در ایران گرچه ایجاد حزب، سندیکا و دیگر تشکلهای آزاد مردمنهاد ممنوع است اما تشکیل نهادهای حکومتی تحت عناوین مذهبی با استفاده از بودجه دولتی یکی از اقدامات ثابت نظام محسوب میشود. تشکلهایی که با شکل و شمایل آخوندی اساساً فعالیتهای تبلیغاتی، جاسوسی و سرکوب را پیش میبرند. شبکه مساجد یکی از این پدیدههاست.
یکی دیگر از مهمترین نهادهای مورد نظر این نوشته، تشکیلات نماز جمعه است که این روزها دچار تنشهای جدی شده است.
در ایران تشکیل حزب، سندیکا، اتحادیههای صنفی و... ممنوع است.
در دیکتاتوری آخوندها تشکیل هر مجموعهای که برای پیگیری مطالبات اجتماعی قشر، طبقه یا صنف خاصی باشد نیز ممنوع است.
در این دیکتاتوری تنها تشکلهایی که بهطور مستقیم یا غیرمستقیم وابسته به نظام باشند، مجاز هستند.
شبکه مساجد و شبکه امامان جمعه ۲نهاد گسترده حکومتی هستند که تلاش میکنند در کنار ارگانهای سرکوبگر، کنترل جامعه را در دست داشته باشند.
در اولین روزهای اسفند ۹۷ اعلام شد که بیشتر از ۲۷۰نفر از آخوندهای گرداننده نمایش جمعه در سطح کشور از کار برکنار و نفرات جوان و جدیدی جایگزین آنها شدهاند.
اشارات اولیه را نمایشگردان جمعهبازار زاهدان(آخوند تاجرپیشه و بدنامی به اسم عباسعلی سلیمانی) انجام داد که گفت: «مساله، جوانگرایی است که نام من هم در این لیست قرار گرفت که بهگفته رئیس دفتر مقام معظم رهبری بنده اولین شهید این تفکر زیبا هستم و در ادامه نیز سایر عزیزان به این شهادت نائل میشوند»!(دنیای اقتصاد ۳اسفند ۹۷)
جوانگرایی، اسم رمز جایگزین کردن امامجمعهها با شاگردان خامنهای
به گفته آخوند سیدرضا تقوی، رئیس اسبق شورای سیاستگذاری ائمه جمعه، شمار امامجمعههای رژیم به ۹۰۰نفر رسیده است.(تسنیم۳آذر ۹۶) این عدد بهگفته همین شخص، پیشتر ۴۰۰نفر بوده است. تقوی ۱۷سال ریاست این شورا را برعهده داشت. وی در همان مصاحبه گفته بود حدود ۲۶۰مصلی در شهرهای مختلف در دست ساخت دارند و نزدیک به ۴۵هزار نفر هم نیروی ستادی برای گردش کار نمایش جمعهها دارند که از این تعداد ۱۵۰۰نفرشان فقط در تهران دستاندرکار برگزاری نمایش جمعه این شهر هستند. نمایشی که کسادی آن در سراسر ایران، صدای خود آخوندها را هم در آورده بهنحوی که امامجمعه جنایتکار اصفهان در خرداد ۹۷ گفت اگر کسی ۳هفته به نماز جمعه نرود باید خانهاش را روی سرش خراب کرد!
امامجمعه اصفهان: کسی که ۳هفته نماز جمعه نرود باید خانهاش را روی سرش خراب کرد
روشن است که ورشکستگی نمایش جمعه و درهمشکستگی دستگاههای گرداننده آن کار را به جایی رسانده که خامنهای ناگزیر از خانهتکانی شده است.
امامجمعه، کارگزار حلقه بهگوش ولیفقیه
اهمیت این نهاد برای خامنهای آنجا بیشتر روشن میشود که دریابیم تعزیهگردانان نمایش جمعه به ایراد خطبههایی میپردازند که این شورا با بولتنهای مکرر، برایشان ارسال میکند.
آخوند علیاکبری، جایگزین آخوند سیدرضا تقوی، در شورای سیاستگذاری ائمه جمعه در مصاحبهای به تاریخ ۱۷دی ۹۶ با سایت حکومتی خبرآنلاین گفت که هر خطبه این آخوندها ضبط شده و مورد بررسی همان شورا قرار میگیرد و با توجه به ارزیابی و ارزشیابی... و نمره عملکردی از ضعیف، متوسط، نسبتاً خوب، خوب و عالی به دست میآید که در عزل، تمدید حکم و جابهجایی ائمه جمعه ملاک و معیار قرار میگیرد.
شورای سیاستگذاری ائمه جمعه سال با حکم خامنهای تشکیل شد. و اینک با یک بودجه ۲۰میلیارد تومانی اداره میشود. اعضای این شورا توسط خامنهای منصوب میشوند.
وظیفه هماهنگی بین ائمه جمعه سراسر کشور، با شورای سیاستگذاری است، اما از سوی دیگر بین امامان جمعه در مناطق مختلف کشور هم یک نظام سلسلهمراتبی وجود دارد.
کشور در این نظام سلسلهمراتبی به چند منطقه اصلی تقسیم شده و در مرکز هر منطقه، یک نفر بهعنوان امامجمعه درجه یک منصوب میشود و ائمه جمعه شهرهای کوچکتر آن منطقه زیر نظر او قرار میگیرند.
این سازوکار و به بهانه هماهنگی، موجب قرائت خطبههایی یکسان و در جهت تبیین سیاستهای کلان نظام جمهوری اسلامی شد.
اختیارات ائمه جمعه
اختیارات ائمه جمعه بسیار گسترده است، بدون اینکه در قبال هیچکدام از آن اختیارات مسئولیتی برای پاسخگویی داشته باشند! آخوند علیاکبری در این مورد گفته است:
«همه ائمه جمعه بر اساس مصوبات دولتی یکسری مسئولیتهای فرهنگی و اجتماعی دارند. ریاست فرهنگ عمومی، مدیر ستاد بزرگداشت غدیر، مسئول ستاد ذکات، رئیس ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر، مسئول شورای هماهنگی تبلیغات، مسئول و عضو مؤثر ستاد اقامه نماز، عضو شورای اداری شهرستانها، عضو کمیته بیماریهای خاص، عضو شورای حل اختلاف، عضو شورای مرکزی مشارکتهای مردمی یا بهزیستی و عضو شورای آموزش و پرورش در استانها و شهرستانها و مناطق کشور جزء مسئولیتهای امام جمعه است».(خبرآنلاین ۱۷دی ۹۶ مصاحبه با آخوند علیاکبری).
دستمزد کلان!
آخوند علیاکبری در همان مصاحبه با خبرآنلاین دی ۹۶ درباره دستمزد این سرشبکههای خامنهای در استانها و مناطق مختلف کشور میگوید: اینان «علاوه بر شهریه، با مجوز مقام معظم رهبری، برخی ائمه محترم جمعه و نمایندگان ولیفقیه اجازه برداشت ثلث وجوهات را دارند. همانطور که گفته شد اکثراً در دانشگاهها نیز تدریس میکنند.. ضمن آنکه... خیلی از مخارجشان را از منابر درمیآورند، یعنی منبر میروند».
دزدیهای امامجمعه موقت رشت اکنون به یک فضاحت خیابانی تبدیل شده است
!!مساجد تقریباً متروکه
!حوزههای علمیه با تمامی امکانات رفاهی و تبعیضآمیزی که میدهند بیرونق
!میران تنفر اجتماعی از آخوندبازیهای حکومتی در اوج
!و مبارزه با نمادهای آخوندی به یکی از سادهترین روشهای مبارزاتی جوانان ایران تبدیل شده است
آتش زدن دفاتر ۶۰امامجمعه و ۲۰حوزه جهل و جنایت آخوندی آخرین آمار کارکرد جوانان شورشی است.
در تهران ۱۰میلیونی فقط ۲۰هزار نفر به نماز جمعه میروند.، البته همین ۲۰هزار هم مهندسی شده است!
به این ترتیب روشن میشود که پس از قیام دیماه که در جریان آن به اعتراف مقامات رژیم دفاتر حداقل ۶۰امامجمعه و لااقل ۲۰حوزه جهل و جنایت آخوندی توسط مردم و جوانان شورشی به آتش کشیده شد.
ورشکستگی همین نهادهای حکومتی نیز به درجهای رسیده است که خامنهای ناگزیر از ایجاد تغییر و تحولات گسترده در آنها شده است. آن هم در حالی که بهگفته مقامات همین رژیم در جریان قیام دی و پس از آن حداقل دفاتر ۶۰امامجمعه از سوی جوانان شورشی به آتش کشیده شد و حداقل ۲۰حوزه جهل و جنایت آخوندی توسط مردم طعمه حریق شد. امری که نشاندهنده میزان کارآیی کانونهای شورشی در مواجهه با تشکیلات سرکوبگر آخوندی است.