در روزنامههای حکومتی روز چهارشنبه ۲۷شهریور، بحران درونی رژیم بر سر حرفهای خامنهای حول مذاکره بار دیگر فعال شده است در کنار این موضوع بحرانهای داخلی و جهانی و منطقهیی رژیم دیده میشود.
روزنامههای باندهای رقیب تفسیرهای ضد و نقیضی از حرفهای خامنهای در مورد مذاکره کردن یا نکردن با آمریکا ارائه دادهاند:
کیهان: حسین شریعتمداری: یکی از دهها نکته عزتمندانه دیگر در بیانات دیروز رهبری، اینکه ایشان حتی در صورت توبه آمریکا -بر فرض محال- و تندادن به شرایط ایران، باز هم مذاکره با آمریکا را امکانپذیر ندانستهاند. چرا که مذاکره مورد نظر آمریکا، مذاکره درباره صنایع موشکی ایران و عدم حضورمان در منطقه یعنی مذاکره برای افزایش تعهدات ایران است که بارها آن را اعلام کردهاند.
آرمان: داریوش قنبری: در ضمن اینکه گفته میشود مذاکرهای صورت نمیگیرد شرطی هم گذاشته شده یعنی ایران باب مذاکره را نبسته و به نوعی ضمنی اعلام کرده اگر آمریکاییها تعهداتشان در قالب برجام را بپذیرند، میتوانند به میز مذاکرات برگردند. چنانچه آمریکاییها قصد مذاکره دارند باید حسننیت خود را اثبات کنند، تحریمها را بردارند و در چارچوب برجام عمل کنند و ایران هم به شکل منطقی قبول دارد که مذاکره را بهعنوان یک روش حل مناقشات بینالمللی مورد استفاده دهد.
در روزنامههای همسو با باند روحانی به بیانهای مختلف بر سر ضرورت مذاکره با آمریکا تأکید شده است:
آرمان: روحانی باید به هر نحو ممکن از فرصت پیش رو برای تبیین سیاستها و رفتارهای جمهوری اسلامی استفاده کند. مجمع عمومی سازمان ملل بهعنوان یک تریبون بینالمللی که مورد توجه رسانههای مطرح دنیاست، میتواند فرصت خوبی برای ایران بهمنظور تبیین شرایط باشد. در حاشیه نشست نیز میتوان مذاکرات و روابط با دیگر کشورها را به پیش برد
آرمان: سرمقاله:این سؤال مدام مطرح میشود که آیا میان ایران و آمریکا درگیری خواهد شد، یا نخواهد شد؟ متأسفانه هر روز هم یک اتفاقی میافتد که آن نگرانی و اضطراب را بیشتر میکند. یک روز مسأله نفتکشها در خلیجفارس و روز دیگر مسألهیی جدید مطرح میشود. این مسائل باعث نگرانی و تردید در میان مردم میشود. خیلی تأسف انگیز است که تا این میزان در بلاتکلیفی و استرس چه از نظر روحی و روانی و چه از نظر اقتصادی بهسر ببرند و کسی هم حاضر نیست در داخل کشور سرمایهگذاری کند.
آرمان: عبدالله ناصری: چون بحران معیشت و اقتصاد امروز به صادرات و تحریم گره خورده مهمترین کاری که باید صورت بگیرد این است که تا بحث مذاکره با قدرتهای بزرگ جدی گرفته نشود و ایران مناسبات خود را با دنیای بینالملل حل نکند، طبیعتاًً اتفاقی هم در اقتصاد و وضع معیشت مردم نخواهد افتاد.
روزنامههای باند ولیفقیه حرفهای خامنهای را دستمایه حمله به باند رقیب کردهاند:
فرهیختگان: همانهایی که پیش از این استدلال میکردند چون ترامپ دیوانه و تندمزاج است باید با او مذاکره کنیم تا جلوی حمله نظامی را بگیریم، استدلال میکنند چون ترامپ امروز از موضع نظامی عقب نشسته و بهنوعی ضعف وی در سیاستورزی هم مشخص شده و با توجه به نزدیکی به انتخابات آمریکا عملاً حمله نظامی هم غیرممکن است، پس امروز بهترین فرصت برای مذاکره با آمریکاست تا تحریمها برداشته شده و مشکلات رفع شود.
رسالت: فرمایشات مقام معظم رهبری درباره مذاکره یا عدم مذاکره با آمریکا بر همگان روشن و مبرهن است. اما گویی برخی تنها با استفاده از برخی قسمتهای سخنان ایشان تنها بهدنبال منافع سیاسی و جناحی خود هستند و منافع ملی برایشان هیچ اهمیتی ندارد.
یک روزنامهٔ باند خامنهای هم بهرغم منع مذاکره توسط ولیفقیه، به رژیم هشدار میدهد قبل از انتخابات آمریکا، بهترین فرصت مذاکره با این کشور است:
رسالت: محمد صادق الحسینی: ایران پیش از انتخابات آمریکا در چانهزنی دست بالا را خواهد داشت، زیرا بعد ازآن چه ترامپ و چه دموکراتها انتخابات را ببرند وضعیت ایران بدتر خواهد شد و آنها در مذاکرات دست بالاتر را پیدا خواهند کرد؛ در نتیجه بهنظر میرسد ایران برای چانهزنی و تحلیل شرایط باید اقدامات خود را تا پیش از انتخابات آمریکا به مرحله انجام برساند.»
برخی از سایر بحرانهای داخلی و خارجی رژیم در روزنامههای چهارشنبه دیده میشود:
جمهوری اسلامی: صدراعظم آلمان گفت: آلمان قویاً معتقد است که توافق هستهیی با ایران، ساختاری است که برای کاهش تنشها باید به آن رجوع کنیم.
وی ادامه داد: اما موضوعات دیگری مانند برنامههای موشکی بالستیک ایران و درگیریها سوریه وجود دارد که باید جداگانه مورد بررسی قرار گیرد.
جهان صنعت: آیا آن همه اختلاسهای هزاران میلیارد تومانی و حیف و میلهای بزرگی که به زیان اقتصاد مملکت و سفره خانوادههای ایرانی در دولتهای قبلی، در دولتهای یازدهم و دوازدهم هم صورت گرفته، گناهش به گردن تحریمهای اقتصادی آمریکاست؟ چرا میان حرف و عمل دولتمردان و مدیران اجرایی ما فاصله از عرش تا فرش وجود دارد
جهان صنعت: با اقدام دولتمردان، کشور با بحران جدید حذف طبقه متوسط روبهرو شده است. این طبقه بهدلیل افزایش قیمتها و نرخ تورم تمایل زیادی به طبقه پایین جامعه پیدا کرده است. امروز جامعه دارای دو طبقه پایین و بالاست که این شکاف عمیق طبقاتی در خلأ یک طبقه، بار سنگینی را بر مردم تحمیل کرده است.
ستاره صبح: کارگران هپکو ریل راهآهن را بستند
خبرهایی مبنی بر ضرب و شتم گسترده و بازداشت کارگران معترض هپکو به گوش میرسد؛ این کارگران روز گذشته در اعتراض به بلاتکلیفی سهامدار کارخانه و همچنین عدم پرداخت معوقات مزدی خود در راهآهن اراک تجمع اعتراضی برگزار کردند
یک روزنامه وابسته به سپاه پاسداران ضمن دفاع از حمله تروریستی رژیم به تأسیسات نفتی عربستان وحشتزدههای باند رقیب را مورد حمله قرار داده است:
جوان: انصارالله هم انتقام خود را از عربستان گرفته و هم انتقام تهدیدهای نفتی علیه ایران را و با حمله به تأسیسات نفتی آرامکو موجب توقف صادرات نفت عربستان شده است، با این حال ترس موشکهای یمن به اصلاحطلبان رسیده است و از آمریکایی هم که بهقول خود منزویاش کردهاند، همچنان میترسند!