تا حدود یکسال پیش رژیم آخوندی حمایتهای مریی و نامریی زیادی داشت و طرفهای غربی به قیمت منافع نجومی که از قبل رژیم به دست میآوردند، چشم روی جنایتهای این رژیم حتی در خاک کشورهای خودشان میبستند. اما هنگامی که سمت باد جهانی به زیان رژیم تغییر کرد، پلهای مماشات یکی بعد از دیگری تخریب شدند و امتیازهای کلان رژیم دیگر نه تنها اثر نکرد بلکه اکنون کسی رغبت طرفحساب شدن با رژیم را ندارد، بلکه شاهد روندی برای رسیدگی به جنایات سالهای گذشته رژیم هستیم. یکی از این موارد استفادهٔ رژیم از تسلیحات شیمیایی و تلاش برای گسترش و اشاعهٔ آن است.
کنت وارد، سفیر آمریکا در هلند، طی سخنانی در چهارمین نشست تخصصی کشورهای عضو پیمان منع استفاده از سلاحهای شیمیایی که برای بررسی عملکرد سلاحهای شیمیایی در لاهه پایتخت هلند برگزار شد، گفت که رژیم ایران در مورد مراکز تولید تسلیحات شیمیایی خود گزارش نداده و همهٔ قابلیتهای خود در این زمینه را اعلام نکرده و برنامههای خود را برای دستیابی به این تسلیحات دنبال میکند.
در پی این افشاگری که بحران جدیدی را گریبانگیر رژیم کرده، روزهای دوم و سوم آذر، روحانی، ظریف و قاسمی سراسیمه به صحنه آمدند تا به شیوه معمول رژیم مدارک جدید دولت آمریکا در مورد اقدامات و زرادخانه شیمیایی رژیم را که به کنگره این کشور و به کنوانسیون منع سلاحهای شیمیایی در لاهه ارائه شده، تکذیب کنند.
روزنامه حکومتی جهان صنعت در روز ۲۷آبان با سوزوگداز از سرآمدن عهد اوباما نوشته بود: «دولت ترامپ قصد دارد با اعلام عدم پایبندی ایران به کنوانسیونهای تسلیحات شیمیایی، چرخشی آشکار را از مواضع دولت اوباما که در تلاش برای دستیابی به توافق هستهیی ۲۰۱۵ از صدور چنین بیانیهای امتناع میکرد، نشان دهد».
در روز ۲۶آبان هم سایت حکومتی جامعهٔ ایرانی بهنقل از واشنگتن فری بیکن نوشت: «دولت پیشین آمریکا در زمان ریاستجمهوری باراک اوباما اعلام عدم پایبندی ایران به کنوانسیونهای تسلیحات شیمیایی را متوقف کرد».
اکنون پس از ارائه مدارک آمریکا مقامات حکومتی سراسیمه به صحنه شتافتهاند از جمله سخنگوی وزارت امور خارجه با رد اتهام جدید آمریکا به ایران گفت: «علت چنین ادعاهایی خصومت با ملت ایران است... هیأت آمریکایی در بازنگری کنوانسیون منع سلاحهای شیمیایی در لاهه با طرح اتهامات واهی ایران را به نقض کنوانسیون منع سلاحهای شیمیایی متهم کرد».(تلویزیون رژیم ۲آذر ۹۷)
ظریف، وزیر خارجه رژیم هم در واکنشی غیررسمی در توئیتر خود این «اتهامات» علیه رژیم را «خطرناک» توصیف کرد.
علت سراسیمگی مقامات حکومتی با سرآمدن عهد مماشات برای لاپوشانی جنایتهای شیمیایی رژیم، از آنرو است که پیش از این اسناد اقدامات رژیم برای لاپوشانی این جنایتها افشا شده بود.
سازمان مجاهدین خلق ایران بر اساس اطلاعاتی که به دست آورده بود طی اطلاعیهیی در تاریخ ۲۸مهر ۱۳۸۳ فاش کرد رژیم آخوندی درصدد استخدام وکلایی است که حاضر باشند جنایتهای رژیم در حلبچه در زمان جنگ ۸ساله را به مجاهدین نسبت بدهند.
یکسال بعد در ۵مهرماه سال ۱۳۸۴ یک حقوقدان فرانسوی به نام امانوئل لودو در تلویزیون آرته در فرانسه ۵مهر ۱۳۸۴ از پیشنهاد رذیلانه صادق خرازی سفیر رژیم آخوندی در فرانسه پرده برداشت. همان سال خلیل ابراهیم الدلیمی، رئیس تیم وکلای رئیسجمهور سابق عراق نیز در گفتگو با رسانههای عربی اطلاعات مشابه همکار فرانسویش را فاش نمود. این افشاگریهای وکیلان فرانسوی و عراقی در رسانههای مختلف عربی بارها انعکاس یافت.
امانوئل لودو، وکیل فرانسوی صدام در تاریخ ۲۶مهر ۸۴ به تلویزیون الجزیره گفت: «رازی را میخواهم برای شما بگویم که شاید بهای گزافی را از من بگیرد. مرا سفیر ایران شخصاً به سفارت ایران فراخواند... سفیر به من گفت بیا توافقی با هم بکنیم. ما میگوییم صدام به کردها با گاز حمله نکرده و تو هم بگو که ایرانیها با گاز به کردها حمله نکردهاند.، سپس پروندهای بهعنوان دلیل ارائه میدهیم که مجاهدین خلق این گازها را علیه کردها بهکار گرفتهاند. یه این ترتیب گناه آنرا به گردن دیگری انداخته و همه ما در امان خواهیم بود. نظر تو چیست؟».