتن دولت ترامت نوشته است «دولت تحریم‌ساز و جنگ‌آفرین بایدن جای او را گرفت. اگر این واقع‌بینی به کار ماه‌های پایانی دولت روحانی نیاید، خسارتی روی خسارت‌های گذشته بار خواهد شد». جوان در ادامه با اشاره به مواضع آنتونی بلینکن و جیک سالیوان، در خصوص رویکرد آمریکا برای رسیدن به توافقی «طولانی تر» و جامع تر که مسائل موشکی، منطقه‌یی و فعالیت‌های هسته‌یی نظام را در بر می‌گیرد نوشته است: «این تنها واقعیت دولت بایدن نیست. ویژگی دیگر تیم بایدن که باید با واقع‌بینی در دولت روحانی به آن نگریسته شود، جنگ‌افروز بودن آنان است». این روزنامه در ادامه به باند روحانی هشدار داده: «اگر روحانی نتواند دریابد که یک دولت طرفدار جنگهای بی‌حاصل و تحریم‌های هوشمند در آمریکا به سرکار آمده است، افسوس او از وضعیتی که در دو سال گذشته و پس از خروج آمریکا از برجام خورد، بسیار بیشتر خواهد بود و خسرانی که به مردم ایران وارد خواهد آورد، افزون‌تر».

کیهان خامنه‌ای ضمن رد اظهارات روز قبل روحانی که گفته بود «برجام زنده است» در یک زیر تیتر با عنوان «دولت در حال برجام بازی، بایدن در حال وضع تحریم‌های شدیدتر!» نوشته است: «به فاصله چند ساعت قبل از این سخنان، وزیر خارجه جدید آمریکا در مجلس سنا در حال تشریح رویکرد دولت بایدن در قبال ایران بود و تأکید کرد «ایران بزرگ‌ترین بانی تروریسم است». کیهان در ادامه نوشته است: «مفهوم سخنان بلینکن، تداوم رفتار خصمانه با ایران است. دولت ترامپ با هماهنگی دموکراتها و جمهوری‌خواهان کنگره، تحریم‌های گسترده را به بهانه تروریسم و اقدامات بی‌ثبات‌کننده (نظام) به اجرا گذاشت. زیر سازی کاتسا (مادر تحریم ها) نیز در دولت اوباما آغاز شده بود؛ هم‌چنانکه تحریم‌های سیسادا و آیسا و ویزا، یادگار دولت اوست. مجموعه این تحریم‌ها در واقع اعلام جنگ با (نظام) بوده و اقدامات خصمانه آمریکا ادامه خواهد داشت».

رسالت هم با عنوان «رونمایی رسمی از نقشه برجامی بایدن؛ بلینکن از گسترش توافق هسته‌یی سخن می‌گوید!» ضمن اشاره به مواضع مقامات جدید آمریکایی هنگام استماع برای رأی اعتماد در سنای این کشور، نوشته است: «مخرج مشترک هر دو طرحی که از سوی مشاوران بایدن مطرح‌شده است، لزوم برگزاری مذاکرات فرابرجامی با (نظام) می‌باشد. بدیهی است که در این میان اهمیتی ندارد که بایدن بخواهد بر روی این گزینه به‌مثابه پیش‌شرط بازگشت به برجام استفاده کند یا به‌عنوان شرط باقی ماندن در برجام! آنچه موضوعیت دارد، ابزاری بودن توافق برجام جهت آغاز مذاکرات موازی در حوزه‌های منطقه‌یی و موشکی با (نظام) است. موضوعی که باید مورد رصد و توجه دقیق دستگاه دیپلماسی‌مان قرار گیرد».

در روزنامه‌های باند مغلوب ضرورت مذاکره و تمکین نسبت به خواسته‌های طرف مقابل به بیانهای مختلف دیده می‌شود.

شرق در مطلبی با عنوان «بایدن و فصل جدید روابط با ایران و جهان» به قلم مقام سابق وزرات خارجهٔ رژیم، علی خرم نوشته است «مهم این است که (نظام) به این قضایا چگونه می‌نگرد. نباید نگاه دولت بایدن به تفاهم با (نظام) از اولویت بیفتد و این پرونده در دست رژیم صهیونیستی و عربستان سعودی قرار بگیرد» و در ادامه افزوده است: «توصیه می‌شود (نظام) به‌عنوان یک بازیگر متعهد جامعه جهانی از آنچه در آمریکا در حال تغییر است به نفع منافع و امنیت ملی خود کمال بهره‌برداری را داشته باشد (نظام) مانند مذاکرات متعدد این سال‌ها، خود را اهل گفتگو اعلام کند».

شرق در مطلب دیگری با عنوان« تحلیل موضوعی رفتار آمریکای بایدن» نوشته است: «به‌نظر می‌رسد برخلاف پیش‌بینی‌های دولت روحانی، سیاست بایدن در خصوص ایران پیچیده‌، چندلایه و مرحله‌ای خواهد بود و نباید انتظار اقدامات بزرگ از سوی دولت بایدن در خصوص ایران را داشت. در این راستا ارائه پرزرق‌و برق و پرطمطراق هویجهای کوچک به ایران در دستور کار تیم بایدن خواهد بود. برای مثال پایان ممنوعیت سفر اتباع ایرانی به آمریکا، پایان تحریم‌های نه‌چندان مهم و شاید بازگشت سمبلیک به برجام. اما کلیت فشار آمریکا بر ایران تا حصول به توافق ادامه خواهد یافت. سیاست بایدن در مواجهه با ایران از «فشار حداکثری» دوره ترامپ به «فشار متوازن» تغییر خواهد کرد تا ایران در خصوص تعامل با آمریکا به جمع‌بندی برسد».

«بایدن و الگویی که به سود ایران است» به قلم فلاحت‌پیشه رئیس سابق کمیسیون امنیت مجلس عنوان مطلبی در روزنامه آرمان است که در مورد چشم‌انداز روابط رژیم با آمریکا نوشته است: « اگر بایدن بازگشت به برجام را جزو فرامین اولیه خودش نیاورد، معنایش این است که عوامل آشوب‌ساز یک مقدار دوباره فعال خواهند شد و تعلل‌هایی که صورت می‌گیرد و به‌ویژه یکسری مقامات اروپایی که دارند نقش پلیس بد را بازی می‌کنند، ممکن است شرایطی ایجاد کنند که در نهایت حتی جو بایدن هم مجبور شود مثل ترامپ در تهران با نظامیان ایرانی صحبت کند». این مقاله در ادامه به مصوبات اخیر مجلس ارتجاع در خصوص غنی‌سازی و اولتیماتوم به آمریکا، نسبت به تشدید انزوای جهانی نظام هشدار داده و نوشته است: «در شرایطی که کشورها در دنیا به‌ویژه با محوریت آمریکای جدید دو کار را صورت می‌دهند: نخست اتحادهایی که برای دشمنهای مشترک در آینده شکل می‌گیرد و دوم، ائتلاف‌هایی که برای رفع مسائل و مشکلات و باز کردن گره‌هایی صورت می‌گیرد که ترامپ زده. اگر در کشور ما از فرصت‌های دیپلماتیک استفاده نشود، مشمول موضوع اول خواهد شد. یعنی اتحاد بین کشورها دشمن تازه‌یی به اسم ایران، شبیه کاری که در سال۲۰۰۶میلادی صورت گرفت و اوبامایی که در ابتدا چراغ سبز دیپلماتیک به ایران نشان داده بود ولی با موضع‌گیری منفی یکسری مقامات دولت ایران خاموش شد».

روزنامه‌های حکومتی عرصه جنگ بر سر کرسی ریاست‌جمهوری در جریان نمایش آتی انتخابات است. «درسی که نمی‌گیریم» عنوان مطلبی است در روزنامه اعتماد که یک فقره از این جنگهای باندی را به نمایش گذاشته. این مقاله به قلم جعفرزاده‌ایمن آبادی عضو پیشین مجلس رژیم با اشاره به احضار و بازجویی جهرمی وزیر ارتیاطات به بهانه فیلتر نکردن اینستاگرام، نوشته است: «نکته درباره خبر احضار وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، بخش انتخاباتی ماجراست. به عقیده من احضار وزیر ارتباطات و آزادی او آن‌هم با قرار التزام، به‌دلیل نزدیکی به انتخابات سیزدهمین دوره ریاست‌جمهوری است. افراد و نهادهای حامی فیلترنیگ در (نظام) عزم خود را جزم کرده‌اند تا هر طور که شده، برای وزیر ارتباطات پرونده‌یی قضایی درست کنند تا خیال‌شان از عدم حضور او در انتخابات و عدم احراز صلاحیتش راحت شود».

در روزنامه‌های دوم بهمن‌ماه ابراز نگرانی از ملتهب بودن جامعه به اشکال مختلف دیده می‌شود.

روزنامه ایران خبر از کشف ۵۸قبضه سلاح جنگی در غرب استان تهران خبر داده و اعتماد اظهارات ابوالفضل ابوترابی در مجلس رژیم خطاب به روحانی را انعکاس داده که بازخواست اجتماعی از خون شهدای قیام آبان را خاطرنشان کرده و گفته است: «باید پاسخگوی خونهای ریخته شده باشید».

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/b4156101-a715-4400-a228-8765b6a2b4de"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات