728 x 90

همتی کیست؟

بازی جدید با یک مهره قدیمی

عبدالناصر همتی، رئیس جدید بانک ملی رژیم آخوندی
عبدالناصر همتی، رئیس جدید بانک ملی رژیم آخوندی

تغییر آرایش رسوا

نقش سیاستهای مخرب و چپاولهای نجومی و نهادینه شده خامنه‌ای و روحانی و پاسداران رژیم آخوندی، فساد سردمداران و عوامل رژیم، پروژه‌های موشکی و هسته‌یی و جنگ‌افروزی و تروریسم در نابودی اقتصاد ایران آشکارتر از آن است که نیازی به توضیح داشته باشد. روشن است که نکبت حاکمیت شوم آخوندی بسیار فراتر از آن است که رفتن مهره‌ای هم‌چون سیف(که جای دوری نرفته) و آمدن مهره‌ای چون همتی(که جای دوری نبوده) تأثیر محسوسی در آن داشته باشند.

اعتلای مقاومت مردم ایران، تقسیم نقش‌های بزرگ‌تر از این را در رژیم بی‌اثر گذاشته. مردم در جریان قیام، «اصلاح‌طلب» و «اصول‌گرا» را سر و ته یک کرباس خطاب کردند و فریاد مرگ بر اصل ولایت فقیه سر دادند. واضح است که با این مانورهای بی‌هزینه و مفت‌خورانه آخوندی که حتی در حد روزهای آخر شاه هم حاضر به قیمت دادن نیست، هدف را گم نمی‌کنند.

در سطح بین‌المللی هم رسوایی رژیم به جایی رسیده که وزیر خارجه آمریکا در سخنرانی‌اش روحانی و ظریف را «افراد پوششی» آخوندها برای «شیادی بین‌المللی» می‌خواند. پیام این موضعگیری این است که حقه‌بازیهای رژیم در سطح جهانی هم لو رفته و جایی برای این حقه‌بازیهای حقیر نمانده است.

جابه‌جایی اخیر مهره‌ها در آرایش دزدبازاری که نام «بانک مرکزی» بر آن گذاشته‌اند، کسی را نمی‌فریبد.

 

سوء‌پیشینه عبدالناصر همتی

اما نگاهی به کارنامه سیاه عبدالناصر همتی، سمت‌گیری حاکمیت و فقدان چشم‌انداز برای هر نوع گشایش یا بهبود وضعیت زندگی مردم در چارچوب این رژیم را نشان می‌دهد.

همتی که هیچ فعالیتی علیه شاه در کارنامه‌اش نیست، بلافاصله بعد از سرنگونی شاه، سر و کله‌اش بر سر سفره‌های غارت و چپاول پیدا شده و هر جا بوی قدرت و ثروت می‌آمده حاضر می‌شده:

 

همتی در کنار رفسنجانی

همتی در کنار رفسنجانی

 

همتی خود را به رفسنجانی نزدیک کرد. بعدها در حزب کارگزاران او عضو شد. در دوران جنگ ضدمیهنی در تبلیغات جنگ شرکت داشت. برای تکمیل سوء‌سابقه ضدمردمی، در دوره روحانی ۵سال عضو شورای عالی امنیت رژیم بوده است.

در بیوگرافی انگلیسی‌اش که رو به خارج نوشته شده گفته که در سال ۱۳۵۸فوق‌لیسانس گرفته. در بیوگرافی‌ای که از خود منتشر کرده مناصبش را از ۱۳۵۹تا امروز آن‌چنان کنار هم چیده که به‌قول معروف هوا نمی‌گیرد.

  • از ۱۳۵۹تا ۱۳۶۸به مدت ۹سال مدیرکل خبر صدا و سیمای رژیم
  • از ۱۳۶۸تا ۱۳۷۳معاون سیاسی صدا و سیمای رژیم
  • از ۱۳۷۳تا ۱۳۸۵رئیس‌کل بیمه مرکزی جمهوری اسلامی
  • از ۱۳۸۵تا ۱۳۹۲مدیرعامل بانک سینا
  • از مهر ۹۲تا اردیبهشت ۹۵مدیرعامل بانک ملی ایران
  • از اردیبهشت ۹۵تا تیر ۹۷مجدداً رئیس‌کل بیمه مرکزی جمهوری اسلامی
  • از تیر ۹۷تا مرداد ۹۷سفیر تام‌الاختیار رژیم در چین
  • از مرداد ۹۷رئیس بانک مرکزی

ولی این وسط در سال ۱۳۷۲یک دکترا از آسمان برایش نازل شده. نه فقط معلوم نیست معاون سیاسی صدا و سیمای رژیم چگونه فرصت تحصیل علم در حد اخذ مدرک دکترا را پیدا کرده، بلکه این هم معلوم نیست که بالاخره دکترا را از کی گرفته؟ جمله مبهم و کش‌داری که در زندگینامه ثابتی که در منابع مختلف رژیم از او پیدا می‌کنید این است: « وی، درجه دکترای اقتصاد خود را در سال ۱۳۷۲از دانشگاه تهران اخذ و رساله خود را با حضور در دانشگاه لندن تکمیل کرده است». البته کاملاًً حواسش جمع است که در بیوگرافی انگلیسی زبان که رو به خارجی‌ها نوشته اصلاً صحبتی از دانشگاه لندن نکند که به گرفتاری کردان دچار نشود که در عین ادعای دکترا از آکسفورد نمی‌دانست که آکسفورد در لندن نیست و ۸۳کیلومتر فاصله دارد.

البته کارنامه دزدی و اختلاس همتی آن‌قدر سیاه است که نیاز یا فرصتی برای تحقیق پیرامون کردانی بودن مدرک دکترایش باقی نمی‌گذارد.

 

دزدی و اختلاس در بانک ملی

یکی از موارد اختلاس همتی در ۶آبان ۹۵فاش شد.(ایسنا ۶‌ آبان ۹۵) در آن زمان همتی رئیس بانک ملی بود.

فضاحت بالا گرفت و از کنترل خارج شد. زیرا این اختلاس ۱۲۰۰میلیارد تومانی زمانی رو شد که هنوز خرابکاریهای قبلی‌اش ماست‌مالی نشده بود. از جمله در مرداد ۹۳، ۸۰نفر از اعضای مجلس رژیم خواهان بررسی عدم‌کفایت او به‌عنوان مدیرعامل بانک ملی شده بودند.

کارنامه او در بانک ملی تا آن زمان به‌گفته نمایندگان مجلس رژیم عبارت بود از:

داشتن ۷۰۰شعبه زیان‌ده از مجموع ۳۲۰۰شعبه موجود بانک ملی در سراسر کشور، مطالبه ۲۳هزار میلیاردی از دولت، مسدود شدن ۱۵۰میلیون دلار از دارایی‌های بانک ملی در فیوچرز بانک بحرین و عدم تحقق برنامه واگذاری بخشی از سهام بانک ملی در شرکتهای زیرمجموعه و....

حال به این کارنامه مشعشع، لو رفتن یک قلم اختلاس ۱۲۰۰میلیارد تومانی هم اضافه می‌شد.

در رژیم آخوندی، تقریباً در همان زمانی که همتی مشغول اختلاس ۱۲۰۰میلیارد تومان بود، مرد ۳۴ساله‌ای را به جرم دزدیدن یک گوسفند دستگیر کردند و بعدها دستش را قطع کردند. اما مجازات همتی چه بود؟‌ او را از ریاست بانک ملی به ریاست کل بیمه مرکزی جمهوری اسلامی منتقل کردند. در واقع با یک تیر دو نشان زدند. هم ردهای اختلاس او را در بانک مرکزی کور کردند و هم رئیس قبلی بیمه مرکزی(محمدابراهیم امین) که دزد دیگری مشابه همتی بود را به دلایلی مشابه همتی جابه‌جا کردند. دزدی‌های محمدابراهیم امین هم در جریان انتشار فیش حقوق‌های نجومی مدیران بیمه مرکزی لو رفت و مجبور به استعفا شد.

البته برای این‌که خدای نکرده اختلاس‌های در جریان، نیمه‌کاره رها نشوند و زحمات ایشان هدر نرود، نفوذ در بانک ملی را هم از دست نداد. یکی از نزدیکانش را به نام ناصر شاهباز به عضویت هیأت‌مدیره بانک ملی درآورد. آن هم شبانه و به‌رغم مخالفتها در درون رژیم. جالب است که ناصر شاهباز که در واقع جانشین همتی در امور اختلاس محسوب می‌شد در حالی به عضویت هیأت‌مدیره بانکی به عرض و طول بانک ملی درآمد که هیچ سابقه کار بانکی نداشت و تا آن زمان در صنعت خودرو مشغول چپاول بود.

 

همتی در بیمه مرکزی رژیم

همتی در ۲دوره ریاست بیمه مرکزی رژیم را به عهده داشت بار اول به مدت حدود ۱۳سال(از ۱۳۷۳تا ۱۳۸۵) و بار دوم از اردیبهشت ۹۵که برای رفع و رجوع دزدی‌ها جابه‌جا شد. عملکردش در بیمه مرکزی هم از همان قماش بانک ملی بود. در دوره ریاست همتی بر بیمه مرکزی، انتشار عمومی آمار عملکرد صنعت بیمه متوقف شد. بیمه مرکزی دیگری صورت‌های مالی خود را هم منتشر نکرد. همچنین کلیه معاونان و مدیران بیمه مرکزی از پاسخگویی به هر خبرنگاری منع شدند.

 

وقاحت در تراز مقامات نظام

از نظر شخصیتی، عبدالناصر همتی از خودشیفتگی مفرط رنج می‌برد. در اولین پست اینستاگرامی خود بعد از تصدی ریاست بانک مرکزی بعد از توضیح فواید خودش نوشت: «ملت ایران شایسته بهترین‌هاست.»

در مراسم تودیع از بانک مرکزی، در فقدان حتی یک مولکول شرم و حیا، در حالی‌که فضاحت لو رفتن دزدی‌هایی از قبیل اختلاس ۱۲۰۰میلیارد تومانی عالمگیر شده بود گفت: «کسانی که فتنه کردند به‌ویژه در اوایل حضور بنده در بانک ملی، آنها را می‌بخشم».

در یک مصاحبه وقتی بحث اختلاس باز شد و عدد ناچیز ۱۲۰۰میلیارد را یادش آوردند باز هم طلبکار از آب درآمد و گفت که یکی از چالشهای دوران مدیریتش در بانک ملی «تلاش عده‌یی برای اختلاس ۸۷۳میلیارد تومانی» بوده. او گفت: «۳ماه درگیر این موضوع بودیم تا در نهایت مانع از وقوع آن شدیم».

یعنی مردم یک چیزی هم به این رابین هود نظام بدهکار شدند که با تلاش شبانه‌روزی ۳ماهه جلوی یک اختلاس عظیم را گرفته. اولاً ابعاد این اختلاس فرضی به پای اختلاس خودش نمی‌رسیده. ثانیاً‌ این را که در رقابت دزدها جلوی اکیپ دیگر را گرفته به‌عنوان خدمات خرج می‌کند. ثالثاً‌ ببینید چه سیستم فاسدی زیر دستش بوده که به‌قول خودش برای جلوگیری از یک اختلاس باید ۳ماه کار کند. ضمن آن که هنوز هم آن‌قدر با دزدها رفیق و ندار و خودی است و آن‌قدر همدیگر را سرنشینان یک کشتی می‌دانند که هویت این برادران دزدش را لو نمی‌دهد. رابعاً وقاحت را بنگرید که به جای این‌که پاسخگوی دزدی‌های خود باشد می‌گوید عوض‌اش فلان جا اختلاس نکردم. انگار سارق در دادگاه بگوید چرا پیله کرده‌اید که اموال فلان خانه را دزدیدم. عوضش ببینید چند تا خانه در شهر هستند که هنوز ندزدیده‌ام.

 

سخن آخر

جابه‌جایی مهره‌های رژیم، خواستن عذر سیف تنها چند هفته مانده به پایان دوره‌اش و جایگزین کردنش با همتی، البته بیانگر فشار فوق‌العاده روی رژیم هست. ولی هیچ چشم‌اندازی را برای برون‌رفت از بحران اقتصادی ایجاد نمی‌کند. همتی دزدی است به همان اندازه بدسابقه و لو رفته که تازه سوابق امنیتی افزوده‌ای هم نسبت به او دارد.

مردم ایران مدتها است تکلیف خود را با این بازیهای سخیف مشخص کرده‌اند.

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/0a803333-0cbd-4519-99e6-37be99e5f9f7"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات