سیل ویرانگر و سونامی مرگبار افزایش قیمت ها
این روزها در حالیکه سیل و توفان اکثر نقاط میهن اسیر را در برگرفته و هست و نیست بخشهای وسیعی از مردم میهن بر باد فنا رفته است، گرانی و تورم و افزایش نرخ مایحتاج عمومی بهصورت مضاعف و هم چون یک سونامی مرگبار، شرایط زندگی و تغذیه را در بسیاری از مناطق کشور بسیار فاجعهبارتر از گذشته کرده است.
در شرایطی که پاسداران جنایتکار با غارت منابع و ثروتهای ملی مردم، جانها را فرسودند و نان را از سفرهها ربودند، سایت پاسدار رضایی موسوم به تابناک۲۱فروردین ۹۸وقیحانه در مطلبی با عنوان «نان سفره مردم گران شد» مینویسد:
«بدون شک نان قوت غالب اغلب مردم و یک پای ثابت سفرههای ایرانیان، بهخصوص مردم استان ایلام است که در صبحانه، ناهار و شام روی سفره قرار میگیرد. سفرههایی که در سالهای اخیر بهخاطر مشکلات اقتصادی، تورم، بیکاری و... کوچک کوچکتر شدهاند! بهطوری که نه تنها دیگر خبری از گوشت قرمز و سفید نیست بلکه پیاز هم در تلاش است نقش خود را در سفره های مردم کم رنگ کند تا از قافله افزیش قیمت اجناس داخلی که هیچ ربطی به تحریم ندارند عقب نماند».
سایت حکومتی تابناک ـ ۲۱فروردین ۹۸
در یک اعتراف دیگر روزنامه حکومتی اعتماد ۱۹فروردین ۹۸ به نقل از یکی از اعضای مجلس ارتجاع به ناگزیر درد و رنج بیکران مردم در شرایط کنونی ر اینچنین بازتاب میکند:
«مگر میشود که قیمت هر کیلو گوجه فرنگی به ۱۰هزار تومان، هر کیلو سیبزمینی ۱۰هزار تومان و هر کیلو پیاز به ۱۶هزار تومان برسد! این قیمتها تعجب دارد. افزایش قیمتها نشاندهنده هرج و مرج اقتصادی در کشور است و اوضاع و احوال اقتصادی مردم به هم ریخته اما هیچ کسی پاسخگو نیست».
روی دیگر این سکه و افزایش سرسامآور قیمت ها که با کاهش شدید درآمد مردم نیز همراه میباشد به تعطیلی بسیاری از زمینههای شغلی و کاری مردم منجر شده است تا آنجا که سایت حکومتی اقتصاد ۲۴هشتم فروردین ۹۸ در توضیح این شرایط دردناک و فاجعهبار مینویسد: «گرانیهای سال ۹۷ و کاهش شدید قدرت خرید مردم، نه تنها باعث حذف خرید برخی کالاها از لیست اقلام خانوادههای ایرانی شد، بلکه بسیاری از صنوف و کسبه مرتبط با این اقلام را تحت فشار قرار داد چرا که از یکسو، گرانی اجناس، سرمایه اولیه و نقدینگی آنها را تحت تاثیر قرار داده بود و از سوی دیگر، کاهش فروش و تقلیل مشتریان، آنها را با مشکلات بیشتری از جمله کاهش میزان سود مواجه کرده بود. این دست از اصناف، طیف وسیعی را شامل میشدند؛ از هتلدارها و کفاشان و تالارداران تا فروشندگان آجیل و حتی کلهپزها.»
سایت حکومتی اقتصاد در ادامه چند نمونه از این موارد را یادآور شده و به نقل از رؤسای اتحادیه صنوف مختلف اضافه میکند:
-رئیس اتحادیه قنادیهای تهران: «علی رغم افزایش قیمت مواد اولیه و مشکلات همکارانمان در تهیه این اقلام، امکان افزایش قیمت شیرینی بهدلیل عدم توان خرید مردم وجود ندارد و در همین مدت نیز شاهد بسته شدن تعداد قابل توجهی از قنادیها بهدلیل مشکلات موجود هستیم».
- رئیس اتحادیه آجیل و خشکبار: «بهطور کلی قیمت اغلب اقلام آجیل و خشکبار نسبت به سال گذشته حدود ۸۰درصد افزایش یافته است... افزایش قیمت آجیل و خشکبار به قدری مشتریان آجیل را کاهش داد که یک پنجم آجیل فروشهای تهران مجبور به انصراف از شغل خود شدند».
- رئیس اتحادیه فروشندگان کله پاچه: «افزایش قیمت کله و پاچه، که خیلیها دیگر آن را یک غذای لاکچری میدانستند تا جایی بالا رفت، که کله پزیها را دچار رکود کرد..».
- رئیس اتحادیه رستوران داران تهران: «متأسفانه با گرانیهای اخیر، قیمت مواد اولیه از جمله گوشت، مرغ، حبوبات و رب که به طرز بیسابقهیی بالارفته....، شاهد کاهش مشتری در رستورانها هستیم بهطوری که از ۷۰۰رستوران ثبت شده و دارای مجوز در تهران، ۱۸۰رستوران تقاضای انصراف از مجوز و ابطال مجوز خود را به ما اعلام کردهاند».
- رئیس اتحادیه کفاشان دست دوز: »تولیدکنندگان کفش در این بازار همچنان با مشکلاتی دست به گریبان است و مشکلات در این صنف نسبت به سال گذشته افزایش یافته است».
-رئیس اتحادیه بنکداران و طاقه فروشان: «قیمت محصولات در حال حاضر نسبت به مدت مشابه سال ۹۶با وجود رشد سه برابری قیمت دلار در حدود دو برابر رشد داشته است... تقاضا برای پارچه از سوی مردم در سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته با افت همراه بوده و دلیل این امر افزایش هزینههای خانوار و کاهش قدرت خرید افراد است».
-رئیس اتحادیه هتلها و هتل آپارتمانهای تهران: «بدلیل کاهش مسافران، هتلهای پایتخت مجبور شدند تا برای تأمین هزینههای خود، علاوه بر کاهش نیروی انسانی، هزینههای خود را هم مدیریت کنند؛ مثلاً هتلی که ۳رستوران داشت، مجبور شد یک رستوران خود را تعطیل کند. و این در حالی است که بهصورت میانگین، هتلها و هتل آپارتمانهای تهران طی سال جاری، تخفیف ۳۰تا ۶۰درصدی را برای مسافران اعمال میکردند تا بتوانند مسافران را جذب کنند».
- رئیس اتحادیه تالارهای پذیرایی و تجهیز مجالس تهران: «امسال به دلایل مختلف از جمله کاهش توان خرید مردم، متأسفانه شاهد کاهش تعداد برگزاری مراسمات از جمله مراسم عروسی در تالارهای تهران هستیم».
عوامل تاثیرگذار در افزایش سرسام اور قیمتها
در کلیترین صورت عوامل اصلی تاثیرگذار در افزایش گرانیهای سرسامآور کنونی را میتوان اینگونه بر شمرد:
در یک نمونه دیگر سایت هم اندیشی وابسته به باند غالب رژیم۱۹فروردین ۹۸ با عنوان مدیریت فشل غربگرایان فاجعهبارتر است یا خسارت سیل؟ مینویسد: « طبق برآوردهایی که صورت گرفته میزان خسارتی که سیلهای روز های اخیر به بار آورده است، چیزی حدود ۱۲هزار میلیارد تومان بوده است. حال آن که در وانفسای گرانی مایحتاج زندگی مردم، از جمله گوشت قرمز، بودجهیی که دولت برای کاهش قیمت گوشت در اختیار وارد کنندگان قرار داد و تقریباً هیچ ماحصلی نداشت، برابری میکند با خسارتی که سیل به چندین استان کشور زده و هزاران نفر را بیخانمان کرده و انتظار میرود تا سالها جبران عوارض آن به طول بیانجامد».
۲-افزایش قیمت ارز توسط دولت آخوند روحانی شیاد: وجه دیگری از این غارتگری حکومتی به افزایش تصاعدی و پایانناپذیر قیمت ارز توسط دولت بر میگردد که علاوه بر افزایش تورم و گرانی مایحتاج عمومی، در رکود هر چه بیشتر کسب و کار، و آسیبهای شدید ساختاری اقتصادی تأثیر مستقیم خواهد داشت. در این باره هم خبرگزاری بسیج ۲۲اسفند ۹۷ اینچنین اعتراف میکند: «وقتی دلار چنین وضعیت نابسامانی دارد تمام فروشندههای ایران از بنکدار و بزاز بگیرید تا پخش کنندههای مواد صنعتی و کشاورزی همگی از فروش محصولات خود جلوگیری میکنند و این باعث قفل شدن و بلوکه شدن همه سرمایههای در گردش بانکها میگردد».
۳-صادرات مواد مورد نیاز مردم برای تأمین ارز بیشتر: یکی از مهمترین عرصههای بروز فساد نهادینه شده در رژیم آخوندی صادرات و واردات بیرویه کالا و قاچاق میباشد چرا که نهادها و ایادی رژیم آخوندی با سلطه شومشان بر بنادر کشور و دخالت در امور گمرگات، این مراکز اقتصادی را به مراکزی برای قاچاق کالا تبدیل کردهاند. در این رابطه رورنامه رسالت۱۹فروردین ۹۸در جنگ و دعوای باندی اینچنین اعتراف میکند: « بر اساس آمار موجود گمرک طی فقط سه روز در اسفندماه سال ۹۷حدود ۱۱هزار تن پیاز و موسیر به خارج از ایران صادر شده است. این میزان صادرات علاوه بر صادرات غیرقانونی یا همان قاچاق احتمالی پیاز به خارج از کشور بوده است؛ طبیعی است که وقتی با چنین حجم عظیم و البته عجیبی از خروج یک کالا از کشور مواجه هستیم قیمت ها نیز به صورت غیرمنطقی افزایش پیدا کند».
ملاحظه میکنید در شرایطی که هست و نیست بخشهای عظیمی از مردم محروم میهن بر اثر این سیل ویرانگر به باد فنا رفته است و در نتیجه گرانی مایحتاج عمومی، تهیه اولیه و ضروریترین ارزاق و مایحتاج عمومی برای بحش زیادی از مردم به یک آرزوی دستنیافتنی تبدیل شده است باندهای غارتگر حکومتی همچنان به غارت و چپاول اموال مردم اشتغال داشته و دارند.
روزنامه حکومتی رسالت ۱۸فروردین ۹۸ با عنوان اشک پیاز هم در آمد در این باره مینویسد: «از ابتدای سال گذشته با نوسانات ارزی و گرانیهای پیدرپی طلا و سکه و خودرو و... قیمتهای اقلام مصرفی هم روی موج گرانی و باز هم گرانی افتاد تا جایی که هر بار قرعه به نام محصولی و علت هم به گردن همان نوسانات ارزی افتاد!
موج سواری قیمت ها از بازار رب و گوجه فرنگی تا پوشک و دستمال کاغذی و هر چیزی که فکرش را کنید ادامه داشت... با آغاز سال جدید و افزایش یکباره قیمت پیاز آن هم بعد از بارندگی و سیل در شمال و غرب و بعد هم در جایجای کشور این بار نوبت سیل و بارندگی بود تا عدم مدیریتها، عدم نظارت ها و عمل نکردن به مسئولیتها به گردن عامل جدید یعنی سیل بیفتد!
قیمت پیاز به اذعان بازار از ۱۳هزار و۷۰۰تومان و در برخی بازارها تا ۱۷هزار تومان هم رسید و به عبارتی از دلار هم گرانتر شد و در کنار این گرانی، کمیاب هم شد. حالا مردم باید دغدغه مهمترین چاشنی غذایشان که همیشه جزو ارزانترینها بود را هم در کنار سیل و بارانهای شدید این روزها به سبد دغدغههای اقتصادی خود اضافه کنند».
روزنامه حکومتی رسالت ـ ۱۸فروردین ۹۸
همین منبع در ادامه اضافه میکند:« افزایش قیمت گوشت، مرغ، لبنیات و میوه باعث حذف این اقلام از سبد غذایی مردم میشود. مسئولان ذیربط بارها عنوان کردهاند که قیمت گوشت و مرغ کاهش خواهد یافت اما باز هم شاهد افزایش قیمتها هستیم. اخیراً نیز شاهد افزایش قیمت پیاز در بازار هستیم؛ این روند افزایش قیمت اقلام مختلف بیانگر سوءمدیریت در تنظیم بازار است».