728 x 90

واقعیت ادعای واگذاری بنگاههای اقتصادی سپاه!

بنگاه‌های اقتصادی سپاه
بنگاه‌های اقتصادی سپاه

روز شنبه 30دی 96 روزنامه‌ایران، ارگان رسمی دولت  در خبری به‌نقل از حاتمی وزیر دفاع روحانی، گفت: ”بنگاههای اقتصادی سپاه و ارتش، واگذار می‌شوند.  او گفت اینکار به دستور خامنه‌ای انجام خواهد شد، مجری آن ستاد کل نیروهای مسلح خواهد بود و نه دولت! آنچه که وزیر دفاع رژیم گفت در کلام منحصر به بنگاههای اقتصادی بود و فعالیت‌های نیروهای مسلح در حوزه سازندگی بر اساس نیاز دولت ادامه خواهد یافت.“
اما هنوز یک هفته از صدور این فرمان نمایشی خامنه‌ای نگذشته است، که  روشن شد آن فرمان به منظور ریختن آب بر روی آتش نفرت مردم از سپاه پاسداران ضدخلقی و نقش آن در غارت و چپاول ثروتهای عمومی بوده است.
چنان‌چه دو روز پس از سخنان حاتمی علاء‌الدین خادم عضو مجلس ارتجاع در گفتگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری آنا، با اشاره به سخنان اخیر وزیر دفاع در خصوص واگذاری فعالیتهای اقتصادی دولت به بخش خصوصی گفت: « همه فعالیتها قابل واگذاری نیست و بخشی از فعالیت‌های سپاه را بخش خصوصی نمی‌تواند انجام دهد. سپاه در صنایع پتروشیمی فعال است و پالایشگاه می‌سازد که از توان بخش خصوصی خارج است»(خبرگزاری آنا 2بهمن 96)
آن روز روشن نبود که یک عضو مجلس ارتجاع، از چه موضعی اینچنین قاطع به تفسیر و تبیین دستور ولی‌فقیه می‌‌پردازد. به‌ویژه که همین فرد در پایان صحبت‌هایش گفت: «این مسأله، جهت‌گیری اصولی همه ماست» اما او روشن نکرد که منظور از همه ما کیست؟
پاسدار اسماعیل کوثری، جانشین قرارگاه ثارالله سپاه نیز از دستور خامنه‌ای اظهار بی‌خبری کرد  و گفت « فعالیت‌های اقتصادی سپاه جنبه عمرانی و سازندگی دارند و مربوط به عرصه‌هایی می‌شوند که دیگر نهادها توان انجام‌شان را ندارند.» 
این مهره سرکوب رژیم مدعی شد” اقدامات عمرانی و سازندگی سپاه و ارتش بر اساس اصول قانون اساسی است. ورود نیروهای مسلح به عرصه سازندگی و عمرانی، به هیچ‌وجه جنبه اقتصادی نداشته و ندارد.“(روزنامه دنیای اقتصاد 5آبان 96)

 
  پاسدار جوکار معاون پارلمانی سپاه نیز وارد شد و گفت: ”قرارگاه خاتم پروژه‌های عمرانی را انجام می‌دهد بدون این‌که نفعی برایش داشته باشد. غالباً هم در این زمینه بیش از آن که پول بگیرد کار و فعالیت ارائه داده است. من فعالیت اقتصادی در این مجموعه که منافعی برای سپاه به همراه داشته باشد نمی‌بینم» (سایت اعتماد 5بهمن 96)
ظاهراً جوکار فراموش کرده است  که فرمانده وقت قرارگاه خاتم  اعلام کرد «سپاه پاسداران (تنها) از نفت پالایشگاه خاتم روزانه 60میلیون دلار درآمد دارد!»(تلویزیون شکبه خبر28اسفند 95)
در رابطه با این ادعای دروغین که سپاه نفعی از فعالیتهای اقتصادی نمی‌برد، پیش از این نیز عبدالله حاجی صادقی، جانشین نماینده ولی‌فقیه در سپاه گفت: ”سپاه اگر به حوزه اقتصادی نیز ورود کند، در راستای منفعت شخصی یا اقتصادی نیست، بلکه به سبب صیانت از انقلاب این ورود را انجام می‌دهد.“(خبرگزاری بسیج 31شهریور 94)
 این ادعاها در حالی‌است که بخش زیادی از اقتصاد کشور در تیول سپاه پاسداران ضدخلقی است.  
اسکله‌ها و گذرگاههای مرزی تحت کنترل سپاه پاسداران که از طریق آنها کالای قاچاق وارد کشور می‌شود، مسأله‌ای است که بارها مورد جدال باندی در درون  رژیم شده آن‌چنان که احمدی‌‌نژاد از سپاه به‌‌عنوان "برادران قاچاقچی خودمان" خواند.
آخوند حسن روحانی نیز آن را ارگانی دانست که ”اطلاعات، تفنگ، پول، سرمایه، سایت، روزنامه و خبرگزاری“ در آن جمع شده است. 
احمد توکلی عضو مجمع تشخیص نظام آخوندی نیز در گفتگو با هفته‌‌نامه تجارت فردا 12مرداد 92 با انتقاد از فعالیتهای اقتصادی سپاه گفت: ” نظامیان با صلوات وارد بازار شده‌اند و به‌راحتی نمی‌توان نظامیان را از اقتصاد خارج کرد“.
ادعاها در مورد این‌که سپاه از فعالیتهای اقتصادی نفعی نمی‌برد، در شرایطی است که هیچ حوزه اقتصادی نیست که از چنگ‌اندازی سپاه پاسداران ضدخلقی در امان باشد.
حوزه‌‌هایی نظیر کشتیرانی، راه‌سازی، تجارت نفت، بانکداری و حتی قاچاق کالا حوزه اقتصادی است که سپاه پاسداران در آن فعالیت دارد.
فعالیتهای سپاه آن‌چنان است که به‌‌نوشته روزنامه لوموند جانشین بخش خصوصی شده است و ثروت آن توسط اقتصاددانان چند صد میلیارد دلار برآورد می‌شود(روزنامه لوموند  22آوریل 2016)
ملاحظه می‌شود تا چه حد هم فرمان خامنه‌ای پوشالی است و هم ادعای این‌که فعالیتهای اقتصادی سپاه سازندگی است و نفعی از آن نمی‌برد مضحک است.
 

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/72d56f4a-148b-4346-9d11-a8126e61129f"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات