نهادهای مختلف سازمان ملل و حقوقبشری، هر سال شاخصهای جهانی کشورها را بررسی و اعلام میکنند. مقایسه ایران آخوندزده با شاخص حکمرانی سایر کشورها، معیار ارزیابی کیفیت سیاستگذاری حکومت آخوندی در طی چند دهه اخیر را نشان میدهد. بهطور اخص میتوان ایران را با کشورهایی چون قطر و امارات که کشوری با جغرافیای خشک و ذخایر نسبتاً کمتری از ایران هستند، مقایسه کرد.
«شاخص جهانی شادی»
شاخص جهانی شادی که بر اساس معیارهایی مانند «درآمد سرانه داخلی» و «امید به زندگی سالم» تهیه میشود، در سال ۲۰۲۲ شهروندان ایران را در زمره غمگینترین مردمان جهان و پایینتر از کشورهایی همچون عراق، ونزوئلا، نیجر، لیبریا و گامبیا در رتبه ۱۱۰ جهانی قرار داد. در این ردهبندی کشور امارات در رتبه ۲۴ جهانی قرار دارد.
«کارآفرینی»
خامنهای سال ۱۴۰۱ را «تولید؛ دانشبنیان، اشتغالآفرین» نامگذاری کرد و رئیسی جلاد هم قول یک میلیون شغل را داده است. در سال ۲۰۲۲ "سازمان جهانی کارآفرینی"، شرایط کارآفرینان را در ۵۰کشور در سراسر جهان ارزیابی کرد. در این گزارش، کشور امارات متحده عربی بهعنوان بهترین کشور در دنیا برای شروع یک کسب و کار معرفی شد و ایران در کنار بلاروس و سودان، بهعنوان نامناسبترین کشورها برای کارآفرینی رتبهبندی شد.
ادیانی در مجلس ارتجاع از فساد در دانشبنیان گفت: «پولی که مجلس برای صندوق نوآوری شکوفایی قرار داد بهعنوان کمک به شرکتهای دانشبنیان این مجموعه رفته به سمت معاملات و خرید ساختمانها... برخی از این پولها بلوکه شده در بانک داره سودش دریافت میشود این انحراف است»(خبر مجلس ۱۲مرداد).
حملونقل هوایی و تجارت بینالمللی
سایت حکومتی روز نو ۲۳مرداد ۱۴۰۱ از ورشکستگی صنعت هوایی ایران نوشت: «با توجه به ورشکستهبودن صنعت هوایی کشور، هواپیمایی «هما» ۹۰۰۰میلیارد تومان زیان انباشت ثبت کرده است. شرکتهای هواپیمایی امارات در لیست پردرآمدترین و موفقترین ایرلاینهای جهانی قرار دارند. هواپیمایی الاتحاد توانست با ۳.۸۲میلیارد دلار سود خالص، عنوان هفتمین شرکت هواپیمایی جهان را به خود اختصاص دهد. همچنین رتبه کشور امارات در حوزههایی مانند فین تک، بانکداری، تجارت بینالملل، مدیریت آب و حوزههای مختلف دیگر نیز با اختلاف بسیار بالاتر از جمهوری اسلامی ایران قرار دارد».
شهرنشینی و قابلیت سکونت
واحد اطلاعات اکونومیست برای سال ۲۰۲۲ یک فهرست از بهترین و بدترین شهرهای جهان را از نظر قابلیت سکونت ارائه کرده است. در این ردهبندی، تهران که از سوی کارگزاران حکومتی با عناوین "امالقری مسلمین جهان" خطاب میشود، همردیف با دوآلا، در کامرون و هَراره، پایتخت زیمبابوه، در میان ۱۷۲کلانشهر مورد بررسی، رتبه ۱۶۳ را کسب کرد. بدین ترتیب تهران با مشکلاتی مانند آلودگی هوا، فقر و شکاف جمعیتی در انتهای جدول قرار گرفت و شهرهای ابوظبی و دبی با رتبههای ۷۷ و ۷۹ بهعنوان قابل سکونتترین شهرهای خاورمیانه انتخاب شدند(سایت اکونومیست گزارش ۲۰۲۲).
خرسندترین کشور
در اندکس سالانه ملل متحد، فنلاند برای پنجمین سال متوالی بهترین کشور جهان برای زندگی شناخته شد در حالیکه افغانستان بدترین کشور بود و بهفاصلهٔ کمی لبنان قرار داشت.
«شاخص امتیاز خوشکامی کشورها و رتبهبندی آنها عبارتند از:
- حمایت اجتماعی
- سخاوتمندی نسبت به یکدیگر
- تولید ناخالص ملی
- آزادیهای فردی
- میزان فساد
- صداقت دولت در ارزیابی خوشکامی نقش حیاتی دارند»(خبرگزاری فرانسه ۱۹مارس۲۰۲۲).
درآمد سرانه
بر اساس آمارهای بانک جهانی درآمد سرانه شهروندان کشور امارات برای سال ۲۰۲۲ رقمی در حدود ۴۱هزار و ۸۰۰دلار در نظر گرفته شده است. همین منبع، درآمد سرانه شهروندان ایرانی را ۳هزار و ۵۰۰دلار اعلام کرد. این تفاوت قریب ۱۲برابری شکافی عظیم میان سطح رفاه شهروندان دو کشور ایجاد کرده است.
شفافیت
بر اساس آمارهای سازمان شفافیت بینالملل مستقر در آلمان، در نوامبر ۲۰۲۱ نیز کشورهای دانمارک، نیوزیلند و فنلاند عنوان شفافترین و پاکترین سیستمهای حکومتی را از نظر میزان فساد، کسب کردند. در این شاخص کشور امارات متحده عربی بالاتر از کشورهایی مانند کره جنوبی و ایتالیا در رتبه ۲۴ جهانی ایستاد. ایران پایینتر از کشورهای مانند بنگلادش و اوگاندا در میان ۱۸۰کشور بهعنوان فاسدترین کشورها، رتبه ۱۵۰ جهان را کسب کرد(سایت شفافیت بینالمللی ۲۰۲۱).
گردشگری
بنا بر گزارش شورای جهانی سفر و گردشگری در سال ۲۰۲۱ بر اساس شاخصها و ادعاهای دولت ایران، قریب یک و نیم میلیون نفر گردشگر خارجی به ایران سفر کردند. بخش عمدهیی از این افراد گردشگر مذهبی بودند و گردشگران کشورهای توسعه یافته و دارای درآمد سرانه بالا که اصطلاحاً گردشگر باکیفیت خوانده میشوند، بخش ناچیزی از این آمار را به خود اختصاص دادند(گزارش سالانه سفر و گردشگری ۲۰۲۱).
در همین بازه زمانی، ۷.۲۸میلیون نفر تنها از شهر دبی در امارات متحده عربی بازدید کردند. تعداد گردشگران خارجی کشور امارات در سال ۲۰۱۹ و پیش از همهگیری ویروس کووید_۱۹ به رقم کمسابقه ۲۵میلیون و ۲۸۲هزار نفر رسید. این آمار حداقل ۳برابر عددی است که UNWTO در همین سال برای ایران اعلام کرد. این در حالی است که امارات متحده عربی کشوری گرم و خشک است و از نظر قیاس با ایران چهارفصل و آثار تاریخی و تنوع زیستی و فرهنگی، بسترهای توریستی بسیار کمتری دارد. اما بهدلیل گروگانگیری اتباع خارجی خیلی از کشورها از شهروندان خود خواستند که به ایران، بانکدار تروریسم بینالمللی، مسافرت نکنند(همان منبع).
اعتبارسنجی پاسپورت
هر ساله مؤسسه معتبر بینالمللی «هِنلی» بر اساس دادههای بینالمللی، پاسپورت کشورهای مختلف را اعتبارسنجی و رتبهبندی میکند. این آمار از اینرو اهمیت دارد که تعداد مقاصدی را که شهروندان هر کشور میتوانند بدون ویزا سفر کنند را مشخص مینمایید.
پاسپورت ژاپن ـ ژاپنیها در سال ۲۰۲۲ رتبه اول شدند، شهروندان این کشور میتوانند بدون ویزا به ۱۹۲کشور جهان سفر کنند.
پاسپورت امارات متحده عربی ـ در خاورمیانه بالاترین رتبه را کسب کرد. دارندگان گذرنامه امارات امکان سفر بدون ویزا به ۱۷۵کشور را دارند.
پاسپورت رژیم آخوندی به همراه کشورهایی مانند یمن، افغانستان، عراق و سوریه در رده بدترین کشورها از نظر اعتبار پاسپورت قرار گرفت. رژیم همتراز با جمهوری دمکراتیک کنگو در رتبه ۱۰۱ جهان ایستاد. شهروندان ایران بدون ویزا امکان سفر به ۴۲کشور دنیا را دارند. این کشورها عموماً از کشورهای فقیر و آفریقایی محسوب میشوند.
زیرساختهای هوایی
شاخص کیفیت زیرساختهای حملونقل هوایی همه ساله توسط "مجمع جهانی اقتصاد" سنجیده میشود و از ۱ (کمترین) تا ۷ (بیشترین) امتیازدهی میشود. بر اساس تحقیقات انجام شده مجمع جهانی اقتصاد در میان ۱۶۰کشور جهان، زیرساخت هوایی سنگاپور با نمره ۶.۷ بالاترین امتیاز کیفیتی را بهدست آورده و ونزوئلا و یمن با نمره ۲/۲ کمترین امتیاز کیفیت را در زیرساخت هوایی داشتهاند.
«در منطقه خلیجفارس امارات بالاترین کیفیت زیرساخت هوایی و رتبه ۷ جهان را بهدست آورده است و ایران یکی از پایینترین کیفیت زیرساختهای هوایی جهان را دارد. ایران رتبه ۱۳۲ کیفیت زیرساختهای هوایی در جهان را کسب کرد. از دیگر کشورهای منطقه میتوان به قطر(رتبه ۱۴ جهان)، عمان(رتبه ۲۹ جهان)، بحرین(رتبه ۳۱ جهان)، عربستان(رتبه ۳۴ جهان)، ترکیه(رتبه ۳۵ جهان) و کویت(رتبه ۱۱۵ جهان) اشاره کرد.
ایران نیز با رتبه ۱۳۲ تنها چند پله از عراق با رتبه ۱۴۸ جهانی بالاتر است. گزارشات حاکی از آن هستند که حدود ۶۰درصد خطوط هوایی ایران بهدلیل تحریمها زمینگیر هستند»(جهان صنعت ۱۹دی ۱۴۰۰).
حقوقبشر
سایت مجلس عوام انگلستان ۱۷اوت ۲۰۲۲ در بررسی کارنامه رئیسی جلاد ۶۷ نوشت: «عفو بینالملل افزایش تعداد اعدامها در دوره رئیسی از سپتامبر ۲۰۲۱ را گزارش کرده است. در سال ۲۰۲۱، ایران ۳۱۴اعدام انجام داد. این نرخ بالا همچنان ادامه دارد: حداقل ۲۵۱نفر بین ژانویه تا ژوئن ۲۰۲۲ بهمدت ۶ماه اعدام شدهاند.
در سال ۲۰۲۲، توجه بینالمللی همچنین بر اعدام هزاران زندانی سیاسی در سال ۱۹۸۸ توسط ایران متمرکز شده است. رئیسی که در آن زمان قاضی بود، متهم است که بر اعدامها نظارت داشته است.
نقض وحشتناک حقوقبشر در دوره یکسالهٔ رئیسی جلاد ۶۷
و یک پرسش!
سؤال اساسی این است که چرا ایران با سرمایه و منابع ملی عظیم در قعر جدول شاخصهای بینالمللی در کنار فقیرترین کشورها رتبهبندی میشود؟
۴دهه از انقلاب گذشته است، قرار بود فقر و فاصله طبقاتی کاهش یابد و قشر مستضعف درآمدی مکفی و پایدار داشته باشند، اما چرا فاصله طبقاتی بیشتر شده است؟
پاسخ این است که در ساختار الیگارشی مالی و فاسد آخوندی همه منابع مالی ایران صرف صدور تروریسم و سرکوب و سلاح هستهیی شده است. تنها مسألهای که روی میز رژیم نبوده و نیست، حل مشکلات اقتصادی و اجتماعی، فقر و گرسنگی مردم است.
کارنامه یکساله رئیسی بار دیگر ثابت میکند جلاد ۶۷ آخرین تیر ترکش خامنهای مفلوک برای سرکوب و خفقان بیشتر، برای حفظ نظام رو به سقوط ولایت فقیه بوده است.
پاسخ مردم ایران هم به این سؤال روشن است؛ مردم با اتکا به جوانان قیامآفرین و کانونهای شورشی و ارتش آزادیبخش عزم جزم کردهاند که حکومت ولایت فقیه را از صفحه تاریخ پاک کنند و ایرانی دمکراتیک و آری از دیکتاتوری را بنا کنند.