728 x 90

پول برجام چه شد؟

پول نقد برجام چه شد؟
پول نقد برجام چه شد؟

از روز ۲۳تیرماه ۱۳۹۴ که در هتل بسیار مجلل کوبورگ در وین اتریش، برجام امضاء و اجرایی شد، نزدیک به ۳سال می‌گذرد.
رژیم و به‌خصوص دارودسته روحانی آن را «آفتاب تابان»، «معجزه قرن»، «فتح‌الفتوح» و... نامیدند. اما سؤال این جاست با اجرایی شدن برجام در این ۳سال کدام‌یک ‌از مشکلات مردم حل شده‌است؟
شکاف بین هزینه خانوار و حداقل دستمزد بیشتر شده‌ است. آمار بیکاری جوانان افزایش یافته است. فقر گسترش پیدا کرده است به گونه‌‌یی که نزدیک به ۳۰میلیون ایرانی در حال حاضر فقیر مطلق هستند. رکود سنگین بر صنایع حاکم شده است. بانکها در لبه ورشکستگی قرار گرفتند. مشکلات زیست محیطی اوج گرفته است به‌خصوص بحران آب.
تمامی این مشکلات را هم می‌توان به‌صورت عینی در سقوط ارزش ریال در برابر دلار دید و لمس کرد. به‌دلیل این‌که اقتصاد رژیم، بر واردات متکی است گرانی دلار یعنی گرانی اجناس مورد استفاده مردم! از این جهت است که گرانی دلار، حائز اهمیت خاصی است.
قیمت دلار از ۳۱۵۰تومان در سال ۹۴ به ۷هزار تومان رسیده است. البته قیمت دلار بیشتر ‌از اینها بالا خواهد رفت. اما تا همین نقطه قیمت دلار از روز امضای برجام تا کنون ۲.۲برابر افزایش یافته است. این عدد یعنی ۲برابر فشار به خانوار ایرانی برای تهیه نیازهایش.
پس باید از این رژیم پرسید پولهای دریافتی بعد از برجام کجا رفت؟
رژیم بعد از امضای برجام مقدار قابل‌توجهی پول دریافت کرد. ۱۵۰میلیارد دلار و ۱.۸میلیارد دلار پول نقد و جاسازی شده در بشکه‌‌ها و جعبه‌ها
دونالد ترامپ: «پولهای نقد بسیار کلان رو ۱۵۰میلیارد دلار و ۱.۸میلیارد دلار پول نقد که من شنیدم اونا رو تو بشکه و جعبه فرستادن این توافق می‌تونست یمن، سوریه و عراق رو هم پوشش بده...».
پیش از انقلاب، ایران برای یک معامله خرید سلاح، ۴۰۰میلیون دلار به آمریکا پرداخت کرد، اما بعد از انقلاب این سلاحها به‌دلیل تحریم نظامی رژیم آخوندی به آنها تحویل داده نشد، بعد از نزدیک به ۴دهه، سود این پول ۱میلیاردو ۴۰۰میلیون دلار شد، که اوباما این سود با اصل پول را که یک میلیارد و ۸۰۰میلیون دلار شد نقداً به رژیم تقدیم کرد.
در واقع این پول، باجی بود که آمریکا به رژیم بابت آزادی ۵گروگان داد. اما چه بلایی سر این پول آمد؟
به نوشته واشینگتن تایمز، دولت آمریکا رد بخشی از پول‌های نقدی که اوباما به رژیم ایران داده بود را در دست تروریست‌های مورد حمایت ایران پیدا‌ کرده‌اند، این پول‌‌ها به حزب‌الله لبنان و حوثی‌ها داده شده‌ است.
اما آخوند روحانی حرف بالاتر از این را زد، روحانی گفت: «در سخت‌ترین شرایط اقتصادی، دولت ایران به عراق کمک کرد. چه کسی پول تمام سلاحی که عراق نیاز داشت، تأمین کرد؟ پول نیازهای سوریه را در شرایط تحریم چه کسی تأمین کرد؟ حقوق و سلاح آنها را چه کسی تأمین می‌کند؟ پول موشک‌ها را دولت و وزارت دفاع دادند».(خبرگزاری حکومتی ایرنا - ۲۰تیر ۹۶)
هم‌چنین در بودجه سال ۹۷ بودجه دفاعی را ۳۳درصد افزایش یافت، در این بین بیشترین سهم متعلق به سپاه یعنی ارتش خصوصی خامنه‌ای بود، با ۴۲درصد افزایش معادل ۲۶هزار و ۷۰۰میلیارد تومان در حالی که بودجه ارتش ۹هزار و ۷۰۰میلیارد تومان می‌باشد. یعنی یک‌سوم بودجه سپاه.


رژیم برای تأثیرگذاری بر انتخابات عراق پول‌های مردم را روانه عراق می‌کند، عراقی که خودش بر روی دریای نفت زندگی می‌کند.
افسر پلیس فدرال عراقی: «ما این کامیون را در معبر مرزی منذریه (خسروی) توقیف کرده‌ایم. اینها به ظاهر کارتن‌هایی هستند که عکسهای تبلیغاتی هادی عامری در آن قرار داده شده است، اما داخل کارتن ها صدها بسته اسکناس ۱۰۰دلاری است، این پولها را ببینید، از کجا می‌آید، برای چه کسی است؟ کارتن دوم را باز کن... ما اینجا ۳۱کارتن را مصادره کردیم، ما آنها را باز می‌کنیم تا محتویات آن را ببینید، روی کارتن پوستر‌های هادی عامری است ولی زیر آن دلارها را قرار داده‌اند. بیرون بیار، بیرون بیار... ما دولت عراق را در جریان این محموله قرار دادیم که افرادی از بدر و عصائب(نیروی تروریستی مورد حمایت رژیم ایران) ما را تهدید کردند».
در نتیجه از پول برجام چیزی عاید مردم نشد و جنگ‌طلبی و دزدیهای این رژیم نه تنها تمام این پول‌ها را به باد فنا داد بلکه از سفر‌ه مردم هم دزدید و در راستای صدور جنگ و تروریسم استفاده کرد.
رژیم در هر وضعیتی که باشد، تحریم باشد یا نباشد، به‌لحاظ اقتصادی چیزی به مردم نخواهد داد.
در نتیجه، فروپاشی برجام ضربه به رژیم است که منابع مالی‌اش را تضعیف کرده و تعادل جدیدی، هم در منطقه و هم داخل ایران علیه این رژیم به‌وجود خواهد آورد.

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/812cdcf0-2a4a-46d3-aabe-0e7a1f0e37da"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات