728 x 90

پتروشیمی گنج مسروقه مردم

صنعت پتروشیمی در ایران
صنعت پتروشیمی در ایران

 

فاشیسم مذهبی حاکم بر ایران را باید در تمامی زمینه‌ها و همه جبهه‌ها زیر ضرب گرفت، نباید گذاشت آب راحت از گلویش پایین برود. رژیم هر چه ضعیف‌تر شود به نفع مردم ایران است.

هر ضربه‌ی به این رژیم یک گام نزدیک شدن به آزادی ایران و ایرانیان است.

پتروشیمی گرچه یکی از مهم‌ترین شاخه‌های صنعت کشور است اما اکنون به یکی از گنجینه‌های خصوصی پاسداران تبدیل شده که توسط این باند فاسد و جنایتکار به سرقت رفته و پاسداران از درآمدهای نجومی حاصل از آن برای پیش‌برد مقاصد تروریستی خود استفاده می‌کند.

 این امکان را باید از دست آنها خارج کرد تا به مردم ایران بازگردانده شود.

مبارزات مردم ایران در شرایط حساس و تعیین‌کننده‌ای قرار گرفته است. قیام از یکسو و انزوای جهانی رژیم از سوی دیگر دیکتاتوری آخوندها را در بدترین شرایط حیات ۴۰ ساله خود قرار داده است. یافتن چنین فرصتی برای مردمی که با دست خالی باید با یک حاکمیت وحشی، سرکوبگر و سراپا مسلح مقابله کنند، امکانی نیست که همه روزه تکرار شود، از فرصت پیش‌آمده باید حداکثر استفاده را به بهترین شکل کرد.

رژیم آخوندی را باید از تمامی منابع مالی و لجستیکی و فن‌آوری در هر زمینه‌ای محروم کرد. در غیر اینصورت ماشین کشتار رژیم در ایران و صدور تروریسمش به خارج همچنان به باز تولید جهل و جنایت در داخل و تروریسم در خارج از مرزهایش ادامه خواهد داد.

تمامی نهادهای اقتصادی و منابع مالی این رژیم در خدمت بقای این رژیم است. نهادهایی که هیچ منفعتی هم به مردم ایران نمی‌رسانند. تحریم بانکی و نفتی رژیم ضربه کلانی بر پیکر رو به مرگ دیکتاتوری زده است. هر فرد، گروه یا حزبی هم که دوستدار ایران و ایرانی است و در جبهه براندازان واقعی قرار دارد لامحاله از این فرصت استفاده خاص خود را می کند.

لذا اکنون فرصتی است که جامعه جهانی صنعت پتروشیمی رژیم را مورد هدف قرار داده و به تحریم آن مبادرت کند. چرا که فروش محصولات پتروشیمی دومین منبع درآمد رژیم پس از درآمدهای نفتی است.

 

درآمدهای پتروشیمی پاسداران چقدر است؟

معاون وزیر نفت رژیم مطابق آنچه که خبرگزاری حکومتی ایلنا در روز ۱۳ اردیبهشت ۹۸ مخابره کرده  گفته است: «درآمد پتروشیمی در سال ۱۴۰۰ به ۲۵ میلیارد دلار می‌رسد.»

خبر گزاری حکومتی ایسنا در ۱۲ دی ماه ۹۷ گزارش داده بود: «صنعت پتروشیمی یکی از مهم‌ترین منابع ارزآوری در کشور است از نظر درآمدزایی، عملکرد صنعت پتروشیمی در سال ۱۳۹۶ نشان می‌دهد ۱۲ میلیارد دلار از محل صادرات محصولات ارز وارد کشور شده  که سهم داد و ستد این صنعت در بازار بورس در حدود ۵ میلیارد دلار بوده است، در مجموع می توان گفت سهم درآمدزایی صنعت پتروشیمی در سال گذشته ۱۷.۱ میلیارد دلار بوده است.»

محصولات پتروشیمی رژیم یک سوم  از صادرات غیرنفتی ایران را به ارزش حدود ۱۳ الی ۱۴ میلیارد دلار در سال تشکیل می‌دهند.

این همان منبع مالی رژیم است که از طریق آن می‌شد هم پولشویی کرد و هم تحریم ها را دور زد.

ضمن اینکه از همین جاست که اختلاس نزدیک به ۷ میلیارد دلاری با فرار متهمینش به خارج از کشور هم سر می‌زند. اختلاس‌گرانی که هرکدامشان نفری از نفرات همین نظام و ماموران آن برای پولشویی و سوراخ‌کردن تحریم‌ها بوده یا هستند.

در دادگاه یکی از متهمان بنام عباس صمیمی که عضو هیئت مدیره شرکت پترو شیمی بود گفت:«تحریم را که دور می‌زدم «برادر صمیمی» بودم حالا شدم اخلالگر؟!»

از طرف دیگر رژیم را باز هم ترس و واهمه برداشته که اگر پتروشیمی را هم مورد تحریم قرار بدهند چکار باید بکند؟

محمدکاظم انبارلویی در این مورد گفت: «آنها از طریق وزارت خارجه محیط بین‌الملل را برای ایران ناامن می‌کنند و به‌زودی بعد از نفت روی محصولات پایین‌دستی فولاد، آلومینیوم و پتروشیمی متمرکز می‌شوند.»(روزنامه حکومتی رسالت ۱۶ اردیبهشت ۹۸)

 

سابقه تحریم‌های پتروشیمی

در حالی که سردمداران رژیم ادعا می کنند امریکا نمی تواند صنعت پتروشیمی را تحریم کند جهان صنعت یک روزنامه حکومتی دیگر در ۱۴ اردیبهشت ۹۸ نوشت: « تحریم صنعت پتروشیمی ایران تازگی ندارد و بین سال‌های ۱۳۸۹ تا ۱۳۹۲ نیز این صنعت مورد تحریم‌های ظالمانه واقع شده است‌.

اولین تحریم صادرات محصولات پتروشیمی مربوط به تحریم شورای امنیت سازمان ملل بود که طی قطعنامه ۱۹۲۹ در تاریخ ۱۹ خرداد ماه سال ۱۳۸۹ صورت گرفت و پس از آن به ترتیب در ۳۰ آبان ماه سال ۱۳۹۰ توسط رییس‌جمهور وقت آمریکا تشدید شد، به طوری‌ که باراک اوباما رسما قانون منع ارائه کالا، خدمات، فناوری و یا حمایت از ایران را که باعث گسترش تولید صنایع پتروشیمی می‌شود، امضا کرد‌.

اما موضوع تحریم‌های پتروشیمی به اینجا ختم نشد و در چهارم فروردین ماه سال ۱۳۹۱ منع فروش تجهیزات و تکنولوژی به ایران توسط اتحادیه اروپا تشدید و در هشتم مردادماه سال ۱۳۹۱ تحریم نهاد‌های مالی و فردی مرتبط با خرید محصولات پتروشیمی به آن اضافه شد‌.

همچنین تحریم‌های پتروشیمی در تاریخ‌های سی‌ام آذر ماه سال ۱۳۹۱ و سیزدهم خرداد ماه سال ۱۳۹۲ تشدید شد تا جایی که صادرات محصولات پتروشیمی و نقل و انتقالات مالی را با دشواری مواجه کرد‌.»

 

تحریم پتروشیمی پاسداران

بر این اساس و با توجه به سابقه امر می‌توان گفت تحریم پتروشیمی پاسداران و کور کردن این منبع مالی نجومی آنها کاری در دسترس است که هموطنان می‌توانند با ورود خود به صحنه سیاسی به هر طریق که مقدور و برایشان ممکن است، بر طبل آن بکوبند.

در همین زمینه قابل یادآوری است که روز ۱۲ اردیبهشت ۹۸ روزنامه وال استریت ژورنال نوشت امریکا در گام بعدی تحریم ها صنعت پتروشیمی دومین منبع در آمد ارزی رژیم را هدف قرار داده است، کاری که گرچه با تاخیر انجام شده و کامل هم نیست اما باید آن را به هر ترتیب ممکن به پیش راند تا شاید بتوان این گنجینه عظیم ملی را از گزند هرچه بیشتر پاسداران خارج کرد و برای ایران آزاد فردا حفظش نمود.

 

 

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/c5fcf7b1-7a8f-48e3-a8a1-c9e0fb82016c"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات