728 x 90

گسترش روزافزون فقر و بیکاری و ادعاهای یک شیاد!

فقر و بیکاری گسترده در ایران
فقر و بیکاری گسترده در ایران

طی ۴۰سال گذشته رژیم آخوندی کارگران ایران را همپای با سایر اقشار مردم گرفتار فقر و تنگدستی کرده است.

حقوق پایه کارگران به اعتراف مهره‌های حکومتی حدود یک پنجم خط فقر است، تازه در صورتی‌که کار داشته باشند.

در شرایطی که خط فقر بنا‌ به اعتراف کارشناسان رژیم نزدیک به ۸میلیون تومان است کاملاً روشن است که چه فشار سنگینی بر قشر کارگران وجود دارد.

با وجود چنین شرایطی، اما آخوند حسن روحانی اخیراً مدعی بهبود وضعیت اقتصادی و کاهش نرخ بیکاری شد.

بسیاری از کارگران شاغل هم از ترس این‌که مبادا از کار بیکار شوند شرایط غیرانسانی کارفرمایان حکومتی را پذیرفته و در بدترین وضعیت اشتغال کار می‌کنند.

در این رابطه یک کارگزار حکومتی به‌عنوان رئیس کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران گفت: «کار کردن کارگران با چندین ماه حقوق معوقه به‌معنی این است که کارگران امیدی به یافتن شغل جدید ندارند، به همین دلیل از ترس بیکاری حاضر به کار کردن با هر شرایطی هستند».

آخوند روحانی مدعی اشتغال‌زایی و کاهش نرخ بیکاری کارگران است اما این مهره حکومتی با اشاره به عقب‌ماندگی دستمزد کارگران در کارخانه‌های مختلف گفت: «دولت نه تنها موفق به ایجاد اشتغال جدید نشد بلکه نتوانست اشتغال موجود را حفظ کند».(خبرگزاری تسنیم ۲آبان ۹۸)

وضعیت بازار کار آن‌چنان راکد است که طبق آمارهای حکومتی سهم فارغ‌التحصیلان دانشگاهی بیکار به بالای ۴۰درصد رسیده است.

در این زمینه روزنامه جهان صنعت ۱مهر ۹۸ نوشت: «تحولات بازار کار نشان می‌د‌هد در بهار امسال سهم فارغ‌التحصیلان دانشگاهی بیکار از کل بیکاری نسبت به سال گذشته با رشد ۳/۹درصدی همراه شود و به ۴۰/۳برسد».

نود اقتصادی در تشریح این وضعیت اضافه می‌کند: «در حالی‌که نرخ بیکاری جوانان ۱۵ تا ۲۴ساله ایرانی در پایان سال ۹۷ به حدود ۳/۲۷درصد رسیده این میزان در سطح جهان حدود ۱۲درصد است. به عبارتی دیگر نرخ بیکاری جوانان ایرانی ۲/۲برابر میانگین جهانی است».(نود اقتصادی ۳۰مرداد ۹۸)

وضعیت بیکاری در میان زنان اسفناک‌تر از بیکاری در میان مردان و وضعیت بیکاری زنان فارغ‌التحصیل دردناکتر از مردان فارغ‌التحصیل است.

در زمینه بیکاری زنان، خبرگزاری ایلنا با استناد به آمار مرکز آمار نوشت: «آخرین داده‌های بازار کار نشان می‌دهند که وضعیت زنان در بهار ۹۸ نسبت به بهار ۹۷ وخیم‌تر شده و ۱۷۰هزار نفر از جمعیت فعال زنان کاسته شد. بدتر این‌که در بهار سال جاری، تعداد شاغلان زن نیز دچار ۳۲هزار نفر عقبگرد شد».(ایلنا ۱۴مهر ۹۸)

نرخ بیکاری در میان زنان فارغ‌التحصیل نیز به‌مراتب بیشتر از نرخ بیکاری در میان مردان فارغ‌التحصیل است.

معصومه ابتکار، معاون امور زنان و خانواده آخوند روحانی، در مورد نسبت بیکاری زنان تحصیل‌کرده نسبت به مردان گفت: «بیکاری زنان تحصیل‌کرده در اکثر نقاط کشور از جمله در روستاها ۳ تا ۴برابرمردان بیکار هستند».

ابتکار هم‌چنین به این موضوع اشاره‌ کرده بود که به‌واسطه نبود شغل و نیاز زنان به درآمد ماهیانه برخی از بانوان به کارهای غیررسمی با حقوق بسیار ناچیز روی آورده‌اند و این آمارها نشان می‌دهد که اشتغال غیررسمی بانوان رو به افزایش است.(خبرگزاری ایلنا ۲۶مهر ۹۸)

زنان شاغل و کارگر هم در نظام ولایت‌ فقیه جزو ارزان‌ترین نیروی کار در ایران هستند و کمترین قدرت در زمینه پیگیری مطالبات صنفی و حقوقی را هم ندارند.

بیکاری روزافزون زنان ایران و ستم مضاعف بر آنها در امر اشتغال در حالی است که اشتغال زنان یکی از عوامل توسعه‌یافتگی اقتصادی در کشورهای دیگر است.

وضعیت جوانان نیز بهتر از وضعیت زنان و فارغ‌التحصیلان نیست چرا که سهم جوانان زیر ۲۹سال از کل بیکاران بالاتر از ۵۰درصد است.(سایت اقتصاد نیوز ۱۸تیر ۹۸)

افزایش بیکاری بیانگر این است که توان اشتغال‌زایی در بخشهای مختلف اقتصادی کاهش یافته است و عملاً بخش قابل‌توجهی از بیکاران نسبت به جستجوی کار دلسرد شده‌اند.

بر اساس گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس ارتجاع «افراد بیکار از جستجوی کار دلسرد شده و از بازار کار خارج شده‌اند و در این بین سهم عظیم زنان با توجه به ترکیب ۵۰درصدی جمعیت زنان از جمعیت در سن کار، قابل تأمل و توجه است».(خبرگزاری فارس ۲مرداد ۹۸)

وضعیت فقر و فلاکت و بیکاری اقشار مردم آن روی سکه وضعیت سران و سردمداران رژیم و قشر وابسته به آنها است که به‌گفته علی ربیعی، سخنگوی دولت روحانی، ۹۰درصد امکانات کشور را در اختیار دارند.

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/3392fd02-b910-41e4-a3a9-b793bf7ed3ea"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات