728 x 90

کنگره آمریکا؛ محکومیت رژیم و حمایت از مقاومت ایران

سخن روز
سخن روز

روز سه‌شنبه ۲۰آذر ۹۷، کنفرانسی در کنگره آمریکا با حضور اعضای ارشد و نمایندگان برجسته دموکرات و جمهوریخواه مجلس نمایندگان آمریکا در همبستگی با قیام مردم ایران برای آزادی برگزار شد، این کنفرانس که در آستانه سالگرد قیام سراسری مردم ایران علیه رژیم آخوندی بود، بازتاب گسترده‌ای در رسانه‌ها و محافل سیاسی داشت.

در این جلسه حمایت ۱۰۴تن از اعضای مجلس نمایندگان آمریکا شامل ۵۲رئیس و نایب‌رئیس کمیته‌های اصلی و فرعی، از قطعنامه دوحزبی ۱۰۳۴ در محکومیت توطئه تروریستی رژیم آخوندی علیه گردهمایی بزرگ مقاومت ایران در فرانسه و در حمایت از طرح ۱۰ماده‌ای خانم مریم رجوی برای ایران فردا اعلام شد.

 

نکات مطرح‌شده در قطعنامه

قطعنامه دوحزبی ۱۰۳۴ در مجلس نمایندگان، تأکید می‌کند: توطئه تروریستی رژیم علیه گردهمایی ایران آزاد که به‌منظور حمایت از طرح ۱۰ماده‌ای رهبر اپوزیسیون ایران خانم مریم رجوی برای آینده ایران ارائه شده برگزار شد، صورت گرفته است؛ طرحی که مبتنی بر حق رأی همگانی، انتخابات آزاد، برابری زن و مرد و برابری مذهبی و قومی و لغو قانون شریعت آخوندیست و به تشکیل یک جمهوری در ایران بر اساس جدایی دین از دولت و یک ایران غیراتمی که خواهان صلح و همکاری بین‌المللی و منطقه‌ای و احترام به منشور ملل ‌متحد است؛ فراخوان می‌دهد.

قطعنامه ۱۰۳۴ به آژانس‌های ذیربط دولت آمریکا فراخوان می‌دهد که با متحدان اروپایی آمریکا کار کنند تا مقامهای (رژیم) ایران را که در پشت این توطئه بوده‌اند شناسایی کنند و به پای میز عدالت بکشانند.

سخنرانان در این کنفرانس ضمن حمایت از قیام و اعتراضات مردمی در ایران، سرکوب داخلی و تروریسم رژیم آخوندی را محکوم کردند، بر نقش محوری مجاهدین خلق ایران در قیام تأکید نمودند و خواستار اعمال قاطعیت هر چه بیشتر در مواجهه با این رژیم شدند.

 

سخنان قاضی تد پو، رئیس زیرکمیته تروریسم در کنگره آمریکا

قاضی تد پو، رئیس زیرکمیته تروریسم در کنگره، گفت: «حملات و توطئه‌های تروریستی رژیم علیه مجاهدین نشان داد که تا چه میزان شما مؤثر بوده‌اید». وی افزود:

«ما مسیر طولانی را طی کرده‌ایم و من فکر می‌کنم که باید این را به‌خاطر داشته باشیم. روزهایی بودند که می‌گفتند نام سازمان مجاهدین خلق ایران هرگز از لیست تروریستی خارج نخواهد شد. اما آن روزها سپری شدند و نام سازمان مجاهدین خلق ایران از لیست تروریستی حذف شد زیرا سازمان تروریستی نیست. شما از طریق مبارزه ثابت‌قدم و سرسخت و شور و هیجان خودتان به من الهام بخشیده‌اید. مبارزه برای کشورتان، مبارزه برای دوستان و همسایگانتان که هم‌چنان در ایران در اسارت به‌سر می‌برند. و واضح است که آنچه شما انجام می‌دهید تغییر ایجاد کرده است زیرا آخوندها واقعاً از شما می‌ترسند».

 

سخنان دینا روهرا باکر، رئیس زیرکمیته روابط خارجی

دینا روهرا باکر، رئیس زیرکمیته اروپا در کمیته خارجی، سخنران دیگر این کنفرانس بود وی گفت: «من افتخار می‌کنم که در کنار مردم ایران و مخصوصاً سازمان مجاهدین خلق ایران ایستادم در راستای این تلاش فوق‌العاده و چشمگیر برای آزادسازی مردم ایران از استبداد رژیم آخوندها. متشکرم که به من اجازه دادید در کنار شما بایستم. ما می‌دانیم که رژیم آخوندها تا چه حد مستاصل شده است».

 

تام مک‌کلینتاک

نماینده جمهوریخواه کنگره تام مک‌کلینتاک ضمن اعلام همبستگی با خواسته مردم ایران برای رسیدن به یک جمهوری دموکراتیک و غیراتمی، به انتقال جمعی مجاهدان از لیبرتی به آلبانی و سایر کشورها اشاره کرد و گفت: «ما اکنون به یکی از آن لحظات نادر در تاریخ نزدیک می‌شویم که جهان می‌تواند یک‌شبه تغییر کند. آنهایی که در کشور ما و سراسر جهان به آزادی عشق می‌ورزند و آن را عزیز می‌دارند، در مبارزه شما با شما می‌ایستند».

 

شیلا جکسون لی، نماینده ارشد دمکرات

خانم شیلا جکسون لی، نماینده ارشد کنگره از تگزاس، سخنران بعدی این جلسه بود؛‌ او گفت: «ما می‌خواهیم به مردم ایران اطمینان بدهیم که خواهان یک ایران آزاد، دموکراتیک و غیراتمی هستیم».

 

جودی چو، نماینده کالیفرنیا

سخنران دیگر این گردهمایی، خانم جودی چو، نماینده کنگره آمریکا از کالیفرنیا، بود.

وی گفت: «من افتخار می‌کنم که حامی مشترک قطعنامه ۱۰۳۴ هستم که تروریسم تحت حمایت دولت ایران را محکوم می‌کند و از مردم ایران به‌خاطر مبارزه برای آینده آزاد، دموکراتیک و سکولار حمایت می‌کند».

 

برد شرمن، نماینده ارشد کنگره

برد شرمن، نماینده ارشد کنگره آمریکا نیز در سخنان خود گفت: «من مخصوصاً می‌خواهم از سازمان مجاهدین خلق ایران قدردانی کنم به‌خاطر نقش آن در افشای تأسیسات نطنز در سال ۲۰۰۲، زیرا هم آن زمان و هم‌اکنون مهم است که ما از دستیابی این رژیم قاتل به خطرناک‌ترین تسلیحات جلوگیری کنیم.

می‌خواهم از خانم رجوی به‌خاطر حمایت همیشگی او از حقوق زنان و حقوق اقلیتها در ایران سپاسگزاری کنم».

 

نمایندگان جوامع ایرانی مقیم آمریکا

دکتر رامش سپهرراد، استاد دانشگاه میسوری آمریکا، از سوی سازمان جوامع ایرانی مقیم آمریکا طی سخنانی در این گردهمایی گفت:

«برنامه ما امروز منعکس‌کننده همبستگی کنگره با یک ایران آزاد است. از سال گذشته مردم ایران با قیام سراسری خود به جامعه جهانی نشان دادند که اعتراضات در ایران ادامه دارند، گسترش می‌یابند و تا نقطه آشتی‌ناپذیری با رژیم حاکم عمیق می‌شوند و رژیم راهی برای برون‌رفت از این بحران ندارد».

 

سونا صمصامی، نماینده شورای ملی مقاومت ایران در آمریکا

سونا صمصامی، نماینده شورای ملی مقاومت ایران در آمریکا، سخنران دیگر این کنفرانس بود وی از جمله گفت:

«امروز در آستانه سالگرد قیام دیماه ۹۶ گردهم آمده‌ایم. از ۶دیماه گذشته تا امروز جامعه ایران از جنبش و اعتراض باز نایستاده است. به‌رغم موج اعدامها و به‌قتل رساندن دستگیر شدگان در زیر شکنجه و خفقان و سرکوب گسترده‌ای که حاکم است، شهرهای مختلف ایران صحنه خیزش‌ها و اعتراضات اقشار به جان آمده از سیاست‌های رژیم سرکوبگر و فاسد آخوندها هستند.

 

اهمیت قطعنامه

قطعنامه ۱۰۳۴ یک قطعنامه دوحزبی است و از حمایت نمایندگان هر دو حزب جمهوریخواه و دموکرات در کنگره آمریکا برخوردار است و نمایندگان حامی آن اساساً نمایندگان ارشد این دو حزب محسوب می‌شوند که نقش اصلی در سیاست‌گذاری‌ احزاب خود، همچنین در کنگره دارند.

اهمیت این اشتراک نظر آنجا بیشتر عمده می‌شود که همگان می‌دانند از ماه ژانویه آتی هژمونی مجلس نمایندگان به دست دمکراتها می‌افتد، امری که آخوندها از مدتها پیش بر روی آن حساب‌ها باز کرده و خواب‌های پنبه‌دانه برای آن دیده بودند. آخوندها بارها و بارها در آشکار و خفا این‌گونه گفته بودند که با تغییر هژمونی به نفع دمکراتها در عرصه سیاسی آمریکا، فشار از رویشان برداشته خواهد شد و این تغییر هژمونی را به بازگشایی مجدد دروازه سیاست مماشات به روی خود تعبیر کرده بودند و بسیاری از مزدوران روحیه باخته خود را به امید چنین تغییراتی در کنگره و در کاخ‌ سفید، از ریزش و گریز از کشتی در حال غرق شدن خود بازداشته بودند. اما اکنون با وجود عملی شدن آن تغییر موعود و حتی پیش از آن، هنگامی که چنین قطعنامه‌ای آن هم با اجماع دوحزبی تقدیم مجلس می‌شود، تمامی آن رویاها به باد رفته تلقی شده و بی‌شک تاثیر مشخص در وضعیت رژیم و مهره‌هایش خواهد داشت. چرا که نمایندگان هر دو حزب بر روی استمرار فشار روی رژیم و سیاست‌های تروریستی‌اش دست گذاشته و از آن ترسناک‌تر برای آخوندها، بر حمایت خویش از مقاومت مردم ایران به رهبری مریم رجوی نیز تأکید مکرر کردند.

امری که پیشاپیش آه و فغان دردناک آخوندها را بلند کرد.

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/07d8fed2-9e72-42b5-ba53-26b1a32e1546"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات