728 x 90

کاهش قدرت خرید مردم و سفره خالی آنها

کاهش قدرت خرید و سفره‌های خالی
کاهش قدرت خرید و سفره‌های خالی

کاهش قدرت خرید مردم و افزایش سرسام‌آور هزینه‌ها باعث شده است تا سفره مردم روزبه‌روز کوچک‌تر شود.

این واقعیتی است که حاکمیت آخوندی نمی‌تواند آن را زیر هیچ آمار و ارقام دروغین مخفی کند. رسانه‌ها و مهر‌ه‌های حکومتی نیز طی ماه‌های گذشته به کرات به آن اعتراف کرده‌اند.

با توجه به افزایش نرخ دلار و افزایش قیمتها از این پس نیز افت قدرت خرید مردم هم‌چنان ادامه خواهد یافت، زیرا دستمزدها هیچ تناسبی با رشد قیمتها ندارد و روزبه‌روز هم وضعیت بدتر خواهد شد.

رشد قیمت‌های مواد غذایی به‌طور سرسام آوری در حال افزایش است، آن‌چنان که حقوق ثابت کارمندان و کارگران به هیچ‌وجه کفاف تأمین هزینه‌های حداقل‌های خورد و خوراک مردم را هم نمی‌کند.

علی ربیعی وزیر کار رژیم که خود باید پاسخگوی چرایی تراز نکردن دستمزدها با افت قدرت خرید مردم باشد، سال گذشته اعتراف کرد که ۶۷درصد قدرت خرید بازنشستگان پایین آمده است.(خبرگزاری مهر ۱شهریور ۹۶)

البته در حاکمیت آخوندی این طنز تلخ هم وجود دارد که در مقابل این‌که قدرت خرید مردم پایین آمده، قدرت فروش آنها بالا رفته و مجبورند اعضای بدنشان نظیر کلیه، قرنیه چشم و... را بفروشند.

در زمینه کاهش قدرت خرید کارگران سایت حکومتی چند ثانیه ۵مرداد ۹۷ در مطلبی با عنوان «قدرت خرید کارگران نصف شد» نوشت: «محمدرضا تاجیک، نماینده کارگران در شورایعالی کار با اشاره به این‌که تورم چند ماه ابتدایی سال ۹۷ کمر کارگران را شکست گفت: افزایش حقوق حداقل بگیران در همین ابتدای سال دیری نگذشت که از بین رفت و نه تنها شکاف مزدی آنها ترمیم نشد، بلکه هر روز شاهد کاهش هر چه بیشتر قدرت خرید کارگران هستیم».

خبرگزاری حکومتی ایلنا روز ۳۱تیر نوشت: «به گفته پدرام سلطانی، نایب‌رئیس اتاق بازرگانی ایران، بیش از ۱۵۰هزار میلیارد تومان از گردش‌های مالی اقتصادی کشور زیرزمینی است و خارج از رصد مالیاتی است و عملاً به‌صورت پولشویی انجام می‌شود».

در مقابل پایین آمدن قدرت خرید مردم قدرت چپاول‌های نجومی سردمداران و مهر‌ه‌های حکومتی روزبه‌روز افزایش می‌یابد.

یکی از موارد این چپاول‌ها خروج ۳۰ میلیارد دلار ارز از کشور توسط سردمداران، مهره‌ها و نهادهای حکومتی است که در اسفندماه سال ۹۶ اتفاق افتاد و محمدرضا پور ابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس رژیم آن را فاش ساخت.

خبرنگار این رسانه‌های حکومتی از قول این عضو مجلس ارتجاع می‌نویسد‌: «پور ابراهیمی می‌گوید اغلب ارزهایی که از کشور خارج شده است، در قالب ارزهایی است که برای واردات به آن سوی مرزها رفته که در قبال بخشی از آنها حتی کالایی وارد کشور نشده است. وقتی از او درباره گروه‌هایی که دست به این کار زده‌اند می‌پرسیم، می‌گوید بخشی از آنها بخش خصوصی هستند اما اغلب، سهام ترکیبی با نهادها دارند» (خبرگزاری ایسنا ۲۸فروردین ۹۷)

این در شرایطی است که بانک مرکزی رژیم مردم را به‌خاطر گرفتن چندر غاز ارز مسافرتی و درمانی سرمی دواند.

در کنار این خارج کردن ارز از کشود، مستمراً نرخ دلار بالا می‌رود به‌نحوی که طی ۸ماه اخیر افزایش قیمت دلار باعث شده که ارزش پول ملی و قدرت خرید مردم ۸۰درصد کاهش پیدا کند.

وحید شقاقی که رسانه‌های حکومتی از وی با عنوان استاد اقتصاد دانشگاه خوارزمی نام می‌برند می‌گوید: «اگر چه هنوز کاهش ۸۰ درصدی ارزش پول ملی اثراتش در اقتصاد ایران بارز نشده است، اما تا پایان سال ۹۷ تورم در ایران به بالای ۳۰درصد خواهد رسید.

تنها در سال گذشته بیش از ۳۰ میلیارد دلار ارز از ایران خارج شده است».(خبرگزاری ایسنا ۲۳خرداد ۹۷)

خبرگزاری فرانسه نیز در رابطه با کاهش قدرت خرید مردم ایران از قول یک شهروند تهرانی می‌نویسد: «نرخ رسمی تورم در کشور، ۹درصد اعلام شده است، اما این با آنچه مردم کشور در زندگی خود تجربه می‌کنند، همخوان نیست. به‌عنوان نمونه، بهای برنج ظرف چند ماه گذشته حدود ۶۰درصد افزایش یافته است».

 

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/144dfcbc-ea1a-46da-94ad-b08ec536d55f"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات