728 x 90

وحشت از «التهابات اجتماعی» و «افق تاریک»!

افق تاریک التهابات اجتماعی برای رژیم آخوندی
افق تاریک التهابات اجتماعی برای رژیم آخوندی

پس از اعلام نرخ جدید بنزین موج قیام و خیزش و اعتراضات خشمگینانه مردم نسبت به این تصمیم چپاولگرانه بالا گرفت.

این تصمیم دولت روحانی ضمن این‌که بسیاری از مردم را به‌طور مستقیم تحت فشار قرار می‌دهد، به‌طور غیرمستقیم هم از طریق بالا رفتن قیمت بسیاری از کالاها، به‌دلیل گرانی حمل و نقل، تحت فشار مضاعف قرار می‌دهد.

رسانه‌ها از هر دو باند تلاش دارند تا این تصمیم را غیرمترقبه و بدون هماهنگی با سایر نهادهای حکومتی از جمله مجلس ارتجاع جلوه بدهند، تا چنان‌چه که با شکست مواجه شد و نظام نتوانست عواقب مرگبار آن را جمع وجور کند کاسه کوزه را سر دولت بشکنند.

اما به‌نوشته خبرگزاری حکومتی تسنیم ۲۵آبان: «شورای هماهنگی اقتصادی سران قوا که یک شورای فراقوه‌ای است، پس از چندین جلسه بررسی موضوع قیمت سوخت، تصمیم گرفت تا قیمت بنزین را افزایش دهد. تصمیمات این شورا به منزله تصمیمات نظام تلقی شده و رهبری هم تأکید کرده‌اند که از مصوبات این شورا حمایت خواهند کرد». این خبر هم درگیر بودن تمامیت حاکمیت و هم مهمتر از همه بیانگر دخالت مستقیم خامنه‌ای برای گرانی بنزین است.

هدف اصلی دولت برای گران کردن بنزین تأمین کسری بودجه است، در صورتی که دغلکارانه وانمود می‌کند هدف مبارزه با قاچاق بنزین و اصلاح توزیع یارانه به نفع مردم است.

به فرض محال که هدف مبارزه با قاچاق بنزین باشد، با توجه به فساد نهادینه و گسترده در حاکمیت آخوندی، از این پس نیز قاچاق بنزین ادامه خواهد یافت و نهادها و برادران قاچاقچی! با خیال آسوده کارشان را خواهند کرد.

ضمن این‌که این هم یک ادعای فریبکارانه است که با گران شدن بنزین دولت یارانه‌ای کف دست مردم می‌گذارد. و اگر هم برای خالی نبودن عریضه چیزی بدهد با توجه به خط فقر ۸میلیونی دردی را دوا نخواهد نکرد.

روزنامه آرمان وابسته به باند روحانی به این واقعیت اینچنین اعتراف می‌کند: «این اتفاق (افزایش قیمت بنزین) که افزایش ۵۰ تا ۳۰۰درصدی را ایجاد کرد، قطع به یقین آثار اقتصادی خواهد شد و بر روی سایر کالاها اثر خواهد گذاشت. هر چند این افزایش قیمت به خود جامعه برگردد. با توجه به تورم و افزایش سطح عمومی قیمت‌ها، آنچه دولت می‌خواهد به مردم بدهد، ممکن است اثر لازم را نداشته باشد، همان‌طور که یارانه ۴۵هزار تومانی هم در سال‌های اخیر عددی برای یارانه‌بگیران تاثیر چندانی نداشته است».(آرمان ۲۵آبان ۹۸)

روزنامه جهان صنعت ۲۵آبان ۹۸ نیز این ادعای دولت را که درآمد ناشی از گران شدن بنزین را به مردم پرداخت خواهد کرد رد می‌کند و می‌نویسد: «ممکن است مقامات دولتی اظهار کنند که پول‌های حاصل از مالیات، افزایش نرخ بنزین و… که درآمدهای دولت محسوب می‌شوند بالاخره و چه مستقیم و چه غیرمستقیم نصیب شهروندان ایرانی می‌شود و این ادعا البته چندان واقع‌بینانه نیست. گذشته از اختلاس و سوءاستفاده‌هایی که گاهی نزد مدیران دولت و حکومت کشف می‌شود، مجموعه مدیران جمهوری اسلامی هزینه‌های بی‌کفایتی، ندانم‌کاری و اشتباه‌های خود را از کیسه مردم می‌پردازند و این حاتم‌طایی شدن از کیسه مهمان سال‌های متمادی است که در کشورمان به رویه‌ای مالوف تبدیل شده است».

در زمینه آثار سوء این طرح بر معیشت مردم روزنامه رسالت از باند خامنه‌ای هم اذعان می‌کند: «با این طرح که اکنون در حال اجراست با تورم مستقیم، غیرمستقیم و روانی؛ بخش بزرگی از قشر فرودست جامعه تحت فشارهای مضاعف اقتصادی قرار می‌گیرند».(رسالت ۲۵آبان ۹۸)

روزنامه وطن امروز دیگر رسانه باند خامنه‌ای در رد ادعای دولت که در شرایط کنونی قیمت بنزین ارزان است می‌نویسد: «بنزین نه‌تنها نسبت به درآمد سرانه و قدرت خرید ما ایرانی‌ها ارزان نیست، بلکه شاید بتوان گفت خیلی هم گران است. محاسبه و اثبات این موضوع بسیار ساده است؛ یک شهروند کویتی یا آلمانی با حداقل حقوق می‌تواند مقدار بیشتری بنزین از یک شهروند ایرانی با حداقل حقوق خریداری کند».(وطن امروز ۲۵آبان ۹۸)

واقعیت این است که طی ۴دهه حاکمیت رژیم آخوندی هر بار که دولتها اقدام به بالا بردن قیمت حامل‌های انرژی گرفته‌اند، نه تنها بهبودی در وضعیت اقتصادی کشور و معیشت مردم نداشته، بلکه باعث افزایش تورم، گسترش بیکاری و ازدیاد قابل‌توجه قیمت مایحتاج مورد نیاز سفره‌های مردم شده است.

روزنامه جهان صنعت با اذعان به این‌که دولت برای جبران کسری شدید بودجه اقدام به گران کردن بنزین کرده می‌نویسد: «اگر مجموعه درآمدهای اندک مردم، افزایش تورم، بیکاری، افزایش قیمتها و ناامیدی جامعه مردمی را در کنار یکدیگر قرار دهیم، می‌توان به ترسیم افق تاریکی از آینده اقتصادی کشور دست زد که حمایت‌های معیشتی دولت نیز در این شرایط راه به جایی نخواهد برد».(جهان صنعت ۲۵آبان ۹۸)

این روزنامه حکومتی در مقاله دیگری روی این موضوع تأکید کرده است که نه تنها «حمایت‌های معیشتی دولت در این شرایط راه به جایی نخواهد برد» بلکه «واقعیت این است که این تصمیم دولت روحانی نه تنها حمایتی از معیشت مردم نیست بلکه هم‌چنان که تجربه‌های پیشین ثابت کرده این تصمیم نیز به کام غارتگران و به زیان اکثریت مردم فقیر و محروم ایران خواهد شد».

یک قلم آثار سوء این طرح افزایش قیمت تمامی کالاها است آن‌چنانکه نایب‌رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین می‌گوید: «چنین تصمیمی در مورد یکی از نرخ‌های کلیدی اقتصاد کشور، عملاً بر قیمت همه چیز تاثیر مستقیم می‌گذارد».

بنابراین بی‌دلیل نیست که مردم در برابر این تصیم غارتگرانه و ضدمردمی بیکار ننشستند و بلافاصله بعد از اعلام قیمت جدید بنزین در سراسر کشور به جوش و خروش آمدند و خیابانهای بیش از ۷۰شهر را تبدیل به میدان جنگ با نیروهای سرکوب کردند.

در وحشت از خروش و خیزش مردم و عواقب مرگ‌بار آن برای نظام ولایت فقیه، روزنامه رسالت وابسته به باند خامنه‌ای اذعان می‌کند: «این‌که یک‌شبه دولت این افزایش نرخ را اعلام می‌کند باعث ایجاد بی‌اعتمادی شده فعالان اقتصادی را با مشکل مواجه می‌کند. متأسفانه در ماه‌های آینده التهابات اجتماعی و روانی در آستانه انتخابات را دامن می‌زند. در عین‌حال به‌دلیل افزایش بی‌ثباتی در فضای اقتصادی کشور، محیط کسب‌وکار را برای کارآفرینان ناپایدارتر از گذشته می‌نماید».(رسالت ۲۵مرداد ۹۸)

وضعیت بحرانی حاکمیت آخوندی در مقابل خشم و خروش مردم علیه غارتگری جدید رژیم، در شرایطی است که با قیام مردم عراق و لبنان علیه نظام آخوندی و مزدوران محلی‌اش عمق استراتژیک نظام نیز درهم‌پیچیده و رژیم را بیش‌از‌پیش به سمت سرنوشت محتومش نزدیک کرده است.

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/86451dc8-d2be-4f93-aca8-ea103608c9ed"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات