728 x 90

کارگران فولاد اهواز، ایستادگی و همبستگی

تجمع و اعتصاب کارگران گروه ملی فولاد اهواز - دوشنبه ۲۶آذر ۹۷
تجمع و اعتصاب کارگران گروه ملی فولاد اهواز - دوشنبه ۲۶آذر ۹۷

یکشنبه‌شب پاسداران سرکوب‌گر و دزدی که بزرگترین منابع مالی و صنعتی کشور را در هلدینگ قرارگاه موسوم به خاتم به نام خودشان مصادره کرده‌اند به منازل کارگران معترض گروه صنایع ملی فولاد خوزستان شبیخون زده و گروهی از کارگران را بدون طی شدن هیچ روند قانونی مورد ادعای خودشان بازداشت کرده و به مکان نامعلومی منتقل کردند. تعداد بازداشت‌شدگان را خبرگزاریهای داخلی و خارجی و رسانه‌های نزدیک به محافل کارگری، تا حدود ۱۵نفر ذکر کرد‌ه‌ و اسامی آنها را نیز منتشر کرده‌اند. چند تن از کارگران هنگامی بازداشت شدند که صبح روز بعد(دوشنبه ۲۶آذر ۹۷) برای اعتراض به بازداشت همکاران خود در برابر ارگانهای سرکوبگر آخوندی اجتماع کرده بودند. منابع خبری اعلام کرده‌اند که پاسداران به‌دنبال بازداشت تعداد دیگری از کارگران فولاد بوده ولی هنوز موفق به بازداشت آنان نشده‌اند. پیش از این و در تاریخ ۲۲خرداد سال‌ جاری(۱۳۹۷) یکبار دیگر جمع کثیری از کارگران همین شرکت(حدود ۶۰نفر) توسط پاسداران جنایتکار آخوندی بازداشت شده بودند اما با پیگیری و مقاومت کارگران، دستگاههای سرکوبگر آخوندی ناگزیر از آزادی بازداشت‌شدگان گردیدند. وحشت از اوج‌گیری حرکات اعتراضی کارگران و احتمال بروز درگیری بین کارگران و مردم با پاسداران سرکوبگر اولین و مهم‌ترین علت عقب‌نشینی خامنه‌ای و اداره بدنام اطلاعات و سپاه پاسداران وی می‌باشد. در دور قبلی بازداشت، پاسداران وحشی، کارگران دستگیرشده را در زندان معتادان قرار داده بودند.

 

تجربه بازداشت پیشین کارگران فولاد اهواز

بازداشت بیش از ۶۰تن از کارگران این واحد بزرگ صنعتی در خردادماه گذشته از سوی نیروهای یگان ویژه هیچ تاثیری در اراده کارگران برای پیگیری حقوق حقه خود نداشت بلکه صفوف آنان برای حرکات اعتراضی بعدی را منسجم‌تر و آبدیده‌تر کرد. خامنه‌ای و باند جنایتکار حاکم و دار و دسته فریبکار روحانی پس از سرکوب خردادماه کارگران تصورش را هم نمی‌کردند که تنها به فاصله چند ماه و در آبان و آذر با موج قوی‌تری از اعتصاب کارگران فولاد اهواز روبه‌رو شوند.

بازداشت پیشین کارگران در ۲تجمع کارگری در فلکه کیانپارس اهواز و استانداری خوزستان اتفاق افتاده بود. اما به‌رغم آن بازداشتها،‌ کارگران گروه ملی صنعتی فولاد ایران در همان موقع و روزهای بعد کماکان به تجمع خود ادامه دادند.

 

علت اعتصاب بهاره کارگران فولاد اهواز

در همان خرداد ۹۷ خبرگزاری حکومتی ایلنا، از قول غلامرضا شریعتی، استاندار مزدور خوزستان، علت تجمع‌ کارگران گروه ملی صنعتی فولاد ایران را نبود مواد اولیه و معوقات مزدی دانست!‌ وی در همان مصاحبه اعتراف کرده بود: «۳ماه از دستمزد کارگران و نیز حق بیمه آنان پرداخت نشده است». همین استاندار «شکم‌سیر» اینک اقدام به بازداشت کارگرانی کرده که به تعداد حقوق‌های معوقه‌اشان اضافه شده و خط تولید نیم‌بند کارخانه نیز اساساً تعطیل شده و خصوصی‌سازی آخوندی این مجتمع عظیم صنعتی کشور را با بحران ورشکستگی کامل روبه‌رو کرده است.

کارگران در دور جدید اعتصاب‌ خود خواهان لغو «خصوصی‌سازی» صنایع و تعیین‌تکلیف مالکیت کارخانه تحت کنترل کارگران و پرسنل کارخانه هستند.

 

گروه صنعتی فولاد، هلدینگی است هدیه شده به عوامل رژیم

گروه ملی صنعتی فولاد ایران اکنون یک هلدینگ بزرگ است که شامل چندین کارخانه می‌شود: کارخانه فولادسازی، نورد کوثر، نورد تیرآهن، کارخانه لوله‌سازی و ماشین‌سازی از جمله زیرمجموعه‌های این مجتمع صنعتی هستند.

این گروه صنعتی نزدیک به ۴هزار نفر کارگر شاغل دارد که طی سال‌جاری پرداخت دستمزد آنها مکرراً به‌تأخیر افتاده است.

 

امیرمنصور آریا؟! بخش خصوصی؟ دستگاه قضایی؟ دولت؟ ژن خوب؟ بالاخره مالک گروه ملی صنایع فولاد کیست؟

خبرگزاری حکوتی ایلنا در خردادماه ۹۷ گزارشی درباره این مجتمع صنعتی منتشر کرد که بخش‌هایی از آن قابل‌ توجه است:

«کارگران معترض می‌گویند گروه ملی صنعتی فولاد ایران توسط گروه سرمایه‌گذاری امیرمنصور آریا در اهواز احداث شد و پس از تشکیل پرونده قضایی برای متهم پرونده، اداره این واحد صنعتی که در گذشته با نظارت دستگاه قضایی اداره می‌شد، به بخش خصوص محول شد.

طبق اظهارات کارگران این کارخانه، چون کارفرمای بخش خصوصی توانایی مالی لازم را برای پرداخت دستمزد کارگران نداشت، در اردیبهشت‌ماه ۹۷ مسئولان مالک این واحد بزرگ صنعتی را تغییر داده‌اند.

طبق اظهارات معترضان در حالی این مشکلات ادامه دارد که از یک‌سو مسئولان استانی ادعا می‌کنند مالکیت کارخانه به یکی از بانکها داده شده و مالک قبلی هیچ مسئولیتی در کارخانه ندارد و از سوی دیگر کارفرمای سابق مدعی‌ است که هم‌چنان مالک گروه ملی صنعتی فولاد اهواز است و کارگران در این بین سرگردان وصول مطالبات خود هستند.

کارگران در توضیح مطالبات صنفی خود در خردادماه ۹۷ گفته بودند: «تا این لحظه ۳ماه مطالبات مزدی پرداخت نشده، طلبکاریم». علاوه بر آن حق بیمه کارگران از بهمن‌ماه سال ۹۶ پرداخت نشده است. همچنین پرداخت بیمه تکمیلی کارگران از شهریورماه سال ۹۶ با مشکل روبه‌رو است.

کارگران گروه ملی در ادامه مطالبات صنفی خود به قطع سرویس ایاب و ذهاب اشاره کردند و گفتند: «حدود ۹۰راننده مینی‌بوس و اتوبوس به‌دلیل افزایش مطالبات‌شان از کارفرما از دادن سرویس به کارگران خودداری می‌کنند».

 

گروگان‌گیری کارگران با وثیقه‌های چندصدمیلیونی!

اکنون خامنه‌ای ـ روحانی و باندشان نه توان سکوت و مدارا با کارگران را دارند و نه توان سرکوب آنها را در خود می‌بینند به‌ویژه که وحشت از ارتقای حرکت‌های اعتراضی به مطالبات سیاسی و شورشهای شهری، کابوس شبانه‌روزی آخوندهاست. از این رو آخوندها با بازداشت و تهدید و ارعاب کارگران بازداشتی و شکنجه و بعد هم گرفتن وثیقه‌های ۵۰میلیونی(در دور قبل بازداشت کارگران فولاد اهواز) یا گرفتن وثیقه‌ ۴۰۰میلیونی(ازخانواده کارگران بازداشتی هفت‌تپه) تلاش می‌کنند حرکت‌های اعتراضی را با حذف نرم‌ پیشگامان این حرکت‌ها، مهار کنند!‌ نقشه احمقانه‌ای که نتیجه معکوس آن را در دور قبلی اعتصاب کارگران فولادکار اهواز تجربه کرده و با اعتصابی بسا بزرگ‌تر، قوی‌تر و رادیکال‌تر روبه‌رو شدند.

اخیراً گروه‌هایی از کارگران در شبکه‌های اجتماعی خود به آخوندها یادآور شده‌اند، میزان سرعت حرکت کارگران به سوی ادای «حرف‌ آخر» با آخوندها را این خود آخوندها و پاسدارانشان هستند که مشخص می‌کنند!

 

سابقه کارخانه 

سابقه‌ این مجمتع عظیم صنعتی آن‌گونه که در سایت رسمی این شرکت درج شده چنین است: کارخانه نورد فولاد خوزستان در سال ۱۳۴۲ نخستین کارخانه فلزریزی بزرگ کشور بود که به‌منظور تولید انواع میلگرد ساده، میلگرد آج‌دار و نبشی، در شهر اهواز تأسیس گردید.

خطوط تولیدی با نصب تجهیزات و مونتاژ ماشین‌آلات با ظرفیت سالیانه ۶۵هزار تن در سال ۱۳۴۶ راه‌اندازی و به‌تدریج سایر کارگاه‌ها و فرآیندها به آن افزوده شد. پس از سقوط دیکتاتوری شاه، این مجموعه‌ صنعتی با داشتن خطوط و محصولات متنوعی از فرآیندهای نورد و فولادسازی به نام گروه ملی صنعتی فولاد ایران نام‌گذاری شد.
این مجتمع عظیم با ظرفیت سالیانه ۱،۴۳۵،۰۰۰تن فرآورده‌های فولادی و ۴۳۰،۰۰۰تن شمش فولادی این ظرفیت را دارد که ضمن تأمین بخش عمده‌ای از نیازهای کشور، یکی از صادرکنندگان مهم محصولات فولادی هم باشد اما سیاست‌های خائنانه آخوندها و واردات ضدملی از کشورهای دیگر و نابود کردن بازارهای داخلی و خارجی، یکی‌یکی تمامی صنایع ملی ایران را به ورطه نابودی می‌کشاند.

 

استمرار تظاهرات کارگران فولاد اهواز پس از بازداشتهای فله‌ای دیشب

تظاهرات کارگران فولاد اهواز به‌رغم تمامی بازداشتها ادامه پیدا کرد. تا ساعت تنظیم این گزارش، برخی از اخبار منتشر شده در شبکه‌های اجتماعی آمار کارگران بازداشت شده را تا بیش از ۴۰نفر نیز ذکر کرده‌اند. در همین حال امواج حمایت از کارگران اعتصابی و بازداشت‌شده فولاد اهواز تا دوشنبه ‌شب ۲۶آذر ۹۷ از مرز دهها نهاد اجتماعی، صنفی و سیاسی عبور کرده است.

 

بالا گرفتن امواج حمایت‌های ملی و مردمی از کارگران فولاد اهواز

شورای ملی مقاومت ایران با صدور اطلاعیه‌ای، ضمن اعلام خبر یورش پاسداران مزدور به کارگران حق‌طلب و زحمتکش فولاد اهواز، خبر سرکوب‌گری آخوندها را جهانی کرد. در بخشی از این اطلاعیه آمده است:‌

«مقاومت ایران یورش به منازل کارگرانی را که برای احقاق حقوق اولیه خود دست به اعتراض زده‌اند، قویاً محکوم کرد و عموم کارگران و جوانان و دانشجویان را به‌ویژه در اهواز و خوزستان، به حمایت از کارگران اعتصابی فولاد اهواز و پیوستن به آنها فرا‌خواند و حمایت مجامع بین‌المللی مدافع حقوق‌بشر و حقوق کارگران و اتحادیه‌ها و سندیکاهای کارگری در کشورهای مختلف از اعتصاب کارگران و اقدام فوری برای آزادی کارگران دستگیرشده را خواستار شد».

غارت‌شدگان مؤسسه مالی پاسداران به نام کاسپین که در رشت در روز دوشنبه تظاهرات اعتراضی داشتند، در شعارهای خود از کارگران بازداشت‌شده و زندانیان حق‌طلب حمایت کرده و خواهان اتحاد کارگران، معلمان و غارت‌شدگان شدند.

هاشم خواستار، نماینده معلمان، ضمن بیانیه‌ای به حمایت از کارگران فولاد اهواز برخاست و معلمان و دیگر اقشار میهن را به همراهی با کارگران بازداشتی دعوت کرد. وی که خود بارها بازداشت شده است، خطاب به کارگران فولاد نوشت: «شما به هموطنانتان درس فولاد شدن در مقابل حاکمان زورگو می‌دهید».

همزمان گروه نفت‌گران متحد خوزستان در اطلاعیه‌ای حمایت خود از فولادکاران اهواز را اعلام کرده و نوشتند: «به اطلاع می‌رسانیم کارگران گروه نفتگران متحد خوزستان حمایت خود را از کارگران گروه ملی صنعتی فولاد اهواز اعلام می‌کند و هر گونه اعمال فشار و دستگیری را از طرف نیروهای انتظامی و دولتی نسبت به کارگران محرومی که تنها به‌دنبال خواسته‌های به حق خود می‌باشند را محکوم می‌کنیم».

گروه دانشجویان خوزستان نیز در یک اطلاعیه حمایت خود از کارگران فولاد را اعلام کردند.

 

اسامی برخی از بازداشت‌شدگان تا ظهر دوشنبه ۲۶آذر ۹۷ بر اساس اخبار شبکه‌های اجتماعی

۱- میثم علی قنواتی

۲- عیسی مرعی

۳- امین علوانی

۴- مرتضی اکبریان

۵- طارق خلفی

۶- مسعود عفری

۷- جعفر سبحانی

۸-مصطفی عبیات

۹-غریب حویزاوی

۱۰- کریم سیاحی

۱۱- حامد باصری

۱۲- حافظ کنعانی

۱۳- حامد جودکی

۱۴- حسین داودی

۱۵- کاظم حیدری

۱۶- یاسر ابراهیمیان

۱۷- مجید جنادله

۱۸- کوروش اسماعیلی

۱۹- علی عقبا

۲۰- محسن بلوطی

۲۱- محمد پورحسن

۲۲- محسن پهباتی

۲۳- سید حبیب طباطبایی

۲۴- جاسم رومزی

۲۵- علی اتمامی

۲۶- سید علی جوادپور

۲۷- جواد غلامی

۲۸- عبدالرضا دستی

۲۹- آرش محمدپور

۳۰- میثم آل مهدی

۳۱- سید مصطفی موسوی

۳۲- سید مجید موسوی

۳۳- امیر دهقان

۳۴- مجید جلالی

۳۵- حسین عساکره

۳۶- بهزاد شهبازی

 

دیگر اعتصاب‌ها و حرکات اعتراضی دوشنبه ۲۶آذر

همزمان با بروز تنش در اهواز و بازداشت کارگران فولاد خوزستان، کشاورزان در اصفهان، دانشجویان در ارومیه، مالباختگان در رشت و مشهد، کارگران ماشین‌سازی در تبریز، بازنشستگان دانشگاه علوم پزشکی اهواز و... اقدام به تظاهرات کرده و خواهان پیگیری مطالبات خود شدند. حرکاتی که بی‌تردید کمک‌کار کارگران قهرمان خوزستان خواهد بود. کارگرانی که تجربه بازداشت خردادماه گذشته را دارند و اینک در مداری بالاتر از بهار، به پیگیری خواسته‌های خود ادامه می‌دهند.

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/d57553e9-bbed-4309-ac64-9094bac367f8"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات