روزنامههای حکومتی پنجشنبه پنجم تیرماه، صحنه صفآرایی باندهای حاکم بر سر دوراهی تسلیم و مذاکره یا ایستادن در مقابل جامعهٔ جهانی است. در این میان هشدار نسبت به سرنگونی و قیام با بیانهای غیرمستقیم در روزنامههای باند مغلوب ادامه دارد.
آرمان بهنقل از جلالیزاده عضو پیشین مجلس آخوندی نوشته است: « گرانیها موجب ناامنیهای سیاسی، اجتماعی و اقتصادی خواهند شد و طبعاً روی روح و روان افراد و خانوادهها تاثیر خواهد گذاشت
اگر دولت نتواند پشتوانههای مالی را تأمین کند، با نارضایتی و اعتراض مواجه میشود. با این وضعیت اگر دولت و مجلس هم موفق به انجام خواستههای مردم نشوند، یک نوع سردرگمی و آشفتگی و ناتوانی در همه موارد خودنمایی میکند حتی ممکن است به مشکلات بزرگتر تبدیل شود که در آن صورت خسارتها و زیانهای بزرگی در پی خواهد داشت».
ایران هم بهنقل از آل اسحاق نوشته است «کشور با چالشهای بزرگـــــی همچــــــون مسائل بینالمللی، بیکاری، مشکلات معیشتی و مشکلات نظام بانکی و نرخ ارز و... مواجه است اما باید توجه داشت که اکنون زمان ریشهیابی چالشها و مشکلات نیست، چرا که دشمنان ما بهدنبال آن هستند که ضربات محکمتری بر پیکره (نظام) وارد کنند».
در روزنامههای حکومتی دود و دمهای مجلس آخوندی مبنی بر خروج از برجام یا NPT زیاد منعکس شده است. در مقابل در روزنامههای باند مغلوب مقابله با این موج دیده میشود.
جهان صنعت بهنقل از علی بیگدلی کارشناس حکومتی با اشاره به دود و دمها نوشته است: « این موضعگیریهای غیرمنطقی و سیاسی برای ما مشکلساز خواهد شد. فقط مجلس نیست.
روحانی هم قبل از تشکیل نشست آژانس گفت خودشان میدانند ما چه واکنش سختی خواهیم داشت. من همان وقت هم گفتم که ایران نمیتواند هیچ کاری انجام دهد. بنابراین اینگونه اظهارات روحانی یا مجلسیها که خیلیهاشان اصلا نمیدانند برجام چه بود، برای خودنمایی در فضای داخلی است». این کارشناس حکومتی در ادامه با اشاره به چراغ سبزهای روحانی افزوده است: « «گویا به این نتیجه رسیدهاند که اگر این راه ادامه یابد، پرونده ما به شورای امنیت خواهد رفت و در شورای امنیت هم غیر از اجرایی شدن مکانیسم ماشه، احتمال بازگشت به ذیل فصل هفتم منشور را هم داریم. بنابراین
رئیسجمهور که رئیس شورایعالی امنیت ملی هم هست، با درک و دریافت این موضوع دیروز خیال همه را راحت کرد و گفت ما آماده همکاری با آژانس هستیم... سه، چهار روز بیشتر فرصت نداریم... برای همکاری با آژانس باید اجازه دهد کارشناسان آژانس از دو مرکزی که مدعی هستند ایران در آن پنهانکاری کرده است، بازدید کنند... بنابراین اظهارنظرهایی مثل آنچه اکنون در مجلس میبینیم نتیجهیی ندارد غیر از اینکه هزینه ما را در فضای بینالمللی بیشتر میکند».
خیز ولیفقیه ارتجاع برای قبضهٔ کامل قدرت در روزنامههای همسو با وی منعکس شده است. رسالت نوشته است: «چنانچه مجلس جدید نتواند اولویتهای اساسی را به درستی تشخیص دهد و بهجای حل ریشهیی و بنیادین مسائل و مشکلات، صرفاً به رفع موقت مشکلات فوری و ضروری اکتفا کند، در نهایت نتیجهیی بیشتر و بهتر از آنچه در چند دوره قبل حاصل شده را در کارنامه خود نخواهد داشت». این روزنامه در ادامه در مورد وظایف مجلس افزوده است: «- تهیه و تصویب قوانین جدید در جهت افزایش اختیارات رهبری، بهمنظور فراهم نمودن شرایط لازم برای تحقق منویات ولایت و اسناد بالادستی ابلاغی از سوی ایشان از جمله؛ طرح تحقق مراحل پنجگانه اهداف انقلاب اسلامی (شامل؛ انقلاب اسلامی، نظام اسلامی، دولت اسلامی، جامعه یا کشور اسلامی و تمدن نوین اسلامی)، طرح تحول بنیادین آموزش و پرورش، طرح اقتصاد مقاومتی، الگوی اسلامی- ایرانی پیشرفت و سایر الگوهای اسلامی، طرح نهضت علمی و همچنین نظارت راهبردی بر حسن اجرای آنها».
بحرانهای اقتصادی اجتماعی در عنوانهای مختلف روزنامههای امروز دیده میشود:
کیهان: دولت میگوید دست روی دست نگذاشته مسکن و مرغ و تخممرغ شاهدند!
رسالت: ارزی که نیامد؛ زیاده عرضی نیست!
همشهری: استاندار تهران، خط فقر در تهران را ۴.۵ میلیون تومان اعلام کرد و گفت: افرادی که در سه دهک پایین جامعه قرار دارند یعنی از ۸میلیون و ۳۱۰هزار خانواری که در سه دهک پایین جامعه قرار دارند، ۲میلیون و ۳۷۹هزار و ۸۵۱ خانوار یعنی معادل ۲۹درصد آنها زنان سرپرست خانوار هستند.
همچنین ۱۹۱هزار و ۱۴۹ خانوار در تهران زن سرپرست خانوار هستند که در سه دهک پایین خانوار قرار گرفتند.
روزنامه شهروند هم با اشاره به سابقهٔ طرح چپاولگرانه فیلتر کردن شبکههای اجتماعی بهمنظور فروش قفل شکن ها و سودهای نجومی نوشته است: «پرسش مهمتر این است که چرا دوباره فیل آقایان یاد هندوستان کرده و میخواهند شبکه دیگری را فیلتر کنند؟! منطق این کار چیست؟ کدام خیری در آن وجود دارد و کدام زیانی را از این کار کم کردهاند؟ روشن است که این فقط یک اقدام نمادین خواهد بود تا بگویند که ما کاری کردهایم. پاسخی است به اینکه چرا نمیتوانیم در حوزههای ضروری جامعه، از جمله اقتصاد کاری کنیم، ولی فرق فیلترینگ در اینباره با نوبت پیش در این است که در همان حد کاهش موقتی تلگرام نیز استفاده از اینستاگرام کاهش نخواهد یافت. پس میپرسید منطق این کار چیست؟ اگر فروش فیلترشکن پشت ماجرا نباشد، احتمالاً منطق آن بیمنطقی است».