728 x 90

مروری بر رسانه‌های حکومتی – پنجشنبه ۱۰مرداد۹۸

روزنامه های حکومتی
روزنامه های حکومتی

روزنامه‌های حکومتی پنجشنبه دهم مرداد در مورد تحریم ظریف توسط وزارت خزانه‌داری آمریکا سکوت کرده و مهم‌ترین عنوان مشترکشان را به حذف ۴صفر از پول ملی اختصاص داده‌اند. در روزنامه‌های باند خامنه‌ای با پرداختن به برجام و اینس‌تکس تصویر روشنی از بن‌بست نظام در برجام داده شده است. ابراز نگرانی از پیامدهای انزوای جهانی رژیم هم در روزنامه‌های باند روحانی دیده می‌شود. بحرانهای اقتصادی اجتماعی هم موضوع مشترک روزنامه‌های حکومتی در روز پنجشنبه است.

 

روزنامه‌های باند خامنه‌ای طرح حذف ۴صفر از پول ملی را یک اقدام نمایشی و شکست‌خورده تفسیر کرده‌اند:

کیهان: هیأت دولت در حالی طی مصوبه‌یی با حذف چهار صفر از پول ملی موافقت کرد که به‌نظر می‌رسد این تصمیم اثر واقعی در اقتصاد نداشته و تقویت ارزش پول ملی تابع رونق تولید در کشور است. حیدر مستخدمین حسینی، معاون اسبق وزارت اقتصاد اظهار داشت: تا زمانی که ساختار اقتصاد به تعادل نرسد، نقدینگی به سمت عوامل تولید نرود و موانع کسب و کار برداشته نشود، این تصمیم هیچ کمکی به بهبود شرایط اقتصادی نمی‌کند.

جوان: حذف چهار صفر؛ موضوعی که بیشتر از آن که اثر مثبت قابل لمس داشته باشد، بیشتر شبیه سرگرمی برنامه‌ریزان و دستگاههای دولتی و پاک کردن صورت مسأله عوامل تورم و رکود است تا اثر مثبتی در مسیر زندگی مردم داشته باشد. دقیقاً هدف از حذف چهار صفر بیشتر نه به‌صورت باطنی و اثر‌گذار در اقتصاد که به‌صورت کاملاً «ظاهری» و «شکلی» است.

رسالت: نایب‌رئیس اتاق بازرگانی تهران: این تصمیم بسیار کار خطرناکی است و باعث ایجاد تورم می‌شود و باید مطالعه بیشتری در این مورد صورت گیرد، این یعنی هزار تومان می‌شود یک تومان و این تصمیم خوبی نیست.

 

روزنامه‌های هم‌سو با دولت روحانی تلاش کرده‌اند در مورد طرح حذف ۴صفر از پول ملی مثبت برخورد کنند اما ناگزیر نسبت به موفقیت این طرح ابراز تردید کرده‌اند:

آفتاب یزد: حسین راغفر:.به‌طور قطع با حذف صفرهای پول ملی تورم شدیدتر می‌شود و این کار در شرایط کنونی به صلاح هیچکس نیست. تمام کشورهایی که این طرح را اجرا کردند، قبل آن اقداماتی انجام دادند تا تورمشان کنترل شود و بعد این اقدام را انجام دادند.کشور ما اگر این کار را در شرایط فعلی انجام دهد، شاهد از دست رفتن ارزش پول جدید خواهد بود

ایران: محمد قلی یوسفی: اگر انتظار برود که سایر مشکلات اقتصادی کشور مانند تورم، بی‌ثباتی نرخ ارز، نابرابری و بیکاری که در طول سالیان طولانی بر کشور حادث شده، با این تصمیم(حذف ۴صفر از پول ملی) مرتفع شود، دچار خطا شده و هرگز به‌وقوع نمی‌پیوندد.

جهان صنعت: به نظر می‌رسد فضای حاکم بر بازار اقتصادی کشور از ثبات لازم برای اجرای چنین طرحی تهی است و سازوکارهای لازم برای به نتیجه رساندن چنین طرحی هنوز از سوی سیاست‌گذار فراهم نشده است. هر چند بنا بر اعلام سیاست‌گذار بانک مرکزی از زمان ابلاغ این طرح تا زمان اجرای آن دو سال طول خواهد کشید.

 

موضوع برجام و اینس‌تکس در روزنامه‌های باند خامنه‌ای وضعیت بن‌بست نظام در تله تحریم‌ها و تله برجام را نشان می‌دهد.

جوان: آمریکا با هیچ رئیس‌جمهوری به برجام برنمی‌گردد: هیچ‌یک از نامزد‌های ریاست‌جمهوری آمریکا حاضر نیستند بدون مذاکره مجدد و شروط سنگین که برخی از آنها حتی از توقعات ترامپ بدتر است، به برجام بازگردند.

وطن امروز: اصلاح خطای راهبردی: یک ماه پس از ادعای عجیب ظریف پیرامون «ارزش استراتژیک اینس‌تکس» او روز گذشته این سامانه را مقدماتی و غیرعملیاتی توصیف کرد

 

در روزنامه‌های حکومتی وحشت از ریزش و انفعال مزدوران رژیم و ترد و انزوای داخلی و بین‌المللی رژیم دیده می‌شود:

آرمان: پیروز مجتهدزاده: بوریس جانسون دســت به اقدامات غافلگیرانه می‌زند... در این زمینه نیز می‌بایستی منتظر ادامه سیاســتهای موجود علیه ایران باشیم. نمی‌توانیم از اقدامات غافلگیرانه جانسون به‌طور کلی دوری جوییم. شاهد هستیم که در مجموعه اقدامات لندن به‌منظور رفع توقیف نفتکش بریتانیایی در سواحل خلیج‌فارس توسط ایران هنــوز صدای لندن به گوش دنیا نرســیده فرانسه به منطقه لشکرکشی کرد. به گونه‌ای که ناوهای خود را به سمت آبهای ایران اعزام کرد. بنابراین به‌نظر می‌رسد باید امیدوار بود که کار به چنین جایی ختم نشود. تهران می‌بایســتی بیش از آن که در مورد اقدامات ناگهانی و پیش‌بینی نشده لندن علیه صلح و امنیت ایران و منطقه نگران باشد باید نگران اقدامات فریب کارانه پاریس باشد... یکی از بزرگترین مشکلات ایران که سبب بروز بحران در روابط بین‌الملل می‌شود مواضع چندگانه ایران است. به گونه‌ای دستگاه دیپلماسی یک موضع را اعلام می دارد اما در مقابل برخی دیگر از تریبونهای کشــور مواضع دیگری را ابراز می دارنــد...

رسالت: بسیاری از کارشناسان و صاحب‌نظران معتقدند که جریانهای سیاسی به‌ویژه اصلاح‌طلب و اصول‌گرا که میان مردم به‌خوبی شناسانده شده‌اند دیگر حرف تازه‌یی برای مردم ندارند و همین موضوع باعث می‌شود تا جامعه از آنها فاصله بگیرد.

ابتکار: مشکل بزرگ‌تر اما از جایی شروع می‌شود که حاکمان تلاش می‌کنند تا شخصیتهایی میان‌مایه و عادی را جایگزین این نخبگان کنند. میان‌مایگان دست‌پرورده حاکمانِ نخبه از دست داده، نه ظرفیت‌های این جایگاه را دارند و نه امکان فهم و درک این موقعیت را؛ به‌دلیل همان میان‌مایگی توانایی ماندن در این فضا و محیط را ندارند و به سرعت، با اندک تندباد یا حتی بادی عرصه را رها می‌کنند

آرمان: در حال حاضـر حمل ونقل دریایی با مشـکل مواجه اسـت.

در آینده ممکن اسـت در مورد حمل ونقل دریایی و هوایی نیز بـر این دامنه افزوده شـود. کما این‌که فرانسـویها و آلمانها بـرای هواپیماهای ایرانی ایجاد مشـکل کردنـد، به گونه‌ای که به هواپیماهای شـرکتهای ایرانـی بنزین ندادند. به‌نظر می‌رسـد این عملیـات ایذایـی تحریمها ادامـه پیـدا می‌کند. توقـف تحریمها یا بـا جنگ و یـا آتش‌بس و دیپلماسـی راه گشـا خواهد بود.

 

بحرانهای اقتصادی اجتماعی در روزنامه‌های هر دو باند حاکم دیده می‌شود:

آرمان: رئیس کمیته دستمزد کانون شوراهای کار: دستمزد‌کارگران‌فقط‌۷روز‌از‌زندگی‌آنها‌را‌تامین‌می‌کند

آفتاب یزد: فلاحت پیشه: در پرداخت هزینه آب و برق سفارت خانه‌ها هم دچار مشکل شده‌ایم

رسالت: وضعیت اقتصادی آشفته است و از طرفی میزان بیکاری هم افزایش پیدا کرده و کارخانه‌ها تعطیل شده است و به تبع آن دهک‌هایی از قشر متوسط در قشر فقیر جامعه فرو ریخته است.

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/daa660dc-41a6-4394-af33-52914ad9f399"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات