728 x 90

هشدار سازمان جهانی بهداشت: ایمنی گله‌ای بدون واکسن خطرناک است

ایمنی گله ای
ایمنی گله ای

سازمان جهانی بهداشت روز دوشنبه ۲۲اردیبهشت هشدار داد که راهبرد ایمنی گله‌ای در برابر شیوع ویروس کرونا هنگامی که واکسن آن هنوز کشف نشده خطرناک است.

مایکل رایان، مدیر اجرای امور اضطراری سازمان جهانی بهداشت ضمن تأکید بر این‌که انسان‌ها «گله» نیستند از راهبرد ایجاد «ایمنی گله‌ای» در برابر شیوع بیماری همه‌گیر «کووید ۱۹» انتقاد کرد.

گفتنی است که ایمنی گله‌ای به وضعیتی اطلاق می‌شود که بدن بخش زیادی از افراد یک جامعه پادتن (آنتی بادی) بیماری را پس از ابتلا به آن یا تزریق واکسن تولید کرده است. در این وضعیت شیوع بیماری واگیردار به‌دلیل مقاوت بدن تعداد زیادی از افراد جامعه در برابر آن بیماری متوقف می‌شود. ایمنی بدن در مقابل بیماریها اغلب از طریق ابتلا به عامل بیماری (ویروس یا باکتری) یا واکسن پدید می‌آید.

و این در حالی است که دانشمندان هنوز از دوره «ایمنی» بدن افراد پس از ابتلا به بیماری «کووید ۱۹» آگاهی ندارند. دوره «ایمنی» در برابر ویروس آنفلوانزاهای فصلی اغلب یک سال است. این مدت برای انواع دیگر ویروس کرونا بین چند ماه تا چند سال متغیر است. از سوی دیگر پادتن بیماری پس از جهش ویروس‌ها کارآیی خود را از دست می‌دهند.

مایکل رایان معتقد است که پیگیری راهبرد «ایمنی گله‌ای» به‌دلیل عدم توجه به زندگی افراد مسن و احتمال مرگ آنها «خطرناک» است.

او گفت: «بر این باورم که هنگام استفاده از اصطلاحات در مورد عفونتهای طبیعی باید خیلی مراقب باشیم زیرا می‌تواند به محاسبه‌هایی بی‌رحمانه منجر شود که مردم، زندگی و رنج انسانی را در مرکز معادله قرار نمی‌دهد.

ماریا فان کرخوُفه، همه‌گیرشناس و مدیر امور فنی سازمان جهانی بهداشت سازمان جهانی بهداشت، می‌گوید این نهاد هنوز موفق نشده مطالعات در مورد پادتن‌ها را تحت بررسی دقیق قرار دهد، اما پژوهش‌های اولیه نشان می‌دهند تنها بین یک تا ۱۰درصد از مردم پادتن دارند.

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/f62dc6a6-dd55-4048-9808-a95d3839341e"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات