728 x 90

وضعیت زلزله‌زدگان کرمانشاه پس از یک سال

زلزله‌زدگان کرمانشاه هنوز بی‌خانمان هستند
زلزله‌زدگان کرمانشاه هنوز بی‌خانمان هستند

در سالگرد زلزلهٔ فاجعه‌بار در استان کرمانشاه مقامات و رسانه‌های حکومتی به تبلیغات در مورد بهبود وضعیت زلزله‌زدگان پرداختند. سران و مقامات رژیم چه ادعا می‌کنند؟ و واقعیتها چیست؟

آخوند روحانی روز ۲۰آبان ۹۷ در آستانهٔ سالگرد زلزله کرمانشاه مدعی شد: «در مناطق روستایی تقریباً همه زلزله‌زدگان به خانه‌هایشان بازگشته‌اند و خانه‌ها بازسازی و مرمت شده است».

روحانی که در خلال سخنانش با کلمات «دلگرم کننده»، «کار عظیم، ارزنده، تاثیرگذار» در مورد کارهای انجام‌شده داد سخن می‌داد، در عین‌حال به‌طور متناقضی اعتراف کرد کار بازسازی در شهرها کندتر پیش می‌رود و کسانی که مستاجر بوده‌اند هنوز در کانکس زندگی می‌کنند.

اما ابعاد فاجعه که گوشه‌هایی از آن در رسانه‌های حکومتی منعکس شده است با ادعاها و آمار و ارقام ساختگی روحانی مثل همیشه یک فاصلهٔ ۱۸۰درجه‌یی دارد.

قبل از اظهارات روحانی، تلویزیون حکومتی ۱۸آبان ۹۷ این گزارش را از مناطق زلزله‌زده پخش کرد: «سؤال خبرنگار:ا ین منزل شماست؟ جواب: بله.

سؤال خبرنگار: خوب چه مقدار پیشرفته چه مشکلاتی دارید الآن؟ جواب: همین الآن ۱۰۰میلیون وام حواله‌مان، ۵۰میلیونش قرض کرده‌ایم.

جواب یک نفر دیگر: «همین الآن خدا وکیلی ما الآن پول، یعنی هر چه هم ما خودمان داشتیم شده این(ساختمان نیمه‌تمام) تابستان که کلاً اینجا خاک است توالت ندارد. اینجا گرد و خاکش دارد اذیت می‌کند. الآن همه این جا مشکلات ریه‌ای پیدا کرده‌اند. در زمستانش هم این جا خودتان می‌توانید نگاه کنید کلاً شده گل».

آخوند شیاد روحانی مدعی شد الآن وضعیت اغلب مردم به‌حال عادی بازگشته و اگر چیزی باقیمانده مشکلات جزیی است.

برخی از این مشکلات جزیی از نظر آخوند روحانی از این قرارند که مردم در مصاحبه با تلویزیون حکومتی ابراز می‌کنند: «سؤال خبرنگار: شما چقدر خسارت دیدید در زلزله؟

پاسخ یک زن: خیلی. بعد مستاجر بودیم الآن هم در کانکسیم. هیچ چیز هم نداریم.

سؤال خبرنگار: اسباب لوازم خانه‌تان کامل از بین رفته است؟

پاسخ یک زن دیگر: بله کامل هیچ چیز برایمان نمانده است.

سؤال خبرنگار از فرد دیگری: خانه‌تان را درست نکردید؟

پاسخ: خانه؟ مستاجر بودیم بعد پول هم نداریم. می‌آیند اینجا از یک خانه که درست شده فیلم می‌گیرند همان را پخش می‌کنند».

وعده‌های میان‌تهی مقامات حکومتی در اولین مواجهه با مردم در مصاحبه با تلویزیون رژیم دود می‌شود: «سؤال: قرار بود انگار یک جایی بسازند برای مستاجرها؟

پاسخ یک زن: گفتند ولی کجاست؟ نباید کسی باشد بگوید آره این است؟ خوب نگاه کنید آب از همه جا میاید پایین خودتان نگاه کنید نظاره‌گر باشید».

این واقعیتها را بسیاری از مقامات محلی در وحشت از خشم مردم اذعان کرده‌اند. از جمله مجتبی جاسمی، رئیس شورای قلابی شهر سرپل‌ ذهاب در ۲۳شهریور ۹۷، به وضعیت بسیار نامساعد زلزله‌زدگان کرمانشاه اعتراف کرد و گفت: «ستادهایی که گفته بودند تا آخر حامی زلزله‌زدگان‌اند کار را ناتمام گذاشته و پروند‌ه‌ها را تحویل بنیاد مسکن داده‌اند. ساخت مدارس تکمیل نشده و مستأجرینی که قرار بود زمین تحویل بگیرند، آن را تحویل نگرفته‌اند».

او همچنین با اشاره به وضعیت نامناسب بهداشت و آب آشامیدنی به این‌که بسیاری از مردم با هزینه خود آواربرداری کرده‌اند اذعان کرد.

رئیس شورای قلابی سرپل‌ ذهاب همچنین اعتراف کرد و افزود: «برخی حاضرند کلیه خود را بفروشند تا کار ساخت و ساز را انجام دهند».

وی ادامه داد: «هیچ کار عملیاتی و اجرایی صورت نگرفته و بیکاری در جوانان تحصیل‌کرده سرپل‌ ذهاب بیداد می‌کند».

در مورد وضعیت کنونی مردم زلزله‌زده در شرایط کنونی خبرگزاری حکومتی مهر ۳مهر ۹۷ می‌نویسد: «زیرساختهای شهری و نبود سیستم فاضلاب و امنیت اجتماعی، بسیاری از شهروندان را مجبور به مهاجرت و ترک از دیار خود کرده است. زندگی در کانکس و چادرها هم‌چنان جز لاینفک زندگی روزمره هست و گویا به‌زودی تغییری حاصل نخواهد شد»!

خبرگزاری مهر ۲۷مرداد ۹۷ گزارشی روایت‌گونه از حال و روز زلزله‌زدگان دارد که در قسمتی از آن در مورد وضعیت یک خانواه سرپل‌ ذهابی آمده است: «آب را رها می‌کند روی حجمی از کف که سر و صورت بچه ۴-۵ساله‌ای را پوشانده است. تن بچه از هجوم ناگهانی سرما، توی خودش مچاله می‌شود.

«بچه‌ها را توی مستراح می‌شورم، یک مستراح داریم و ۴۰نفر؛ بعضی‌ها هم می‌آیند و با بدبختی ما عکس می‌گیرند».

آن قدر غلیظ صحبت می‌کند که فقط حدس می‌زنم این جملات را گفته باشد».

گزارشگر خبرگزاری مهر در ادامه گزارش خود در مورد وضعیت منطقه فولادی مسکن مهر یکی از مناطق زلزله‌زده می‌نویسد: «ویرانی، ویرانی و ویرانی؛ زلزله اینجا از بن جان مایه گذاشت؛ گورستان آباد کرد.

محله فولادی، چه باژگونه نامی! و مسکنهای بلندمرتبه مهر، چه نامهربان.

خانه‌ها آغوش به آغوش، آوار شده‌اند؛ «چون دل یاران که در هجران یاران»

داغی که زلزله اینجا بر جای گذاشت، از ذهن این مردم «بیرون نمی‌توان کرد، حتی به روزگاران»؛ از پدرها کمرها شکست و از مادرها، نفس‌ها گرفت.

در این شوم‌کده که هنوز خنده از ته دل رهای کودکان آن، توی کوچه‌ها جاری‌ست، رهگذری نیست، مرگ پرسه می‌زند و صدای پارس سگها در دوردست».

در شرایطی که آخوند حسن روحانی مدعی است که مشکلات جزیی باقیمانده است اما پس از گذشت ۱۰ماه از زلزله مناطق زلزله‌زده توسط گزارش یک رسانه حکومتی شوم‌کده نام گذاشته شد و در این ۲ماه نیز آن‌چنان‌که در گزارش تلویزیون حکومتی مشاهده شد، نه تنها در زمینه بهبود وضعیت مردم تغییر چندانی ایجاد نشده است، بلکه همان‌طور که مردم می‌گویند با ویرانه‌های بسیاری مواجه هستند و دولت ضدمردمی نیز طی مدت یک سال گذشته برای بهبود وضعیت مردم تلاش آن‌چنانی نکرده‌اند.

در شرایط بی‌عملی دولت ضدمردمی در زمینه بهبود وضعیت مردم زلزله‌زده، مردم ناگزیرند کلیه بفروشند و از جسم و جانشان مایه بگذارند تا حداقل بتوانند از نحوست ویرانی فاصله بگیرند.

رئیس شورای قلابی شهر سرپل‌ ذهاب در گفتگو با خبرگزاری ایلنا ۲۳شهریور ۹۷ دلیل روی آوردن مردم برای فروش کلیه‌هایشان را عدم عملی‌ شدن تعهدات مسئولان در دولت روحانی می‌داند.

با وجود این‌که مردم برای ساختن سرپناهی از جسم‌ و جانشان مایه گذاشتند تا شاید بخشی از مصیبت را پشت سر بگذارند اما هیچ تضمین دیگری نیست که مردم به مصیبت و نحوست دیگری گرفتار نشوند.

زیرا این رژیم طی حاکمیت ۴۰ساله‌اش برای مردم ایران جز مصیبت و نحوست ارمغان دیگری نداشته است.

خشم مردم زلزله‌زده کرمانشاه علیه رژیم در جریان قیام دیماه گذشته بارزترین اعتراض مردم به این وضعیت بود که مردم با شعار مرگ بر خامنه‌ای و مرگ بر روحانی خواستار سرنگونی تمامیت رژیم شدند و پاسخ ادعاهای دروغ رژیم را در زمینه رسیدگی به مردم مناطق زلزله‌زده دادند.

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/3a47bf9e-e3c3-44ca-8de3-faf3354ead81"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات