728 x 90

هراس جارو شدن از عمق استراتژیک - مروری بر رسانه‌ها

گزیده روزنامه‌های حکومتی
گزیده روزنامه‌های حکومتی

هراس جارو شدن از عمق استراتژیک تا داخل کشور

در روزنامه‌های حکومتی ۱۹مرداد هر چند بحرانهای داخلی و بین‌المللی نظام در تیترهای صفحات اول صف کشیده‌اند، اما وحشت از جارو شدن ایادی رژیم در لبنان و تداوم آن تا داخل کشور درد مشترک باندهای غالب و مغلوب است.

رسالت با تیتر «تهدیدی بزرگتر از انفجار بیروت» با اشاره به تظاهرات مردمی علیه عوامل رژیم نوشته است: «از لبنان خبرهایی می‌رسد که نگران‌کننده است. گروه‌های سازمان‌دهی شده‌ای ... به ساختمانهای حکومتی از جمله مجلس و وزارت‌خارجه حمله کرده و بخش‌هایی از آن را غارت کرده‌اند... این حجم از ناآرامی داخلی که به‌صورت تدریجی سمت‌وسوی خاصی خواهد گرفت، در کنار مواضع برخی چهره‌های لبنانی و اظهارات مسئولان کشورهای دیگر طبیعی نیست».

کیهان خامنه‌ای هم به‌رغم دود و دمهایش نتوانسته وحشت نظام را بپوشاند و نوشته است: «چه این انفجار عمدی باشد، چه نباشد، کسانی بیشتر از آن بهره می‌برند که به‌دنبال تضعیف حزب‌الله و در عین‌حال انجام تحقیقات در مورد این انفجار هستند...

فرانسه و به‌طور کلی غرب، می‌گویند راه‌حل بحران در لبنان انجام «اصلاحات ساختاری» است. آیا «اصلاحات ساختاری در لبنان» از نظر این جریان، چیزی جز تضعیف یا نابودی مقاومت حزب‌الله است؟!»

مستقل از باند مغلوب هم نسبت به انفجارهای مهیب‌تر از انفجار بیروت در داخل کشور، به نظام هشدار داده و از جمله نوشته است: «انفجار مواد احتراقی در بندر بیروت شَمایی از بی‌مبالاتی و ساده‌انگاری دولتمردان است. اگر اشکال گوناگون آن را بسط دهیم در بسیاری از مسایل همین انفجارها را خواهیم دید. از مهاجرت نیروهای کارآمد گرفته تا ... تا انفجار روح آزادی‌طلبی جامعه. از بی‌تدبیری در مدیریت فضای مجازی گرفته تا بکارگیری رادیکالی در استفاده از روش انضباطی و محدود کردن رسانه‌های اجتماعی و امکانات دنیای مجازی. پس یکبار هم که شده بیاییم از حوادث درس عبرت بگیریم تا هیچ انفجار روحی و فیزیکی رخ ندهد».

سایهٔ تشدید انزوا در پشت تحولات

روزنامه‌های حکومتی ادعاهای زیادی را در یک کر مشترک و فرمایشی برای حفظ روحیه نیروهای نظام مطرح کرده‌اند. اما جالب این جاست که در روزنامه‌های هر دو باند غالب و مغلوب نظام از پیآمد تغییر برایان هوک ابراز وحشت کرده‌اند.

جهان صنعت از باند مغلوب نوشته است: «وقتی قرار است شخص محافظه‌کار و رادیکالی چون الیوت آبرامز مسئولیت هوک را برعهده گیرد، وضعیت کمی بغرنج و خطرناک‌تر می‌شود... وجود برخی شواهد و قراین گویای آن است که واشنگتن در برکناری هوک و سپردن مأموریت ایران به الیوت، هدف مهم‌تری را نیز دنبال می‌کند و آن، فشار بر چین در همراه کردن خود در تمدید تحریم‌های تسلیحاتی است».

جوان وابسته به پاسداران خامنه‌ای هم نوشته: «به‌نظر می‌رسد که ترامپ برای تحکیم سبد آرای خود و جلب آرای کسانی که مایل به تشدید فشار‌ها علیه (نظام) هستند این تصمیم را اتخاذ کرده تا نشان دهد که هم‌چنان به سیاست تشدید فشار علیه (نظام) ادامه می‌دهد».

ترکیدن بادکنک ادعاها با هشدار نسبت به قیام

روزنامه‌های هر دو باند حاکم ادعای روحانی مبنی بر گشایش اقتصادی در جلسه سران سه قوه را به سخره گرفته‌اند. آرمان به‌نقل از حریری رئیس اتاق بازرگانی چین بر ضرورت مذاکره و تسلیم تأکید کرده و نوشته: «شرایط اقتصادی کشور به‌گونه‌یی پیش رفته که دیگر با طرح‌های صرفاً اقتصادی و مدیریتی نمی‌توان توقع تحولی جدی داشت و راه‌کار از دل سیاست می‌گذرد... وقتی جامعه می‌بیند که برای برون‌رفت از این شرایط راه‌کار دقیقی وجود ندارد، عصبانی می‌شود و با مطرح کردن وعده‌هایی مبنی بر این‌که در روزهای آینده اتفاقی بزرگ رخ ‌خواهد داد، جامعه را عصبانی‌تر می‌کند».

جهان صنعت هم چند مطلب تحلیلی در این مورد دارد و طنزش را هم به همین موضوع اختصاص داده و از جمله نوشته است: «اگر در آپارتمان هستید داخل چهارچوب‌ها و زیر میز پناه بگیرید. اما بهترین گزینه این است که اگر امکانش را دارید کشور را هر چه سریع‌تر ترک کنید! تجربه نشان داده است خبرهای خوش اقتصادی مخصوصاً وقتی حسن روحانی آن را نوید دهد کشته و مجروح‌های فراوانی بر جای خواهد گذاشت. آخرین باری که او از کنترل نرخ ارز، افزایش صادرات نفت، رشد اقتصادی، کنترل تورم و خروج از رکود سخن به میان آورد، هنوز جایش درد می‌کند!».

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/864f95c5-7b68-4b5c-b721-09fc14605ede"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات