728 x 90

گفته‌ها و ناگفته‌ها از میان روزنامه‌های حکومتی یکشنبه ۲۶آذر

نگاهی به روزنامه‌های حکومتی
نگاهی به روزنامه‌های حکومتی
مهم‌ترین عنوانهای روزنامه‌های حکومتی در روز یکشنبه 26آذر، ابراز نگرانی سران و مهره‌های رژیم از شرایط وخیم اقتصادی اجتماعی و هشدار نسبت به پیامدهای آن است:
آرمان:
عضو شورای عالی امنیت ملی: مهم‌ترین تهدید امروز کاهش اعتماد مردم است

ابرار: جهانگیری: بیکاری امروز تبدیل به یک «ابرچالش» شده است

ابرار اقتصادی: مردم هنوز کانکس ندارند بانک پیامک دیر کرد وام می‌فرستند

اقتصاد پویا: دبیر انجمن فرآورده‌های گوشتی: از لقمه مردم «مالیات بر ارزش افزوده» نگیرید

اطلاعات: جهانگیری: رفاه مردم کاهش یافته است

افکار: جهانگیری: هیچ باز نشسته‌ای از حقوقش راضی نیست

تجارت: در دومین همایش اقتصاد ایران همه انتقاد کردند؛ خودزنی در همایشهای تکراری، جهانگیری هشدار داد؛ کاهش رفاه قدرت خرید و درآمد جامعه

جوان: اعتراض به ناکارآمدی به مرکز دولت رسید

رسالت: محسن رضایی: ضعف داخلی ما یک کلید دارد آنهم اقتصاد است

شهروند: مسعود نیلی مشاور رئیس‌جمهور با اعلام ۴سناریوی مخرب اقتصادی ایران هشدار داد: خطر عقب‌گرد اقتصاد

بودجه 97و پیامدهای موضوع تیترهای صفحات اول روزنامه‌های حکومتی از هر دوباند حاکم است:
اقتصاد پویا: رئیس کمیسیون صنایع اتاق بازرگانی: دلار 3500تومانی در بودجه برای جلب نظر پوپولیستها تعیین شد

بهار: پیش‌بینیها از قیمت 1300تا 1700تومان بنزین خبر می‌دهد؛ شوک بزرگ به اقتصاد

تجارت: بودجه پزشک خانواده نصف شد

شرق: یارانه به شرط اثبات فقر

قدس: مناطق محروم در حاشیه بودجه 97

کسب و کار: تهدید معیشت مردم با بودجه تورم زا

کلید: دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام: لایحه بودجه 97چک کشیدن روی هواست

کیهان: نگاهی به جدول 20در بودجه 97؛ 293طرح عمرانی فقط با 20میلیارد تومان!
فریب مردم و نمایندگان

کیهان: حذف یارانه‌ها قبل از انتخابات عادلانه نبود و حالا عادلانه شده؟!

بحرانهای خارجی رژیم بخشی دیگری از عنوانهای صفحات اول روزنامه‌های حکومتی است:
آرمان:
شرایط آمریکا برای لغو برجام مناسب است

آفتاب یزد: استناد به حرف لاوروف برای تاختن به وزیر خارجه، حمله روسی به ظریف

ابرار: رایزنی وزیر خارجه فرانسه در واشینگتن درباره ایران

ابرار اقتصادی: کاخ سفید طرح ممنوعیت فروش بوئینگ و ایرباس به ایران را بررسی می‌کند

سیاست روز: قسمتی از سیاست خارجی ما راهبرد ندارد

ابراز وحشت از بی‌اعتمادی مردم و شرایط انفجاری جامعه و پیامدهای آن مضمون مطالب مختلف روزنامه‌های هر دو باند حاکم است. روزنامه‌های باند روحانی و شرکا نسبت به خطر برای کل نظام هشدار داده‌اند
آرمان:
علی شمخانی به تصریح و روشن گفت که آنچه امروز بیش از هر چیز دیگری جامعه را تهدید می‌کند، کاهش اعتماد مردم است.
و همه مسئولان باید دور از جناح‌بندی‌ها در پی رفع تهدیدهایی باشند که به‌نوعی موجب کاهش اعتماد مردم می‌شود. اکنون که تهدیدات مختلف کشور را نشانه رفته، هیچ ‌تهدیدی را نمی‌توان در درون خانه تحمل کرد. واضح است که فساد اقتصادی یکی از عناصر کاستن از اعتماد عمومی محسوب می‌شود.

آرمان: دولت و رئیس‌جمهور نیز باید بدانند که مردم با کسی عقد اخوت نبسته‌اند. از این رو باید فکری به‌حال مشکلات معیشتی و رفاه اقتصادی مردم کند.

اعتماد: هنوز شش ماه از دور دوم ریاست‌جمهوری روحانی نگذشته اما با وجود گذشت همین مدت کوتاه موجی از پشیمانی و انتقاد در میان رای‌دهندگان روحانی به وجود آمده است.
راه چاره در مقابل این انتقادها منکوب کردن آنها نیست. مشکل جای دیگری است؛

مردم در کشور ما منفردند و صدای‌شان هم به‌صورت فردی امکان شنیده شدن ندارد. این صدا برای شنیده شدن باید خیلی بلند باشد و وقتی هم بلند شد دیگر فضا، فضای طرح مطالبات منطقی و اصلاح‌طلبانه نیست. وقتی همه در حال فریاد زدن باشند آن چیزی که هیچ خریداری ندارد منطق و حساب و کتاب و آرامش است. وقتی کارگر، سندیکایی برای طرح مطالبه به‌حقش داشته باشد فریاد نخواهد زد. وقتی دانشجو، فعال سیاسی و مدنی و زن و هنرمند و... نهاد و تشکلی برای گفتن اعتراضش داشته باشد به یک‌باره امیدش از همه‌چیز قطع نمی‌شود و هشتگ پشیمانی متاع رایج بازار نمی‌شود.

شرق: کمپین «ما پشیمانیم» که درباره رأی به آقای روحانی در فضای مجازی راه‌اندازی شده، بازتاب گسترده‌یی پیدا کرده است.
وقتی اتفاقی با این وسعت در حوزه سیاست شکل می‌گیرد، باید به آن توجه ویژه کرد. نمی‌توان انکار کرد که ممکن است پشت این اتفاقات، اختلافات سیاسی و جناحی باشد. یا بالاتر، رفتاری هدایت‌شده باشد که روی گسل‌های سیاسی و اقتصادی سوار شود تا تزلزل‌های عمیق ایجاد کند...

در روزنامه‌های باند ولی‌فقیه ارتجاع، تلاش شده است پیامدهای نارضایتی مردم از اوضاع نابسامان اجتماعی و فقر اقتصادی را تنها متوجه باند روحانی بکنند و کل نظام را در حالت تثبیت نمایش بدهند، اما این لاپوشانی آنان را به تناقض‌گویی انداخته است:
جوان:
دولت تدبیر روی گسل اختلافات درونی
اعتراض به ناکارآمدی به مرکزیت دولت رسید
اختلافات درونی دولت تدبیر و امید این روزها نه در جلسات خصوصی و اندرونی و ساختمان پاستور که شکل تریبونی و رسانه‌یی به خود گرفته است.
اگر روزی اسحاق جهانگیری معاون اول دولت با کلیشه معروف «ملت ایران یادتان هست؟!» رقیب انتخاباتی روحانی را لولو معرفی می‌کرد و آینده کشور را در غیاب او تار و ناامیدکننده تصویر می‌کرد، امروز اما ورق برگشته و یار غار روحانی و نامزد اصلاح‌طلب، اما پوششی رئیس‌جمهور، زبان به انتقاد از دولت تدبیر و امید گشوده است و از این‌که حامی سرسخت دیروز به منتقد روحانی تبدیل شده ابایی ندارد. او و همفکرانش که تا دیروز در دفاع از مدیران سالخورده تعابیری مانند «ژنرال» به‌کار می‌بردند، امروز این جماعت را کسانی خطاب می‌کنند که «بی‌انگیزه و آویزان دولت» مانده‌اند.
دولت دوازدهم از ابتدای کار خود در سربالایی سختی گرفتار شده است. نگاهی کوتاه به عناوین روزنامه‌ها، سایتها و شبکه‌های اجتماعی همه و همه نشان‌دهنده افزایش شدید نارضایتی از این دولت است. مؤلفه‌های گوناگونی در این نارضایتی همگانی دخیل هستند، اما اگر بخواهیم یک مخرج مشترک برای تمام این شکایتها در نظر بگیریم، به چیزی جز اقتصاد نخواهیم رسید. اقتصادی که دورنمای آن با بودجه تنظیم شده دولت برای سال 97با چالشهایی هم‌چون افزایش تورم و قیمت دلار روبه‌رو است که هر کدام به تنهایی برای به باد دادن بدنه اجتماعی یک دولت کافی به نظر می‌رسد. در میانه این انتقادات همه‌جانبه به نظر می‌رسد که دولت نیز دچار یک شکاف اساسی در نحوه مواجهه با این مشکل شده که برخی از نشانه‌های آن از هم‌اکنون پیدا است؛ نشانه‌هایی که ممکن است دولت تدبیر را در یک دو راهی سخت قرار دهد.

روزنامه‌های باند ولی‌فقیه ارتجاع، تمامی فساد و غارت موجود در نظام را به حساب باند حسن روحانی و شرکا گذاشته‌اند:
کیهان: خبری که در این نوشته به آن اشاره می‌شود فقط یک نمونه از صدها نمونه مشابه دیگر است که طی چند سال گذشته شاهد آن بوده‌ایم، بنابراین
ماجرا درباره ورود ۶۰۰دستگاه خودروی سوپرلوکس بنز و پورشه با کارت بازرگانی یک زن روستایی فقیر است که به قول رئیس فراکسیون مبارزه با مفاسد اقتصادی مجلس «به نان شب نیز محتاج است»! حرامخواران با پرداخت ۵میلیون تومان به این خانم فقیر روستایی برای ایشان یک کارت بازرگانی گرفته‌اند و با این کارت تعداد انبوهی خودرو وارد کرده‌اند که ۶۰۰دستگاه از این خودروهای وارداتی از نوع «بنز» و «پورشه» یعنی از گرانقیمت‌ترین و اشرافی‌ترین انواع خودرو‌های خارجی بوده است.

اسناد موجود که مسئولان گمرک نیز آن را تأیید می‌کنند نشان می‌دهد که تا‌کنون صدها مورد کارت بازرگانی به نام مردان و زنان فقیر روستایی صادر شده و با استفاده از این کارت‌های بازرگانی اجاره‌ای که خواهیم دید تقلبی نیز هست، میلیاردها دلار کالا وارد کشور گردیده و از طریق زد و بند با برخی از دست‌اندرکاران بدون پرداخت مالیات بر کارت بازرگانی، از گمرک ترخیص و به بازارها و مراکز فروش منتقل شده است!

- مسئولیت صدور کارت بازرگانی برعهده وزارت صنعت، معدن و تجارت است.
بیشترین مشکلات اقتصادی که تعطیلی کارخانجات و مراکز تولید را در پی داشته و دارد و بیکاری بسیاری از مردم مظلوم کشورمان و کسادی کسب و کار آنان را باعث شده است ناشی از همین واردات گسترده و بی‌رویه به‌صورت قاچاق کالا و یا قاچاق شبه‌قانونی از مبادی رسمی است و البته باید به این ناهنجاری خانمانسوز، بسیاری از مفاسد اقتصادی دیگر را نیز افزود. به بیان دیگر، مشکل اصلی دزدهای داخلی هستند که خود را رفیق قافله جا زده‌اند و چه وصف‌الحال است این بیت که؛

دشت ما گرگ اگر داشت نمی‌نالیدیم
نیمی از گَلّه ما را سگ چوپان خورده!

روزنامه‌های باند آخوند روحانی نسبت به شرایط وخیم بین‌المللی و منطقه‌یی رژیم هشدار داده و تلویحا ضرورت خوردن جامهای زهر بعدی را توصیه کرده‌اند:
آرمان: شرایط آمریکا برای لغو برجام مناسب است؟
صحبتهای اخیر خانم نیکی هیلی جنجال گسترده‌یی در ارتباط با موشک شلیک شده از طرف حوثی‌ها به سمت ریاض بپا کرد
سوال اینجاست که چرا خانم هیلی بعد از گذشت حدود 50روز از این ماجرا که ادعای سوار شدن موشک توسط سپاه ایران را مطرح کرده بودند و این موج از بین رفته بود، دوباره توسط او این موج به جریان افتاد؟ متأسفانه مثلث عربستان، اسراییل و آمریکا در خاورمیانه علیه ما تشکیل شده و تلاش می‌کنند که مساله‌ ایران را اول به یک پدیده منطقه‌یی تبدیل کنند و یاران جدیدی از جمله مصر و اردن را در منطقه همراه کنند ولی در مرحله دوم سعی دارند تا مسأله موشکی ایران را به یک پدیده بین‌المللی تبدیل کنند. اما
دستگاه دیپلوماسی و نهادهای نظامی ضمن این‌که هوشمندانه به‌ این حوادث، گفت‌ و گوها و رفت و آمدها دقت می‌کنند در عین‌حال باید خیلی با احتیاط مراقب باشیم چون هر روز یک موج جدید علیه ما به راه می‌افتد که می‌تواند تهدیدکننده باشد. فضای فعلی ناآرام است و مشابه آن در 40، 50سال گذشته در خاورمیانه وجود نداشته است. هیچکس نمی‌تواند با دقت بگوید که ترامپ چه تصمیم قطعی خواهد گرفت. به‌رغم این‌که اتحادیه اروپا از برجام حمایت می‌کند اما سرنوشت برجام در هاله‌ای از ابهام قرار دارد. چون اگر فشارهای آمریکا زیادتر از این شود، ممکن است که وضعیت دیگری به‌وجود بیاید. آمریکا اگر برجام را نقض کند یا خواهان ایجاد تغییر در کلیت آن باشد و سال 2025را از برجام بردارد و محدودیتها علی‌الدوام ناظر بر فعالیت ایران باشد یا خواسته‌های دیگری که صحبت می‌شود، با رفتن آمریکا از برجام خیلی حادثه مهمی از جهت پیشرفت برجام حاصل نخواهد شد و به همین دلیل باید اتحادیه اروپا را حفظ کنیم. اما نقص برجام می‌تواند احتمالاً به‌دنبال خودش تحریم‌های جدیدی را به‌وجود بیاورد ولی در صورت خروج آمریکا از برجام از سه طریق می‌توانند تحریم جدید تحمیل کنند؛ از طریق کنگره، کاخ سفید و رئیس‌جمهور. یعنی همان کاری که اوباما هم انجام داد. با کنار کشیدن آمریکا از برجام، این توافق دیگر اعتبار سابق را نخواهد داشت و حتی برای اتحادیه اروپا هم اعتبار خود را از دست خواهد داد و به تبع آن باید منتظر تحریم‌های جدید دیگری از طرف آمریکا باشیم.

ابتکار: در خصوص راهبردهای ایالات متحده در مورد منطقه خاورمیانه به‌طور عام و رویارویی این کشور با ایران به‌طور خاص یک رگه از واقعیت به چشم می‌خورد. این واقعیت که هم‌چون ریسمانی به سایر استراتژی‌های آمریکا در منطقه خاورمیانه متصل است، آن است که آمریکا سیاست تغییر رفتار ایران را که در زمان اوباما دنبال می‌شد به سیاست رویارویی و تغییر نظام ایران تبدیل کرده است. در همین راستا، نخستین گام واشینگتن برای مقابله با ایران لغو توافق هسته‌یی است. آنچه مشخص است، ترامپ با بهانه کردن برجام، به‌دنبال زدن یک تیر و دو نشان است. هم در این رابطه فشار به اروپا وارد ساخته و هم این‌که با بی‌اثر ساختن منافع برجام برای سایر شرکای آن، مقدمات یک اجماع سازی مجدد علیه ایران را در منطقه فراهم سازد.
دولت آمریکا اینک با دستاویز برجام خواستار تغییر موازنه به سود خود است.

در روزنامه‌های باند علی خامنه‌ای علاوه بر حملات معمول باندی به دولت روحانی، چشم‌انداز جامهای زهر بعدی برای رژیم ترسیم شده است:
سیاست روز: در باب اهداف بلندمدت غرب نیز یک اصل مطرح است و آن این‌که آنها برآنند تا ایران را به سمت پذیرش برجام‌های جدید سوق دهند. بر اساس طرحی که آمریکایی‌ها از ابتدا مطرح کرده‌اند هدف آنها از مذاکرات حذف توان هسته‌یی حذف توان موشکی ایران، دور ساختن ایران از منطقه است. در این میان یک اصل اساسی را باید در نظر داشت و آن این‌که غرب همزمان به‌دنبال وادار ساختن ایران به مذاکره درباره توان موشکی و دوری از منطقه است تا چنان نشان دهد که ایرانیان خود به این امور تن داده‌اند تا درس عبرتی باشد برای آنانی که ایران را الگوی مقابله با نظام سلطه ساخته‌اند. متأسفانه برخی اقدامات در عرصه داخلی کشور نظیر اظهارات وزرا و مقامات ارشد مبنی بر چالشهای گسترده اقتصادی و مالی و نیز نوع بودجه‌نویسی در بودجه ۹۷کشور که افزایش قیمت‌های متعددی در آن لحاظ شده این تصور را در غرب ایجاد کرده که ایران با بحران اقتصادی شدید مواجه است و با فشار سیاسی و اقتصادی می‌توان آن را به پذیرش زیاده‌خواهی‌هایشان وادار ساخت.
این پالس‌های اشتباه داخلی زمینه‌ساز آن شده که غرب هم به توان دفاعی ایران چشم داشته باشد و هم طمع حذف ایران از معادلات منطقه تشدید شده است.
										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/1283c0f9-1d68-4518-9ebf-3da43772059b"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات