روز پنجشنبه ۱۶تیرماه کارزار جهانی ایرانیان آزاده و هواداران مجاهدین و مقاومت ایران، علیه معاملهٔ ننگین و لایحهٔ شرمآور فرستادن دیپلمات-تروریست رژیم نزد اربابانش در تهران، وارد مرحله جدیدی شد. این مرحله پس از آن آغاز شد که روز چهارشنبه ۱۵تیر، کمیته امور خارجی پارلمان بلژیک، پس از ۲اجلاس پر بحث و جدل سرانجام در یک اقدام حزبی به لایحهٔ ننگین رأی مثبت داد و رأی نهایی پارلمان، به جلسهٔ عمومی به روز پنجشنبه ۲۳تیر موکول شد.
این فرجهٔ یک هفتهیی فرصت مغتنمی بود برای هموطنان و اشرفنشانها تا تلاش و پیکار خود را برای افشای این معامله کثیف تشدید کنند.
تحصنها در مقابل نمایندگیهای دیپلماتیک بلژیک در کشورهای مختلف و انتقال اعتراضها از طریق تسلیم نامهها و مدارک و شواهد روشنگرانه به نمایندگیهای دیپلماتیک بلژیک برای انتقال به بروکسل یکی از اشکال مؤثر فعالیتهای هموطنان در این مرحله است. ایرانیان آزاده در کشورهای مختلف بهموازات رزم مشترک و تظاهرات و آکسیونهای اعتراضی که همچنان در بروکسل جریان دارد، در پایتختهای ۵کشور شامل استکهلم، برلین، وین، واشنگتن و لندن در برابر سفارتهای بلژیک تحصن کردهاند و در چندین کشور شامل فرانسه، نروژ، هلند، دانمارک، سوئد و لوکزامبورگ تجمعات و تظاهرات اعتراضی خود را سازمان دادهاند.
در جریان این فعالیتها، نامههای اعتراضی ایرانیان چه فرداً و چه در قالب تشکلها و انجمنها و جوامع ایرانی از سراسر جهان بهجانب بروکسل یا سفارتخانههای بلژیک در کشورهای مختلف روان است. علاوه بر این، نمایندگان پارلمان و برجستهترین شخصیتهای سیاسی و نامدارترین دانشمندان برنده نوبل، با ارسال نامههای اعتراضی خطاب به مقامات دولت و رئیس پارلمان بلژیک خواستار متوقف کردن این بندوبست رسوا گردیدهاند؛ نامهها و پیامهایی که بهگفتهٔ رسانههای اروپایی و بینالمللی، هیأت حاکمهٔ بلژیک را سخت تحت فشار قرار داده است.
تا آنجا که به رژیم و طرفهای معاملهشان برمیگردد، تمهیدات و ترفندهای بسیاری اندیشیده و تدارک دیده بودند تا این معاملهٔ کثیف را در خفا به نتیجه برسانند و سروته ماجرا را هم در یک جلسهٔ چند دقیقهای در کمیسیون خارجه و سپس با یک قیام و قعود در صحن عمومی پارلمان در یکی دو روز همبیاورند و قال قضیه را بکنند. اما ورود مقاومت ایران و ایرانیان آزاده میز این توطئه را واژگون کرد و آنان را مفتضح نمود.
در این مورد کافی است به آنچه روز چهارشنبه در کمیسیون خارجه پارلمان بلژیک گذشت و در رسانهها منعکس شده، نگاهی گذرا بیاندازیم. در این جلسه اگر چه لایحهٔ دولت بر اساس دستور حزبی رأی آورد، اما سخنان مخالفان خطاب به وزیر دادگستری که به نمایندگی از طرف دولت در کمیسیون حضور یافته بود، مفری برای او باقی نگذاشت و او هیچ پاسخی جز دعاوی شرمآور مانند اینکه اگر اسدی به ایران باز نگردد، جان اتباع بلژیکی در ایران بهخطر میافتد نداشت. روزنامهٔ هلندی فولکس کرانت با اشاره به این اظهارات بهطعنه نوشت: «وزیر دادگستری میخواست بگوید گاهی باید دستانت را با انجام معامله با رژیم ایران کثیف کنی!».
در جلسهٔ روز چهارشنبه، نمایندگان مخالف، وزیر دادگستری را سخت مورد اعتراض و تحت فشار قرار دادند تا همهٔ نامهها و پیامهای اعتراضی را که از کنگرهٔ آمریکا تا پارلمانهای کشورهای مختلف به دولت بلژیک ارسال شده، در اختیار آنان قرار دهد. وزیر نیز ضمن این اعتراف که تاکنون ۳۰۰ایمیل دریافت شده، قول داد که چنین خواهد کرد، اما نمایندگان از او نپذیرفتند و تأکید کردند این کار بایستی تا نیمساعت دیگر صورت بگیرد. نهایتاً دولت متعهد شد که کلیهٔ مدارک مربوط به این معامله را که تاکنون تلاش میکرد مخفی نگهدارد، بهاطلاع عموم برساند.
کارزار جهانی ایرانیان، تا همین جا به یک پیروزی بزرگ دست یافته و بندوبست ننگینی را که قرار بود در پستوهای سیاست پختوپز شود، در معرض دید افکار عمومی بلژیک و تمام دنیا قرار داده است. بنابراین اگر معاملهگران همچنان بر انجام این معامله اصرار بورزند، دولت و پارلمان بلژیک بهای سنگینی را از آبرو و حیثیت خود خواهند پرداخت چرا که با مردم و مقاومتی مواجهند که طی ۴دهه در مقابل فاشیسم مذهبی و دیکتاتوری تروریستی پایداری کرده و مصمم است آزادی ایران را با رزم و فدا محقق کند.