728 x 90

کشاکش ناشی از جنگ قدرت بر سر کرسی ریاست‌جمهوری - مروری بر رسانه ها

گزیده روزنامه‌های حکومتی
گزیده روزنامه‌های حکومتی

روزنامه‌های حکومتی پنجشنبه نهم بهمن‌ماه، هم‌چنان صحنهٔ کشاکش باندها هستند. این کشاکش ناشی از جنگ قدرت بر سر کرسی ریاست‌جمهوری است و در زمینه‌های مختلف بروز آنرا می‌توان دید.

روزنامه‌های باند ولی‌فقیه در پاسخ به اظهارات روز گذشته روحانی که گفته بود «مرا محاکمه کنید» به خط شده و گوشزد کرده‌اند که این اظهارات فرار به جلو است و می‌خواهد در آستانهٔ انتخابات اذهان را از کارنامه خود منحرف کند.

رسالت زیر عنوان «مخاطب بایدها داوطلب محاکمه» ضمن یادآوری فضاحتهای دولت روحانی در عرصه‌های اقتصادی اجتماعی و سیاست جهانی در مورد محاکمه روحانی نوشته است: «نزدیک به ۸سال است که مردم منتظر محاکمه خاطیان و رانت خورانی هستند که در دولت روحانی پرورش یافتند و از جیب آنها و آینده فرزندانشان تغذیه کردند. اکنون نزدیک به ۸سال است که مردم منتظر محاکمه مفسدانی هستند که در دولت روحانی برای خودشان شهرک‌های فوق لوکس ساختند و ارز جهانگیری برای آنها نردبان سود بیشتر و سختی مضاعف برای مردم شد. اگر کمی بیشتر صبر کنید، پس از جشن پایان دولت فرصت به محاکمه نیز خواهد رسید».

وطن امروز هم ضمن یک مقاله مفصل کارنامه باند روحانی در عرصه‌های مختلف را یادآوری کرده و جنایتهای مشترک خامنه‌ای روحانی را هم به حساب روحانی گذاشته و نوشته است: «رئیس‌جمهور که پس از ۵/۷ سال این جسارت را پیدا کرده و خود را در مقام پاسخگویی قرار داده است باید نسبت به ماجرای افزایش ناگهانی قیمت بنزین در آبان ۹۸ که تاثیر گسترده‌یی بر امنیت و زندگی و معیشت مردم گذاشت نیز پاسخگو باشد؛ اتفاقی که منجر به بروز اعتراضات مردمی و سپس با سوءاستفاده اغتشاشگران و انحراف مسیر اعتراضات، تبدیل به اعتراض خیابانی در چند شهر کشور شد».

روزنامه‌های باند مغلوب هم نفرت مردمی از باند موسوم به اصلاح‌طلب را بر سر روحانی زده‌اند.

آرمان نوشته است: «اگر ایشان این سخنان را بعد از انتخابات ۹۶ بیان کرده بود یا اگر یک‌دهم صحبت‌های دیروز خود را شش‌ماه یا حتی یک سال بعد از انتخابات ۹۶ بیان کرده بود، امروز آن‌قدر بغض و کینه نسبت به روحانی و اصلاح‌طلبان به‌وجود نیامده بود».

بحران واکسن کرونا به‌دنبال ضد و نقیض‌گوییهای مجدد روزهای اخیر مقامات حکومتی بار دیگر در روزنامه‌ها هم بروز کرده است.

جهان صنعت با اشاره با اظهارات روز گذشتهٔ ظریف در مسکو که ضمن اعلام قصد خرید واکسن از روسیه گفته بود مقامات بهداشتی ایران واکسن روسی را تأیید کرده‌اند خاطرنشان کرده‌اند که مقامات بهداشتی نظام از قصد خرید این واکسن مطلع بوده‌اند و نه آنرا تأیید می‌کنند. جهان صنعت در ادامه به‌نقل از مینو محرز نوشته است: «تهیه و واردات واکسن کرونای روسی توسط دولت از شانس بد مردم ایران است. در حال حاضر به هیچ عنوان از این انتخاب راضی نیستم. من به‌عنوان یکی از اعضای کادر درمان این واکسن را تزریق نمی‌کنم زیرا تاکنون هیچ اطلاعاتی از آن منتشر نشده است معلوم نیست از چه زمانی تاکنون سازمان غذا و داروی کشور جزو منابع بین‌المللی شده‌اند؟ سازمان غذا و داروی ایران زمانی می‌تواند دارو و واکسنی را تأیید کند که پیش از آن دارو یا واکسن مورد تأیید سازمان بهداشت جهانی قرار گرفته باشد. وقتی دارو یا واکسنی هنوز مورد تأیید هیچ منبعی نیست، سازمان غذا و داروی داخلی نمی‌تواند آن را تأیید و توزیع کند. وقتی هنوز هیچ اطلاعاتی از واکسن درز نشده، بر حسب چه فرآیندی آن را تأیید می‌کنند؟».

شرق هم در مطلبی به قلم سیما مشایخی- فلوشیپ جراحی سرطان، ضمن رد مطالب ۲۵۰۰ دکتر حکومتی در تأیید اظهارات خامنه‌ای که واکسنهای ساخت آمریکا و انگلیس را زیر سؤال برده بود نوشته است: «درباره واکسن نیز، رؤسای جمهور و مسئولان کشورها جزء اولین نفرات برای دریافت واکسن هستند، این‌که سازمان بهداشت جهانی از توزیع ناعادلانه همین واکسن‌ها شکایت می‌کند، این‌که این واکسن‌ها به‌سرعت در حال فروش‌رفتن است، نشان می‌دهد جهان برای این موضوع برنامه‌ریزی دارد. برخی رفتارهای غیرعلمی در این بحران بزرگ که دنیا را گرفته و کشور عزیز ما را هم با بزرگ‌ترین چالش بهداشتی-درمانی ۵۰سال اخیر روبه‌رو کرده، نقشی غیر‌قابل انکار در ایجاد فضای ناامن برای کادر درمان و بیماران بازی کرده است».

این روزنامه در ادامه با اشاره به تلفات کادر درمانی و سیاست‌های نظام گوشزد کرده این سیاست ها: «تعداد زیادی از همین نیروی انسانی متخصص را که برای تربیت آنها سرمایه و زمان زیادی صرف شده، از اثرگذاری و حتی ماندن در ایران، دور کرد».

بحران اقتصادی رژیم در مطالب مختلف روزنامه‌های حکومتی ۹بهمن دیده می‌شود.

اقتصاد سرآمد به‌نقل از بانک جهانی از افت ۴پله‌ای رژیم به رتبه ۱۰۴ در «سهولت انجام کسب و کار» خبر داده است.

همین روزنامه از تعطیلی ۵۰درصدی کارگاه‌های نبات و قندریز کشور خبر داده است. و به‌نقل از رئیس این اتحادیه نوشته است: «اگر صدای صنف ما بلند نیست به‌دلیل این است که دیگر جانی در رمق نمانده و از کرونا فقط زخم نخورده‌ایم و در حقیقت مرده‌ایم».

انزوای جهانی و منطقه‌یی نظام در مطالب مختلف روزنامه‌های حکومتی از هر دو باند حاکم دیده می‌شود.

وطن امروز با اشاره به شکست تشبثات نظام برای در بردن اسدالله اسدی دپیلمات تروریست رژیم نوشته است: نظام «باید برای رهایی دیپلمات ارشدش و پایان دادن به داستان‌سرایی غربی‌ها اقدام جدی‌تری انجام دهد. شاید اکنون دیگر زمان اجرای توصیه‌ای باشد که برخی از ابتدا آن را پیشنهاد داده بودند؛ مقابله به مثل».

شرق از باند مغلوب هم وجه دیگری از انزوای نظام را در بررسی سفر ظریف به کشورهای منطقه قفقاز، روسیه و ترکمنستان به نمایش گذاشته و از زیر عنوان: «ایران در تحولات قفقاز متضرر شد» از جمله نوشته است: «ایران متضرر شد و به‌شدت هم در این تحولات قفقاز آسیب دید. بخشی از این آسیب به حوزه اقتصادی مربوط می‌شود؛ یعنی مسیرهای ترانزیتی که ایران از دست داد. حداقل ایران چند مسیر مهم را در حوزه ترانزیتی از دست داد که نه‌فقط درآمد اقتصادی داشتند، بلکه از لحاظ سیاسی هم می‌توانستند به‌عنوان اهرمی مؤثر در دست ایران باشند. مثلا مسیر ترانزیتی که جمهوری آذربایجان را به نخجوان متصل می‌کرد، با کریدور جدید از دست ایران خارج خواهد شد. مسیر اتصال جمهوری آذربایجان به ترکیه، در واقع از طریق راههای ایران بود که آن‌هم خارج خواهد شد. با کریدور جدید مسیر اتصال زمینی روسیه به ارمنستان ایجاد خواهد شد که قبلاً این اتفاق از طریق ایران می‌افتاد و روس‌ها از طریق خزر کالاهای خود را می‌آوردند به انزلی و از آنجا با کامیون کالاهایشان را از طریق خاک ایران وارد ارمنستان می‌کردند. هم‌چنین موقعیت جغرافیایی ایران در پروژه‌های منطقه‌یی بزرگ مثل تراسیکا با این اقدام از بین رفت. موقعیت ایران در راه لاجورد از بین خواهد رفت؛ به‌ویژه با توجه به توافقی که ترکیه با افغانستان و ترکمنستان کرد. حالا می‌توانند از مسیر زمینی افغانستان و ترکمنستان راه بیفتند و از ترکمنستان با کشتی بیایند به باکو در جمهوری آذربایجان و از آنجا از مسیر جدید به ترکیه متصل شوند. هم‌چنین موقعیت ترانزیتی ایران در مسیر شرق به غرب یا همان پروژه‌های بزرگی که چینی‌ها تحت عنوان یک کمربند یک جاده دارند یا همان جاده ابریشم، همه اینها تحت تأثیر غفلت بزرگ در سیاست خارجی ایران از بین خواهد رفت. این بُعد اقتصادی قاعدتاً پیامدهای سیاسی هم همراه خودش خواهد داشت. در حوزه‌های امنیتی نیز قطعاً از شکل‌گیری ترتیبات جدید در منطقه متضرر خواهیم شد».

موضوع مذاکره با آمریکا و رویکردهای دولت جدید این کشور با نظام در روزنامه‌های هر دو باند حاکم دیده می‌شود، که هر کدام به نوعی از تشدید انزوای نظام و بازگشت به قطعنامه ۲۲۳۱سازمان ملل ابراز نگرانی کرده‌اند.

جوان وابسته به سپاه پاسداران زیر عنوان «دلواپسان سکوت برجامی بایدن» نوشته است: «دولت جدید آمریکا تقریباً درباره همه مسائل موجود در سیاست خارجی آمریکا حرفی زده و اظهارنظری کرده جز برجام و لزوم برگشت به آن و در همین حال هم‌صدایی‌ها از دموکراتها با جمهوریخواهان با محوریت حفظ سیاست فشار حداکثری دونالد ترامپ علیه دولت بایدن هم به گوش می‌رسد».

رسالت وابسته به باند مؤتلفه نوشته است: «طی دو ماه اخیر و پس از شکست ترامپ در انتخابات ریاست‌جمهوری نوامبر ۲۰۲۰، مقامات فرانسوی و آلمانی مأموریت داده‌اند تا ضمن همراهی با استراتژی فشار هوشمندانه دولت جدید آمریکا علیه ایران، زمینه را برای معامله پذیر کردن ایران در حوزه‌های موشکی، منطقه‌یی و بازرسی‌های گسترده‌تر آژانس فراهم سازند. اصرار اخیر افرادی مانند ژان ایو لودریان وزیر خارجه فرانسه و هایکو ماس وزیر خارجه آلمان در خصوص لزوم بسط برجام به موضوعات دیگر، ریشه در همین درخواست دولت بایدن از اروپائیان دارد».

شرق هم در مطلب خود از علی خرم عضو سابق وزارت‌خارجهٔ رژیم تحت عنوان «مسیر خطیر دیپلماسی در ماه‌های پیش رو» به نظام گوشزد کرده که شرایط امسال مشابه سال۲۰۱۶ نیست و نمی‌توان انتظار بازگشت به برجام زمان اوباما را داشت و در ادامه نوشته است: «با توجه به دوپاره‌شدن جامعه آمریکا، جو بایدن مجبور است نظرات طرفداران ترامپ را در برخی مسائل ملحوظ کند تا نماینده جمهوری‌خواهان و آن ۷۴میلیون نفر که به او رأی نداده‌اند هم باشد. این مسأله بسیار مهم است که با دیپلماسی فعال، اجازه داده نشود موضوع ایران، وجه‌المصالحه دموکراتها و جمهوری‌خواهان قرار گیرد».

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/0af8c503-ca73-4f1b-9a13-4725519dcedc"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات