728 x 90

مروری بر رسانه‌های حکومتی – دوشنبه ۸مرداد ۹۷

مروری بر رسانه‌های حکومتی – دوشنبه ۸مرداد ۹۷
مروری بر رسانه‌های حکومتی – دوشنبه ۸مرداد ۹۷

در روزنامه‌های دوشنبه هشتم مرداد گرانی ارز و سکه بیشترین مطالب و تیترها را به خودش اختصاص داده. در کنارش ابراز امیدواریهای ظریف برای حفظ برجام و امیدواری به بسته اروپا دیده می‌شه که البته در روزنامه‌های باند ولی‌فقیه به این اظهارات پاسخ دادن. مسئلة‌ تحریمهای در پیش رو توسط آمریکا و اذعان به انزوای اجتماعی نظام و کسانی که تحت عنوان نخبه برای رژیم کار می‌کنند از جمله مطالب روزنامه‌های همسو با باند روحانی است. دریوزگیهای باند مغلوب برای کسب کرسی در دولت روحانی کماکان در روزنامه‌های حکومتی ادامه داره. در شماره امروز حرفهای تاجزاده را انعکاس داده‌اند. سوزوگداز از موقعیت مقاومت ایران هم موزیک متن روزنامه‌های حکومتی شده. مثلاً روزنامه‌ وطن امروز زیر عنوان رایزنی مستمر ترامپ با مجاهدین نوشته« اسنادی که در وزارت دادگستری آمریکا به ثبت رسیده نشان می‌دهد «رودی جولیانی» و «جان بولتون» ۵بار از زمان روی کار آمدن ترامپ با (مجاهدین) دیدار کرده و با آنها درباره مسائل مختلف از جمله آشوب‌ها در ایران رایزنی کرده‌اند».

هشدار به پیامدهای گرانی در روزنامه‌های باند روحانی با یادآوری شرایط انفجاری جامعه و توصیه به ضرورت مذاکره همراه شده. ابتکار نوشته: «در این وضعیت که شهروندان ایرانی به‌ویژه مزد و حقوق بگیران در اندوه و خشم به سرمی‌برند و می‌بینند درآمدشان چون برف در برابر آتش سوزان برپا شده از سوی بازار دلار آب و ذوب می‌شود و به آسمان می‌رود بدترین روزگار را دارند. دولت آقای روحانی در این وضعیت چه گزینه‌هایی در پیش دارد؟ » ابتکار در ادامه نوشته: «دولت روحانی اگر جوهر ایستادگی در برابر منتقدان و مخالفان تندرو را دارد می‌تواند درباره ضرورت لابی‌گری در این شرایط با اصلی‌ترین خصم خارجی ایران توضیح دهد و شرایطی را در اندازه شرطهای اروپاییها بپذیرد و با کاهش تنش بازار ارز را رام کند».

این روزنامه همسو با باند روحانی در ضرورت استعفای روحانی نوشته: «استعفای دولت چندین نتیجه مثبت خواهد داشت. نتیجه مثبت نخست بازکردن یک راه برای جامعه ایرانی است که می‌تواند بدیع باشد و ایرانیان را وارد دوران مدرن کند».

جهان صنعت هم ابتدا به اوضاع فروپاشیده اقتصادی اشاره کرده از جمله تأکید کرده: «گروهی منابع مالی زیادی در اختیار دارند و با ایجاد تنش در فضای اقتصادی احساس ناامنی کرده و با تبدیل سرمایه‌های خود اقدام به خروج منابع مالی از کشور می‌کنند. برخی نیز افرادی هستند که برای تضمین آینده فرزندان خود آنها را به‌منظور ادامه تحصیل به خارج از کشور هدایت می‌کنند. این مسیر نیز منجر به خروج ارز از کشور می‌شود و همین روند نیز کاملاً اجتناب‌ناپذیر است.

علاوه بر ساختار فعلی اقتصاد، تحولات اخیر نشان‌دهنده سیاستهایی است که امکان مبادلات پولی را از ایران گرفته و شرایط بین‌المللی به واقع به نفع مردم و کشور نیست. پیش از این جابه‌جایی‌های مالی کشور از مسیر عمان و دوبی انجام می‌شد، امروز اما این امکان حذف شده و کشورهای حوزه خلیج‌فارس همکاری بیشتری نسبت به گذشته با آمریکا دارند».

جهان صنعت سپس نوشته است:« امید آن می‌رود تا دولت شرایط را درک کرده و با دانش کافی تصمیم به مذاکره‌ای خردمندانه بگیرد».

روزنامه آرمان هم نوشته: «در هر تحول و چرخش در سیاست‌ها، اگر مردم طلیعه گشایشی در تنگناهای سیاسی، اجتماعی و اقتصادی و نیز صلح‌طلبی ببینند، به تدریج دلگرم می‌شوند. و طبعاً در نبود چنین حضور و مشارکتی، آینده‌ای پرابهام خواهد بود».

هشدار به ناکارآمدی و بی‌عملی دولت در بحران ارز موضوع مقالات متنوعی در روزنامه‌های همسو با دولت روحانی است.

یحیی آل اسحاق از باند مؤتلفه در روزنامه آرمان نوشته «بالا رفتن اینگونه‌ٔ قیمت دلار و طلا احتمالاً یک نوع مچ‌انداختن پشت صحنه‌ای‌ با رئیس جدید بانک مرکزی و تست کردن اوست تا ببینند توانایی‌اش چقدر است و اگر بتوانند او را بشکنند که آن وقت دیگر جاده صاف می‌شود و جلو می‌روند.

واقعیت این است که این‌گونه دیکته می‌کنند و خیلی خطرناک است. یعنی در بقیه مولفه‌های اقتصادی مثل کالا یا ارزهای مختلف به همین ترتیب اثرگذار خواهد بود.

متأسفانه دولت به‌رغم داشتن نسخه عملیاتی، تعلل می‌کند. با این‌که از نظر قانونی، شورای پول و اعتبار دو روز قبل تصمیم گرفته و احتیاج به مصوبه جای دیگری ندارد و می‌تواند اعمال شود و همه یعنی هم مجلس، هم صاحبنظران و هم خودشان قبول دارند که کار درستی است، ولی باز تعلل می‌کنند و گفته می‌شود که باید در ستاد دیگری هم تصویب شود درصورتی که احتیاج به تصویب ستاد نیست. وقتی مردم می‌بینند هیچ عکس‌العملی نیست، چرا قیمت تا ۱۵هزار تومان نرود؟»

در ادامه این مطلب هشدار داده است که «سؤال این است که بیماری معلوم، نسخه هم معلوم، اما چرا کاری نمی‌کنند؟ می‌توانیم از تجربیات مشابه جهانی استفاده و آن را عملیاتی کنیم. نظام تصمیم‌گیری کند و تحفظ دارند. چرا آنچه همه می‌گویند درست است را انجام نمی‌دهید؟ چرا مسأله فوری را دست‌گردان می‌کنید؟ به‌نظر می‌رسد آقایان باید یکبار دیگر نمایشنامه «هملت» را بخوانند تا به یاد بیاورند در تعلل چه بلاهایی سر هملت آمد. فراموش نکنیم که در تأخیر، آفت است و فرصتها از دست می‌رود».

حمله به ظریف به‌خاطر این‌که گفته نسبت به برجام کفران نعمت شده هم موضوع اصلی اغلب روزنامه‌های باند خامنه‌ای هست.

کیهان نوشته: «در پاسخ به این اظهارنظر ظریف باید گفت که برجام آمریکا را در اعمال تحریم‌های ضدایرانی معتاد کرد... زیرا (دولت روحانی) با مدل برجام به آمریکا ثابت کرد که در برابر فشار و تهدید عقب‌نشینی می‌کند، امتیاز می‌دهد و حتی اگر آنها برجام را پاره پاره هم کنند، اینجا رفتار آمریکایی‌ها توجیه می‌شود!». جوان هم نوشته: « باورپذیرتر است که بپذیریم نظام ریاضیاتی جهان به هم ریخته و دو به اضافه دو از این پس می‌شود پنج، تا بپذیریم که برجام یک معاهده کامل بود و آمریکا و اروپا در به هم خوردن آن و رسیدن ایران به وضع کنونی، نقشی ایفا نکردند و یا اگر هم نقشی داشته‌اند، معلول کفر نعمت منتقدان برجام بوده است!».

اذعان به فساد در نظام در وحشت از خشم مردم توسط مهره‌های مختلف برای در بردن خودش به روزنامه‌های حکومتی هم کشیده.

مثلاً جمهوری اسلامی نوشته: «نماینده ایذه و باغملک در مجلس،گفت در ۴۰سال گذشته حدود ۲۰۰خانواده سرنوشت این کشور را به گروگان گرفته و از این وزارتخانه به آن وزارتخانه رفته‌اند».

اذعان به انزوای اجتماعی نظام و نخبگانش موضوع چند مقاله در روزنامه‌های پنجشنبه است:

آرمان نوشته «امروز بسیاری از اندیشمندان، صاحب‌نظران و صاحبان سبک تفکر جامعه دچار یک نوع وادادگی و ناامیدی از محیط سیاسی شده‌اند که دلیل آن هم به بهره‌برداریهای ابزاری از اندیشه‌هایشان باز می‌گردد...» سیاست‌گریزی سخت‌ترین وضع سیاست ملت ایران در مواجهه با محیط هدف این جامعه ملی محسوب می‌شود. نباید تصور داشت مردم ایران از سیاست گریزان شده‌اند بلکه این مردم از نخبگان سیاسی دو طیف اصول‌گرا و اصلاح‌طلب گریز دارند؛ چرا که شعارهای گوناگونی را در این چهار دهه از این دو طیف شنید‌ه‌اند، لذا دو طیف اصول‌گرا و اصلاح‌طلب مجبور هستند یا خود را با نیروهای اجتماعی همآهنگ کنند یا این‌که در آینده با چالشهای بسیار جدی در برابر ملت ایران رو‌به‌رو خواهند بود..

 

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/65ab3bf9-b566-43de-a672-92f399a518ea"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات