728 x 90

وحشت از تیغ حسابرسی روی سر خامنه‌ای - مروری بر روزنامه‌های حکومتی

گزیده روزنامه‌های حکومتی
گزیده روزنامه‌های حکومتی

اغلب روزنامه‌های حکومتی روز شنبه ۳۰مرداد منتشر نشده‌اند. تعداد معدودی که منتشر شده‌اند صفحات اول خود را بیشتر به تحولات افغانستان اختصاص داده‌اند. برجسته‌ترین مطالب این روزنامه‌ها حول موضوع کرونا و واکسن، بحران اقتصادی و تنگنای رژیم در مواجهه با خشم مردم در این عرصه، ضرورت مذاکره و ابراز نگرانی از چشم‌انداز تثبیت قدرت طالبان در افغانستان و تهدید آن برای نظام است.

 

وحشت از تیغ حسابرسی روی سر خامنه‌ای

در روزنامه‌های حکومتی امروز تلاش شده چنین القا کنند که اولاً مقصر اوجگیری کرونا مردم هستند. در ثانی پیک پنجم کرونا در حال افول است و فقط در برخی از مناطق هم‌چنان صعودی است. این تلاش در واکنش به شبکه‌های اجتماعی است که خامنه‌ای را به‌عنوان بزرگترین جانی و مقصر اول در کشتار هموطنانمان به‌خاطر منع خرید واکسن معرفی کرده‌اند. روزنامه‌های آفتاب یزد و اعتماد هر یک در مطلبی تلاش کرده‌اند با زیر سؤال بردن گزارش دو روز قبل وزارت بهداشت که ناخواسته عمومی شده بود، و اعتراف کرده بود واکسیناسیون کم و ناچیز در رژیم هم ۷۵برابر تلفات دارد. این گزارش را که انعکاس گسترده جهانی هم داشت زیر سؤال ببرند. سایر روزنامه‌های حکومتی هم در این تلاش مشارکت دارند اما در لابلای مطالبشان ناگزیر از اعترافاتی شده‌اند، که اشاره به رأس نظام دارد.

آرمان در مطلبی با عنوان «محاکمه خریداران «رمدسیویر» به جای واکسن» نوشته است: «سؤالی که این روزها بیش از هر زمان دیگری ذهن مردم را درگیر کرده، این است که چرا اراده‌ای برای مهار کرونا در کشور وجود ندارد؟!» در ادامه هم به‌نقل از دبیرکل خانه پرستار نوشته است: «به‌نظر من، مسئولان به‌صورت آگاهانه می‌گذارند مردم بیمار شوند... سیاست سیستم نظام سلامت ما این است که مردم بیمار شوند، چون منافع آن در بیماری مردم است. .. همه چیز را رها کرده‌اند و تقصیرها را به گردن مردم می‌اندازند» .

«نگرانی از روزهای پیش رو» عنوان مطلبی در اعتماد است که نوشته «درخواست محاکمه قاصرین مبارزه با کرونا» نام کارزاری است که از طریق شهروندان راه‌اندازی شده و تاکنون بیش از ۱۸هزار نفر آن را امضا کرده‌اند».

 

دیپلماسی «محدود» در تنگنای «مردم ملتهب و عصبانی»

صورت زنجیره‌یی به هم متصل مطرح شده اند و  برای راه خروج از همه بحران ها میزمذاکره با آمریکا را نشانی داده اند. «ضرورت عبور از دیپلماسی محدود» عنوان سرمقاله مردم سالاری است که شکست سیاست خارجی رژیم را گوشزد کرده و نوشته است:« واقعیت این اســت جامعه ملتهب و عصبانی اســت» در ادامه هم یک لیست بالا بلند از خواسته های مختلف جامعه جهانی در زمینه برجام و اتمی و اف ای تی اف داده و ضرورت کوتاه آمدن را به رژیم گوشزد کرده است. 

«همزیستی مسالمت آمیز» عنوان مطلب آفتاب یزد است که ضمن اشاره به نوکیسه های نظام بعد از جنگ ضد میهنی اذعان کرده :« صنعت و تولید و نوآوری و تکنولوژی تغییر مسیر نیافت و آثار گسترده‌تری از اختلاف طبقاتی منجر به ظهور طبقه جدیدی از سرمایه داری وابسته گردید و این امر مهم نیز در سیاست داخلی کشور اثرات مخربی برجای گذاشت». این روزنامه در ادامه راه برون رفت نظام در عرصه داخلی را کوتاه آمدن از سیاست های منطقه ای و خارجی و انتخاب «همزیستی مسالمت آمیز» با دیگر کشورها معرفی کرده است».  همین نسخه را روزنامة آرمان در گفتگو با یک کارشناس حکومتی در مورد تحولات افغانستان و رابطه با عربستان مورد توجه قرار داده و به نقل از وی نوشته است:« دولت سیزدهم اگر می خواهد اولویت نخست خود یعنی بهبود روابط با کشورهای منطقه را محقق کند. در گام نخست باید به‌دنبال به نتیجه رساندن مذاکرات احیای برجام و موفقیت در وین باشد»،

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/87a36f91-1fd9-4f22-9a8a-8566f69846d9"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات