728 x 90

چشم‌انداز نحس، با آیهٔ یأس - مروری بر رسانه‌ها

گزیده روزنامه‌های حکومتی
گزیده روزنامه‌های حکومتی

در روزنامه‌های حکومتی ۱۴مرداد، گزارشهای تکان‌دهنده‌ای از شیوع کرونای دلتا دیده می‌شود. روزنامه‌ها با تیترهایی مثل «یک قدم تا شکست کادر درمان» و «روزی ۲۰۰تهرانی را به‌خاطر کرونا دفن می‌کنند» بر تعلل نظام در تأمین واکسن به‌عنوان علت اصلی دست گذاشته‌اند.

روزنامه اعتماد از باند مغلوب هم زیر عنوان «کرونا عصای سیاست» به بازی دادن مردم با کرونا توسط نظام اذعان کرده و از جمله نوشته است: کرونا «عصای دستِ سازشکارانی است که حل مشکلات را در همزیستی با این ویروس مرموز می‌دانند و از عوارض آن کمتر سخن به میان می‌آورند و عموم جامعه را در بی‌خبری بهداشتی نگه داشته و از این منظر به اهداف سیاسی خویش دست می‌یابند».

این روزنامه در ادامه به پیآمد تداوم این سیاست نظام اشاره کرده و نوشته است: «نتیجه آن بروز نارضایتی در بدنه اجتماع است که هر روز به بهانه‌های گوناگون در صحنه‌های مختلف چه اجتماعی و چه سیاسی به منصه ظهور می‌رسد».

در آستانه پردهٔ آخر نمایش انتصاب رئیسی به ریاست‌جمهوری نظام در مجلس رژیم، آنچه که در روزنامه‌های هر دو باند حاکم دیده می‌شود، چشم‌انداز تیره و بن‌بست‌ها در عرصه‌های مختلف است. در روزنامه‌های باند ولی‌فقیه زمزمه‌ها برای عقب‌نشینی از ادعاهای روزهای تبلیغ نمایش انتخابات شروع شده است.

چشم‌انداز نحس، با آیهٔ یأس

سیاست روز در مطلبی تحت عنوان «توقعات منطقی و معقول» نوشته است: «در میان افکار عمومی مطالباتی شکل گرفته است که توقعات را بالا برده و این مسأله خود یکی از مشکلات دولت آینده خواهد بود». در ادامه هم نسبت به ریزش تتمه نیروهای اطراف نظام ابراز نگرانی کرده و نوشته است: «در صورت تحقق نیافتن باعث دلسردی و ناامیدی مردم شود»... .

روزنامه شرق هم گوشه‌یی از دعوای محافل وابسته به خامنه‌ای بر سر سهم قدرت در کابینه رئیسی را به نمایش گذاشته و به‌نقل از بادامچیان سرکردهٔ باند مؤتلفه نوشته است: کسانی که «به رئیسی رأی دادند، رأی ندادند که ایشان یک آش شله‌قلمکاری تشکیل دهد».

در روزنامه‌های باند مغلوب هم نسبت به ناکارآمدی دولت رئیسی و وزاریش ابراز ناامیدی کرده‌اند.

جهان صنعت با عنوان فرماندهان کوچک برای اقتصاد جنگی، پیشاپیش فاتحه بهبود اقتصادی در دولت رئیسی را خوانده و با اشاره به سوابق ناموفق وزیر پیشنهادی اقتصاد علی صالح آبادی در مناصب کوچک و میانی نظام نوشته: «باید تأسف خورد» و افزوده: «کارشناسان باور دارند اگر معیار انتخاب فرماندهان اقتصادی انتخاب وزیر اقتصادی در اندازه و قامت صالح‌آبادی باشد نمی‌توان به کابینه امیدوار بود».

موانع برجام و ضرورت رفتن پای میز مذاکره

روزنامه‌های باند ولی‌فقیه وعده‌های برجام رئیسی در دورهٔ نمایش انتخابات را مسکوت گذاشته‌اند اما روزنامه‌های باند مغلوب با یادآوری وعده‌ها و حرفهای خود رئیسی به او گوشزد کرده‌اند «فرصت برای کوشش و خطا ندارد».

روزنامه اعتماد در مطلبی به قلم قاسم محبعلی مهرهٔ پیشین باند مغلوب در وزارت‌خارجه نوشته است: «علاوه بر معادلات خارجی، دولت جدید اگر بخواهد به برجام برگردد، با موانعی در داخل کشور مواجه است. از جمله این موانع مصوبه مجلس و سیاستی است که خواهان برداشته‌شدن یکجای همه تحریم‌های آمریکا علیه (نظام) است».

این کارگزار حکومتی با یادآوری این‌که بر سر میز مذاکره جای چانه‌زنی نیست به رئیسی هشدار داده: «اگر (نظام) خواسته‌های بزرگ‌تری مطرح کند، طرف مقابل هم در مقابل خواسته‌های ما خواسته‌های بزرگ‌تری را مطرح خواهد کرد. این تصاعد در مطالبات، ممکن است رسیدن به توافق را ناممکن بکند».

جهان صنعت هم در مطلبی با عنوان «مطالبه اصلی از رئیسی‌: رفع تحریم» در مورد ضرورت تمکین بر سر میز مذاکره به رئیسی گوشزد کرده که درد دارد و باید تحمل کنید.

جهان صنعت نوشته است: «راه تازه صلح هسته‌یی که گام نخست در راه رفع تحریم‌هاست بدون تردید با توجه به ذات نظام سیاسی آمریکا بدون درد و رنج و بدون سختی برای مقام‌های سیاسی نخواهد بود اما باید اندازه آن با میزان درد و رنج شهروندان در صورت ادامه تحریم‌ها، مقایسه شود».

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/117969ea-f9c3-41c6-b865-c8d4eef4e3d8"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات