728 x 90

پاسداران ترور در خدمت دیکتاتور-۵

انفجار امیا در ارژانتین ۵
انفجار امیا در ارژانتین ۵

یادآوری:

در شماره‌های پیشین به نقش رژیم آخوندی در انفجار مرگبار مرکز خیریه آمیا در آرژانتین اشاره کردیم و گفتیم که دولت وقت آرژانتین برای کمک به برنامه تسلیحات اتمی با رژیم قرارداد داشت که با افشاگری بی‌سابقه مقاومت ایران و علنی شدن این قرارداد، دولت آرژانتین زیر فشار بین‌المللی ناگزیر به فسخ این معامله با نظام آخوندی شد. به همین دلیل رژیم تصمیم به تلافی گرفت و مرکز آمیا را منفجر کرد که طی آن ۸۵نفر کشته و ۳۰۰نفر مجروح شدند. در ادامه گفتیم که سه هفته بعد از انفجار، باز هم این مقاومت ایران بود که با جزئیات تمام، آمران و عاملان این انفجار را برای جهان افشاء کرد.

به‌دنبال این افشاگریها سرانجام در روز ۲۶اکتبر ۲۰۰۶(چهارم آبان سال ۱۳۸۵)، دادستانهای دولت فدرال آرژانتین رسماً علیه ۸تن از کارگزاران دیکتاتوری آخوندی اعلام جرم کردند و خواستار حکم جلب آنها شدند. این ۸تن عبارت بودند از: رفسنجانی رئیس‌جمهور وقت، علی‌اکبر ولایتی وزیر خارجه وقت و مشاور فعلی آخوند خامنه‌ای، علی فلاحیان وزیر اطلاعات وقت، پاسدار محسن رضایی دبیر فعلی مجمع تشخیص مصلحت نظام آخوندی و سرکرده سابق سپاه، پاسدار احمد وحیدی سرکردهٔ وقت سپاه تروریستی قدس، محسن ربانی و احمدرضا اصغری دیپلمات تروریستهای رژیم و عماد فایض مُغنیه سرکرده سابق بخش امنیتی حزب‌الله لبنان. اینک ادامه مطلب:

 

انفجار آمیا، طولانی‌ترین پرونده قضایی 

در تاریخ آرژانتین، رسیدگی به هیچ پرونده قضایی به اندازه پرونده انفجار آمیا طول نکشیده ‌است. گفتنی است تاکنون بیش از یک‌هزار و دویست نفر برای ادای شهادت در مورد این پرونده به دادگاه احضار شده‌اند. دولت آرژانتین تاکنون ۳بارنظام آخوندی را به دست داشتن در انفجار متهم کرده‌ است.

 

صدور احکام اینترپل 

پس از اعلام جرم دادستانهای دولت فدرال علیه ۸تن از کارگزاران دیکتاتوری آخوندی سرانجام در ۸نوامبر ۲۰۰۷(۱۷آبان ۱۳۸۶) مجمع عمومی پلیس بین‌الملل (اینترپل) با اکثریت آرا با صدور حکم جلب بین‌المللی برای آخوند علی فلاحیان، وزیر وقت وزارت بدنام اطلاعات، پاسدار محسن رضائی، فرمانده وقت سپاه پاسداران، پاسدار احمد وحیدی، فرمانده وقت نیروی تروریستی قدس سپاه، پاسدار-دیپلمات محسن ربانی، رایزن فرهنگی سفارت رژیم در آرژانتین و پاسدار-دیپلمات احمدرضا اصغری، دبیر سوم این سفارتخانه در زمان انفجار مرکز خیریه آمیا، اخطاریه سرخ صادر کرد. اخطاریه سرخ به این معنی است که پلیس هر یک از ۱۸۶کشور عضو اینترپل می‌تواند بر اساس آن، دست به بازداشت این افراد و تحویل آنها به آرژانتین بزند که درخواست بازداشت آنان را کرده بود.

در سالروز انفجار آمیا، هنوز هزاران نفر خواستار رعایت عدالت و محاکمه عوامل این انفجار هستند

در سالروز انفجار آمیا، هنوز هزاران نفر خواستار رعایت عدالت و محاکمه عوامل این انفجار هستند

 

شکست معامله برای حذف احکام اینترپل 

آلبرتو نیسمن، دادستان پرونده آمیا و سرپرست تیم تحقیق این انفجار، در گزارشی از تحقیقاتش گفته بود: «تحقیقات او نشان می‌دهد که کریستینا فرناندز دو کرشنر با دولت ایران «تبانی» کرده ‌است که آرژانتین، از جمله در برابر دریافت امتیازهای نفتی از تهران، نقش مقامات وقت ایران را در انفجار آمیا «لاپوشانی» کند. وی همچنین هکتور تیمرمن، وزیر خارجه آرژانتین، را به همدستی با کرشنر برای کمک به ایران، متهم کرده و خواهان بازجویی از او نیز شده بود.

روزنامه نیویورک تایمز با استناد به بخش‌هایی از این گزارش ۲۸۹صفحه‌یی نوشت: «مقام‌های آرژانتین و ایران به توافقی رسیده بودند که بر اساس آن، آرژانتین به ایران گوشت صادر کند و از ایران نفت تحویل بگیرد و همچنین نقش مقامهای جمهوری اسلامی در انفجار مرکز آمیا را امحا کند. بر اساس این گزارش، کریستینا کرشنر، رئیس‌جمهوری و هکتور تیمرمن، وزیر امور خارجه آرژانتین از این توافق حمایت کرده بودند اما توافق فوق هرگز به اجرا در نیآمد زیرا مقامهای آرژانتین نتوانستند پلیس بین‌الملل (اینترپل) را قانع کنند تا نام مسئولان ایران را از فهرست افراد تحت تعقیب خود حذف کنند». (روزنامه نیویورک تایمز- ۲۲ژانویه ۲۰۱۵)

افشای نامه جواد ظریف

افشای نامه جواد ظریف

 

 

همچنین در تاریخ ۱۵دسامبر ۲۰۱۷روزنامه آرژانتینی «کلارین پولیتیکا» نامه جواد ظریف به وزیر خارجه این کشور را فاش کرد که طی آن وزیر خارجه حکومت آخوندی اذعان کرده بود، هدف رژیم از امضای یادداشت تفاهم با دولت قبلی آرژانتین، رفع احکام اینترپل علیه بالاترین سرکردگان رژیم به‌خاطر نقششان در عملیات تروریستی بو‌ئنوس آیرس بوده است.

در این نامه به تاریخ ۴نوامبر ۲۰۱۷(۱۳آبانماه ۱۳۹۶) جواد ظریف خطاب به وزیر خارجه آرژانتین، می‌نویسد که بلافاصله پس از امضای یادداشت تفاهم، وزرای خارجه وقت (نظام) ایران و آرژانتین در اجرای بند ۷یادداشت تفاهم با ارسال نامه مشترک به دبیرکل سازمان اینترپل…، از سازمان اینترپل خواستند تا الزامات آن سازمان نسبت به پرونده آمیا خاتمه یابد. در همین ارتباط وزیر خارجه آرژانتین در ملاقات مورخ ۳۰می ۲۰۱۳با دبیرکل وقت اینترپل، بر انجام الزامات مصرح در یادداشت تفاهم از سوی آرژانتین تأکید کرده بود.

اما توافق فوق هرگز به اجرا در نیآمد زیرا مقامهای آرژانتین نتوانستند پلیس بین‌الملل (اینترپل) را قانع کنند تا نام مسئولان ایران را از فهرست افراد تحت تعقیب خود حذف کنند

 

قتل آلبرتو نیسمن

بعد از افشاگری بی‌سابقه آلبرتو نیسمن، سرپرست تیم تحقیق پرونده آمیا، در نشان‌دادن نقش دیکتاتوری آخوندی در این انفجار تروریستی و همچنین افشاگری او در تبانی و معامله رژیم با دولت آرژانتین برای منتفی کردن حکم اینترپل در بازداشت سردمداران تروریست نظام، سرانجام تروریست‌های صادراتی دست به ترور او زدند. در تاریخ یکشنبه شب ۱۹ژانویه ۲۰۱۵برابر با ۲۸دی ۱۳۹۳قاضی آلبرتو نیسمن در آپارتمانش در طبقه سیزدهم برج لوپارک در بوئنوس‌آیرس به ضرب چند گلوله به سرش کشته شد. او در روزهای پیش از این اتفاق گفته بود که به مرگ تهدید شده‌ است. نیسمن به کلارین پولیتیکا، روزنامه اصلی آرژانتین گفته بود «من به‌خاطر این پرونده ممکن است جانم را از دست بدهم».

در جلسات دادگاه بوئنوس‌آیرس مانوئل رومرو ویکتوریا از وکلای بستگان نیسمن، برخی از پیام‌های تهدیدآمیزی را که نیسمن در آخرین هفته‌های عمرش دریافت کرده بود قرائت کرد؛ در یکی از این پیام‌ها خطاب به نیسمن، آمده است: «ما وعده خود را برای قتل تو محقق خواهیم کرد… ما توانستیم تو را از پرونده آمیا جدا کنیم و بدون تو توافقی بین آرژانتین و ایران به‌دست آوردیم».

این قتل در حالی اتفاق افتاد که او قرار بود ساعتهایی بعد گزارش خود را در مورد نقش کریستینا کرشنر، رئیس‌جمهور وقت آرژانتین در مورد «لاپوشانی تحقیقات آمیا» به مجلس سنای آرژانتین ارائه کند.

نیسمن قبل از مرگ گفته بود: «تحقیقات او نشان می‌دهد که کریستینا فرناندز کرشنر با دولت ایران «تبانی» کرده است که آرژانتین، در برابر دریافت امتیازهای نفتی از تهران، نقش مقامات وقت ایران را در انفجار آمیا لاپوشانی کند». او قرار بود در جلسه غیرعلنی پارلمان، درباره اتهاماتی که به رئیس‌جمهوری این کشور وارد می‌کند، توضیحاتی ارائه دهد و شهادت بدهد که کریستینا فرناندز کرشنر، «سعی داشته نقش ایران در بمب‌گذاری آمیا را بپوشاند».

نیسمن در سال ۲۰۰۶شماری از مقامهای ارشد ایران را متهم کرد که آنها طراح و آمر کشتار مرکز خیریه آمیا در بوئنوس‌آیرس هستند و این کار را با هماهنگی سفیر ایران در آرژانتین به وسیله شبه‌نظامیان حزب‌الله به انجام رسانده‌اند. او همچنین رئیس‌جمهور آرژانتین را متهم کرده بود که در گفتگو با تهران وعده داده در ازای معامله گوشت و محصولات غذایی با نفت، برای لغو احکام بازداشت اینترپل علیه مقامهای ایرانی تلاش کند. او در یک برنامه تلویزیونی مقامهای ارشد دولت آرژانتین را متهم کرد که به‌خاطر منافع و روابط اقتصادی با ایران مانع پیشرفت کار دستگاه قضایی در بررسی پرونده انفجار آمیا شده‌اند.

 

اعتراضات در آرژانتین 

در پی قتل آلبرتو نیسمن، گروه‌های کثیری از مردم طی یک تظاهرات اعتراضی گسترده مقامات ارشد دولتی را به تلاش برای پرده‌پوشی نقش ایران در انفجار مرکز یهودیان متهم کردند و خواستار رسیدگی عادلانه به ماجرای مرگ نیسمن شدند. تظاهر کنندگان که پلاکاردهایی را حمل می‌کردند، به سرودخوانی و دادن شعارهایی مبادرت کرده و تلویحاً برخی مقامات دولتی را به دخالت در «قتل» نیسمن متهم کردند.

 

دستگیری رئیس‌جمهور آرژانتین:

سرانجام کریستینا فرناندز کرشنر، رئیس‌جمهور پیشین آرژانتین و هکتور تیمرمن وزیر خارجه سابق و دیگر مقامهای دولت سابق متهم به سوء‌استفاده از قدرت در امضا تفاهم نامه‌یی با نظام حاکم بر ایران شدند. پرونده علیه کریستینا کرشنر و دیگر مقامات در ژانویه ۲۰۱۵به جریان افتاد و این اقدام بر اساس اتهام مطرح شده از جانب دادستان آلبرتو نیسمن علیه آنها صورت گرفت.

روز پنجشنبه ۱۶آذر ۱۳۹۶(۷دسامبر ۲۰۱۷) کلودیو بنادیو، قاضی فدرال آرژانتین، دستور بازداشت کریستینا فرناندز، رئیس‌جمهور سابق این کشور و تعدادی از همکاران وی از جمله هکتور تیمرمن، وزیر خارجه دولت او را به‌خاطر «خیانت» و تبانی با رژیم ایران و لاپوشانی در تحقیقات مربوط به انفجار مرکز خیریه آمیا در بوئنوس‌آیرس در ۲۷تیر ۱۳۷۳(۱۸ژوییه ۱۹۹۴) صادر کرد. قاضی همچنین از سنای آرژانتین خواست، از کریستینا فرناندز سلب مصونیت کند. وی پس از پایان دوره ریاست جمهوری‌اش تلاش کرد با عضویت در سنای این کشور از تعقیب و محاکمه و مجازات مصون بماند.

قوه قضاییه آرژانتین نیز روز دوشنبه ۵مارس ۲۰۱۸(دوشنبه ۱۴اسفند ۱۳۹۶) اعلام کرد کریستینا فرناندز رئیس‌جمهور سابق این کشور و دیگر اعضای بلندپایه دولت وی در رابطه با اتهام لاپوشانی دخالت رژیم ایران در بمب‌گذاری سال ۱۹۹۴مرکز خیریه در بوئنوس‌آیرس برای محاکمه علنی ارجاع داده شده‌اند.

به این ترتیب با انبوه اسناد و مدارک معتبر نقش دیکتاتوری آخوندی در انفجار تروریستی مرکز خیریه آمیا به اثبات رسید و بار دیگر دستان به خون آلوده پاسداران در این جنایت مهیب نشان داده شد.

 

برای مطالعه شماره‌های قبل این سلسله مقاله به لینک‌های زیر مراجعه کنید

پاسداران ـ ترور ـ در ـ خدمت ـ دیکتاتور-۱

پاسداران ترور در خدمت دیکتاتور-۲

پاسداران ترور در خدمت دیکتاتور-۳

پاسداران ترور در خدمت دیکتاتور-۴

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/f4e1fad2-3275-4cab-9a89-12bbed21abc5"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات