728 x 90

وحشت از مجاهدین شرط کافی و لازم برای مذاکره - مروری بر روزنامه‌های حکومتی

گزیده روزنامه‌های حکومتی
گزیده روزنامه‌های حکومتی

تحولات افغانستان، کرونا و کابینهٔ رئیسی و بحرانهای اقتصادی، موضوع مشترک روزنامه‌های حکومتی در روز دوشنبه اول شهریور است. روزنامه‌های باند مغلوب با کلیدواژه‌هایی مثل «باتلاق» یا «افغانستان برای ما، مثل یمن برای عربستان» از تحولات این کشور ابراز وحشت کرده و از این‌که سیاست رسمی نظام تمکین با حاکمان جدید افغانستان است هشدار داده‌اند. روزنامه‌های باند خامنه‌ای هم همین نگرانی را به بیانی دیگر ابراز کرده‌اند و مثل وطن امروز توصیه به «صبر» کرده‌اند تا ببینند چه پیش می‌آید.

در مورد کرونا در باند مغلوب هشدار نسبت به ادامهٔ روند موجود مضمون مشترک همهٔ مطالب است. از طرف دیگر هشدار در مورد ویروس کرونای جدید به نام لامبدأ تکرار شده است. اشاره به مافیای دارو و تداوم فروش داروهای بی‌خاصیت هم‌چنان جزیی از جنگ باندها در روزنامه‌ها است.

در روزنامه‌های باند مغلوب اغلب بحرانهای داخلی اعم از کرونا و کمبود واکسن تا گرانیها و تورم و کسری بودجه بلافاصله به ضرورت مذاکره با آمریکا برای رفع تحریم‌ها گره خورده است. ولی در باند مغلوب مذاکره با آمریکا و رفع تحریم‌ها یک دلیل بزرگتر دارد:

وحشت از مجاهدین شرط کافی و لازم برای مذاکره

مستقل از باند مغلوب با اشاره به «وضعیت کما» برجام و تهدید افتادن نظام در مسیر قطعنامه سازمان ملل، با یادآوری فضای انفجاری جامعه به نظام گوشزد کرده است: «دشمن، یعنی مجاهدین بیکار ننشسته‌اند. آنها خیل جوانان عاصی را جذب ساختار خود کرده، از آنها تخریبگر و اغتشاشگر می‌سازند». این روزنامه با یادآوری اجلاس سالانه مقاومت و حضور مقامات از کشورهای مختلف به حضور وزیر خارجهٔ قبلی آمریکا و سناتور منندز و نخست‌وزیر اسلوونی اشاره کرده که از مجاهدین حمایت و رژیم را محکوم کرده بودند و در ادامه به حضور هزار کانون شورشی در اجلاس آنلاین مقاومت اشاره کرده و افزوده است: «اعضای کانون‌های تخریب خود را از شهرهای مختلف کشور مستقیم به این جلسه وصل کردند تا در حضور مقامات سیاسی و رسانه‌ها ادعا کنند که در کف جامعه نیروی نظامی گوش به‌فرمان دارند». بعد با طرح این سؤال که «مگر به گفتهٴ مقامات اطلاعاتی پشت تمامی اغتشاشات خطرناک اخیر در خوزستان، لرستان، تبریز، تهران و سایر نقاط، ستاد فرماندهی آشوب و بحران (مجاهدین) نبوده و نیستند؟» تنها راه برون‌رفت نظام را رفتن پای میز مذاکره قید کرده و تأکید کرده است: «اجازه ندهید دشمن بحران امنیتی ایجاد کند».

بی‌اعتمادی عمودی به نظام در بطن ساختار فاسد

موضوع کشمکش‌ها بر سر کابینهٔ رئیسی و سهم‌خواهی باند در روزنامه حکومتی آفتاب یزد، دستمایه اعتراف به بی‌اعتنایی مردم به این نمایش‌ها شده است. این روزنامه در سرمقاله‌اش با عنوان زیاد به حنجره‌تان فشار نیاورید» نوشته است «به شکل محسوسی جامعه نسبت به این جلسات و محتویات آن بی‌تفاوت و بی‌حس است». در ادامه هم اعتراف کرده: «این‌که ایجاد بی‌اعتمادی به‌صورت عمودی در جامعه زمینه‌ساز شکل‌گیری چنین بی‌تفاوتی است بحث درستی است اما اگر با هم صادق باشیم باید عرض کنم در کنار این موضوع مهم، این روزها اژدهای گرانی و تورم به شکلی افسار پاره کرده که حتی قشر برخوردار و متمکن جامعه نیز در فروشگاه‌ها با احتیاط اجناس را در سبد خود می‌گذارند؛ چه برسد به طبقات ضعیف جامعه که حتی جرأت نمی‌کنند از نزدیکی فروشگاه‌ها عبور کنند!» آفتاب یزد در ادامه نوشته است چه کل کابینه رأی بیاورد و چه رد شود در مردم تاثیر چندانی ندارد. «این را خطاب به نمایندگان عزیزی عرض می‌کنم که این روزها وقتی پشت تریبون قرار می‌گیرند به‌دلیل این‌که مذاکرات پخش مستقیم است سعی می‌نمایند خیلی حماسی نطق نمایند تا مثلا مردم را جذب خود کنند. تصدقتان!زیاد به حنجره‌تان فشار نیاورید».

مذاکرات مجلس ارتجاع از یک زوایه دیگر هم در روزنامه‌های حکومتی مورد توجه قرار گرفته است.

آرمان به‌نقل از اقتصاددان حکومتی راغفر در مطلب خود با عنوان «فساد درون سیستمی» ضمن اشاره به گرانیهای بی‌سابقه سیمان و دارو و ارز نوشته است: «این‌که مجلس حتی یک کلمه راجع به فسادهای بزرگ و هزینه‌هایی که به تشدید نارضایتی در جامعه منجر می‌شود، سخن نمی‌گوید، همگی نشان می‌دهد که احتمالاً افراد و یا نهادهایی در درون ساختار قدرت از این اوضاع منتفع می‌شوند... آنچه مسلم است این‌که ساختار فاسدی در اقتصاد کشور ما شکل گرفته و به‌ویژه این‌که این فساد قطعاً ساختاریافته است که بخش قابل توجهی از آن از درون حکومت هدایت می‌شود».

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/9f98ec3c-27d5-4b17-b58a-8bd14fe24757"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات