728 x 90

بی‌اعتمادی عمومی به باندهای حاکم - مروری بر روزنامه‌های حکومتی

گزیده روزنامه‌های حکومتی
گزیده روزنامه‌های حکومتی

در روزنامه‌های حکومتی روز بیست و سوم دیماه، مجموعه‌یی از بحرانهای داخلی و بین‌المللی نظام دیده می‌شود. در صدر این بحرانها موضوع واکسن کرونا، آلودگی هوا و بحرانهای اقتصادی اجتماعی، به‌ویژه ورشکستگی اقتصادی رژیم مشاهده می‌شود. مشکل اصلی نظام در روزنامه‌های حکومتی از مشکل اصلی نظام به اسم «شکاف بین مردم و حاکمیت» نام برده شده است.

بی‌اعتمادی عمومی به باندهای حاکم!

همدلی در مطلب خود با عنوان: «دولت روحانی از سرهنگ‌ها هم عملکرد بدتری داشت» به‌نقل از غرضی کاندیدای ثابت نمایشهای انتخابات‌های ریاست‌جمهوری رژیم، در مورد بی‌اعتباری شرکت‌کنندگان در شو انتخاباتی رژیم نوشته است: «بسیاری از این افرادی که نامشان مطرح است را مردم می‌شناسند، عملکردشان را به یاد می‌آورند و جایگاهی در میان مردم ندارند. تحلیل‌گران هم‌چنان معتقدند که یکی از مهمترین نقاط پرابهام و نگران‌کننده انتخابات ۱۴۰۰ میزان حضور و مشارکت مردم است. سال گذشته مردم با عدم مشارکت گسترده در انتخابات مجلس، نارضایتی خود را از وضع موجود اعلام کردند». این کارگزار حکومتی در ادامه گفته است: «مردم به تصمیماتی که در دو دهه اخیر شکل گرفته است پشت کردند مسئولان نتوانستند رضایت مردم را به دست بیاورند و مردم نیز منتظر هستند تا آنها را محکوم کنند چرا که تصمیماتشان موجب رضایت و آرامش مردم نبوده». و در انتها تلویحا خطر ظرفیت انفجاری جامعه را گوشزد کرده و گفته است: «این پتانسیل به‌طور کامل موجود است و منتظر است که در یک زمانی به‌سرعت خودش را نشان دهد».

«تأثیر وضعیت سیاسی بر اعتماد عمومی و سرمایه اجتماعی» هم موضوع مطلبی در روزنامه شرق است که با طرح موضوع دروغ‌های رسانه‌های باند خامنه‌ای در مورد واکسن فایزر و مدرنا نوشته است: «در روزهای گذشته، در یکی از ساعات پخش اخبار، تصاویری از کج‌شدن صورت برخی اروپایی‌ها به‌عنوان عوارض واکسن فایزر و مدرنا منتشر شد، عکس‌هایی که متعلق به عوارض فلج بل بود و آن بخش خبری حتی احتمال نداد مردم این تصاویر را در تلفنهای هوشمندشان جست‌وجو کنند و به واقعیت برسند. مردمی که خسته و نگران حالا حتی به واکسنی که جلوی دوربین‌ها به داوطلبان تست واکسن ایرانی تزریق می‌شود، نگاه می‌کنند و در آن به دیده شک نگاه می‌کنند. چه کسی باعث این بی‌اعتمادی است و نتیجه این بی‌اعتمادی در جامعه چه خواهد شد؟» شرق در پاسخ به این سؤال به‌نقل از یک مهرهٔ باند مغلوب به واکنش‌های قیامی مردم اشاره کرده و نوشته است: «ما نمونه این اتفاقات را در اعتراضات سال۹۶ و آبان‌ماه ۹۸ دیدیم. به بیان دیگر این وضعیت حاصل دست‌زدن به رفتارهایی است که هیچ توجهی به واقعیات امروز جامعه ایران ندارد».

آلودگی هوا حاصل سیاست درآمدزایی نظام

بحرانهای اقتصادی اجتماعی در روزنامه‌های امروز متعدند. از جمله فضاحت رانتهای برملا شده از ارز ۴۲۰۰تومانی معروف به ارزجهانگیری و دعواهای باندی بر سر این موضوع به اضافه وضعیت بودجه سال آینده که تنها قسمت معلوم آن مخارج نجومی دولت و کسری بودجه ۳۲۰هزار میلیارد تومانی است اما قسمت اصلی آن‌که منابع تأمین بودجه است همه روی هوا است از جمله مهم‌ترین بحرانها هستند. اما مقدم بر همهٔ اینها بحران واکسن کرونا است که روزنامه‌ها با وعده و وعید در مورد ساخت واکسن مشترک با کوبا و وارد کردن واکسن از روسیه یا چین و هند با قبل از عید، از ارائه هر گونه برنامه مشخص طفره رفته‌اند. و وعده به نتیجه رسیدن واکسنهای ساخت داخل را داده‌اند که معلوم نیست کی به خط تولید می‌رسند.

بعد از این بحران آلودگی هوا در روزنامه‌ها قابل توجه است. «صف مقصران وضعیت وخیم هوای ایران» اسم مطلبی در روزنامه جهان صنعت است که از جمله در مورد ضد و نقیض‌گوییهای مقامات حکومتی نوشته است: «اگر مازوت مصرف نمی‌شود یا مراکز خاطی پلمب شده‌اند چرا حالا با گذشت یک هفته، روند آلودگی در کلان‌شهرها تا جایی شدت گرفته است که اراک و شازند، با وجود ادعای محیط‌زیست مبنی بر پلمب‌شدن مخزن مازوت نیروگاه شازند، برای دو روز تعطیل شده‌اند». جهان صنعت در ادامه به‌نقل از آخانی کارشناس محیط‌زیست به سیاست‌های درآمدزای ارزی رژیم اشاره کرده و نوشته است: «آخانی در خصوص رابطه استخراج بیت کویین توسط دولت با سوزاندن مازوت تشریح کرد: اساساً مسئولان در این خصوص اطلاعات دقیق و شفافی اعلام نکردند اما همگان می‌دانند استخراج بیت کوین موجب مصرف بیش از حد برق و در موازات آن مازوت بیشتری هم سوزانده می‌شود».

وطن امروز از باند خامنه‌ای در مطلب خود با عنوان «بالاتر از سیاهی»، در دعوای باند وجهه دیگری از سیاست‌های چپاولگرانه نظام را برملا کرده و به گردن دولت روحانی گذاشته است. این روزنامه به‌نقل از رئیس فراکسیون محیط‌زیست مجلس نوشته است: «البته باید بگویم مصرف مازوت یا کیفیت گازوییل مصرفی در نیروگاهها با چشم معمولی مشخص نمی‌شود اما گزارشهای ما می‌گوید در نیروگاه منتظرقائم گازوئیلی مصرف می‌شود که ۶هزار و ۵۰۰ ppm گوگرد دارد و این ۱۲۸برابر حد مجاز است. در نیروگاهی در نیشابور نیز گازوئیلی با ۷۰۰ ppm گوگرد مصرف می‌شود». و در ادامه به‌نقل محبوب‌فر کارشناس حکومتی نوشته است: «دولت حفاظت از محیط‌زیست را رها کرده است و سازمان محیط‌زیست به جای اقدامات جدی و اجرایی، علت بروز آلودگی هوا را مصرف بالای انرژی عنوان کرده و سوخت‌های فسیلی را عامل اصلی این آلودگی‌ها اعلام می‌کند».

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/5c989aca-8673-4bf7-a309-62dee6ae5754"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات