728 x 90

چرا باران به سیل و فاجعه تبدیل می‌شود؟!

رژیم ضدبشری آخوندی عید مردم ایران را به عزا تبدیل کرد
رژیم ضدبشری آخوندی عید مردم ایران را به عزا تبدیل کرد

در سالهای اخیر سیلاب مناطقی از ایران را ویران می‌کند، منشأ اکثر سیل‌ها بیش از این‌که عامل طبیعی باشد، سیاست‌های ضدمردمی حاکمیت آخوندی در تخریب محیط‌زیست، بسته شدن و تخریب مسیل‌ها، تخریب جنگل‌ها و مراتع و لایروبی نشدن رودها است.

 

تخریب جنگل‌ها

در زمینه عملکرد نظام آخوندی در تخریب جنگل‌ها و تاثیر آن در بروز سیل در استانهای شمالی کشور اسماعیل کهرم، کارشناس محیط‌زیست رژیم، گفت: «برای این‌که غیرمتخصص‌ها را روی کار می‌گذاریم. یکی از مسئولان محیط‌زیست چند ‌روز پیش در مصاحبه‌ای گفت «۴۰۰هکتار جنگل که چیزی نیست و جبران می‌شود» ببینید! ۴۰۰هکتار جنگل از بین رفته است و ایشان بدون این‌که بداند، جنگل چه ارزشی دارد و ۴۰۰هکتار یعنی چه، به‌راحتی از از بین رفتن ۴۰۰هکتار جنگل حرف می‌زند». وی افزود: «از این افراد بپرسید چرا ۴برابر ظرفیت موجود، گوسفند و گاو را در مراتع رها کردید تا منابع طبیعی از بین بروند».

در روزهای اخیر فاجعه سیل آن‌چنان دردناک است که رسانه‌ها و مهره‌های حکومتی نیز ناگزیر به اذعان علل وقوع سیل شده‌اند. اما در وحشت از انفجار خشم مردم به ریشه اصلی فاجعه یعنی سیاست ضدمردمی رژیم اشاره‌یای نمی‌کنند و تقصیر را به گردن مهره‌های دون‌پایه و در مواردی هم به گردن مردم می‌اندازند.

 

اعتراف ناگزیر وزیر راه و ترابری رژیم

وزیر راه و ترابری دولت آخوند روحانی ناگزیر به علل وقوع سیل اخیر اذعان می‌کند، اما او هم اشاره‌ای به سیاست‌های ضدمردمی حاکمیت نمی‌کند.

تلویزیون حکومتی ۵فروردین ۹۷ به‌ نقل از وی می‌گوید: «وزیر راه و شهرسازی نداشتن سد کافی، لایروبی نکردن بستر رودخانه‌ها، تخریب جنگلها و نداشتن زه‌کشی مناسب را از علل وقوع سیل در مازندران و گلستان ذکر کرد. اتفاقی که در گلستان و مازندران افتاده این است که در خیلی جاها لایروبی این رودخانه‌ها حالا به دلایل گوناگونی صورت نگرفته بوده».

محمد اسلامی ضمن اذعان به بدیهیاتی که از سال‌ها قبل کارشناسان مطرح کرده‌اند، دست آخر نگفت چه نهادی و چه کسی می‌بایست سد کافی بزند؟ چه کسی و چه نهادی بستر رودخانه‌ها را لایروبی نکرده و چه کسی و چه نهادی جنگل‌خواری کرده و جنگل‌تراشی کرده است و با جنگل‌تراشی و حریم‌فروشی رودخانه‌ها کیسه‌های خود را پر و مقدمات بروز فاجعه را تسهیل کرده است.

وزیر راه در ادامه اظهاراتش اضافه می‌کند: «نکته دوم هم این دیواره‌های رودخانه‌هاست که بایستی تثبیت شود حریم‌هایی که تصرف شده این حریمها باید به کمک قوه قضاییه حضور جدی داشته باشند حریمها را آزاد بکنند آزادسازی این حریمها که سالهاست بحثش در کشور ما مطرح هست یکی از واجبات است».

واقعیتی که مقامات نظام به آن اعتراف نمی‌کنند دست داشتن همه کارگزاران ریز و درشت آن در غارت منابع طبیعی است که زمینه را برای ایجاد این فاجعه ملی فراهم کرده‌اند. و دودش به چشم مردم عادی و محروم مناطق مختلف کشور می‌رود که حالا هست و نیستشان طعمه سیل شده وعیدشان به عزا و ماتم تبدیل شده است.

 

مخالفت ۳امام‌جمعه خامنه‌ای با طرح تنفس جنگل

در سال ۹۵ طرح تنفس جنگل‌های شمال به تصویب رسید. بر اساس این طرح به مدت ۱۰سال برداشت درخت از جنگل حتی درختان خشک غیرقانونی و ممنوع اعلام شد.

اما در همان زمان کاظم نورمفیدی، نورالله طبرسی و زین‌العابدین قربانی مخالف ممنوعیت بهره‌برداری از جنگل‌های شمال بودند.

آنان در نامه‌ای به پاسدار علی لاریجانی، رئیس مجلس ارتجاع، خواستار تصویب نشدن طرح «تنفس جنگل» که هر گونه بهره‌برداری از جنگل را ممنوع می‌کرد شدند.

نورمفیدی و طبرسی در حال حاضر نماینده خامنه‌ای در استانهای گلستان و مازندران هستند و قربانی تا سال گذشته همین سمت را در گیلان داشت.

فرزندان آخوند طبرسی در گلستان بسیاری از امتیاز‌های بهره‌برداری از جنگل‌های شمال را در اختیار دارند. غارت جنگل‌ها با قطع درختان و تغییر کاربری زمینهای کشاورزی به خانه‌های ویلایی، منجر به فرسایش خاک از مهم‌ترین عوامل وقوع سیل در استانهای شمالی کشور است.

 

علت سیل شیراز

به‌دلیل این سیاست‌های ضدمردمی است که بیش از دوسوم سیل‌هایی که از اوایل دهه ۳۰ اتفاق افتاد مربوط به ۳دهه اخیر است و در این مدت میزان سیل در ایران بیش از ۲۰برابر شده است.

عامل اصلی سیل امروز شیراز که خسارات زیادی بر جای گذاشته و صدها خودرو مردم و مسافران نوروزی را با خود برد و شمار زیادی از هموطنان کشته شدند، بسته شدن مسیل کنار دروازه قرآن است که پیش از این کارشناسان نسبت به عواقب بستن این مسیل و احداث جاده در آن هشدار داده بودند.

خبرگزاری حکومتی ایسنا ۵فرودین ۹۸ در مطلبی با عنوان «علت وقوع سیل در شیراز چه بود؟» به‌ نقل از یک کارشناس حوزه مدیریت منابع آبی نوشت:

«مدیران پیشین شهرداری و معاونت عمرانی استانداریها در دوره‌های مختلف باید پاسخگوی سوء‌مدیریت و سهل‌انگاری‌هایشان باشند. داریوش مختاری با اشاره به علل وقوع سیل امروز دوشنبه در استان فارس اظهار کرد: در دهه ۶۰، تنگ الله‌اکبر در ابتدای شیراز و همجوار آثار باستانی دروازه قرآن، امکان هدایت سیلابهای بزرگ را فراهم می‌کرد. در دهه ۷۰، همزمان با طرح توسعه آرامگاه خواجوی کرمانی، این آبراهه بزرگ از آوارهای ساختمانی پر شد و این وضعیت امروز، خروجی همان اقدامات نسنجیده دستگاه شهرداری شیراز بوده است. وی با تأکید به این‌که در سال ۱۳۸۶ نیز چنین سیلابی البته با شدت کمتر در این استان تجربه شد، ابراز کرد: چنین رویه‌های نادرستی با توسعه شهرک‌سازیهای غرب شیراز توسط دستگاه شهرداری شیراز در دستورکار است... مختاری تصریح کرد: وجه درآمدزایی و جذابیت مالی غیرمستقیم ناشی از پروژه‌های عمرانی شهری همراه با درآمدزایی ناشی از عوارض و سهم خدمات ساخت و سازهای مجتمع های تجاری، خدماتی و مسکونی چنان دستگاه شهرداری را قبضه کرده است که عملاً مدیریت درست شهری را فراموش کرده‌اند».

 

علت وقوع سیل در شیراز ـ خبرگزاری حکومتی ایسنا ـ ۵فروردین ۹۸

علت وقوع سیل در شیراز ـ خبرگزاری حکومتی ایسنا ـ ۵فروردین ۹۸

 

اقدامات غیرکارشناسانه و بدون بررسی همه‌جانبه طرح‌ها تنها در راستای سودجویی مقامات حکومتی صورت گرفته است و این مردم شیراز و سایر شهرهای کشورمان هستند که امروز بهای این سیاست ضدمردمی را پرداختند.

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/4d5c5539-d197-4397-ae65-5f473cf4a0c2"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات