در حالی که افزایش تصاعدی قیمت دلار و تنزل ریال به بحرانی دامنگیر تبدیل شده و میرود که تمام جامعه را در بربگیرد. در حالی که مردم به این نظام و کارکردها و قول و قرارهایش اعتماد ندارند و سپردههایشان را از بانکهای آن بیرون میکشند. در حالی که در برابر شرکتها و مؤسسات غارتگرانهٴ وابسته به باندهای این حکومت، روزانه تظاهرات و اعتراضات غارتشدگان در جریان است، در حالی که تأمین نان شب و وصله زدن روز به شب به دغدغهٴ اصلی زحمتکشان و قاطبهٔ مردم ایران تبدیل شده است. در حالی که سقوط ریال به اعتراف خود رسانههای رژیم بهطور مستقیم روی وضعیت سفرهٔمردم تأثیر فاجعهبار دارد و نخستین ضررکنندهٔ آن مردم هستند، در چنین احوالی معاون رئیسجمهور این نظام گمان میکند که با یک اجی، مجی، لاترجی خواندن معضلات نظام را یک روزه میتواند حل کند. او با دهنکجی به تبادل ۶۳۰۰تومانی دلار ناگهان از خواب برمیخیزد، سینه صاف میکند، بادی به غبغب میاندازد و با قیافهیی حق به جانب اعلام میکند:
«نرخ ارز از فردا ۴۲۰۰تومان خواهد بود».
اسحاق جهانگیری با پریدن از روی بحران همچنین میگوید:
«در پنج سال اخیر میزان ارز ما خیلی بیش از نیاز بوده و در برخی از سالها تا ۱۵الی ۲۰میلیارد، ارز اضافه بر ارز مورد نیاز برای نیازهای ضروری اقتصاد، واردات کالا و واردات خدمات داشتهایم.».
کارگزاران این رژیم کبکوار سرشان را زیر برف کرده و گمان میکنند مردم ایران در عهد دقیانوس زندگی میکنند و میشود هر حرف ناپختهیی را بلغور کرد، اگر بحرانهای لاعلاج این حکومت پا به گور با یک فوت کردن به دیگ در حال غلیان قابل حل بود، خوب است بخشنامهیی صادر کنند و سپردههای به یغما رفته غارتشدگان را به آنها بازگردانند. بخشنامهیی صادر کنند تا دریاچهٔ تمامکش شده ارومیه دوباره حیات از سر گیرد. بخشنامهیی صادر کنند تا حقوق ماهها به تعویق افتادهٔ کارگران و زحمتکشان ایرانی به آنها داده شود و سرانجام بخشنامهیی صادر کنند تا از سرنگونی حکومتشان جلوگیری نمایند.
تلگرام مقصر اصلی افزایش قیمت ارز!
ولیالله سیف، رئیس کل بانک مرکزی رژیم ـ که نامش روزانه در تظاهرات اعتراضی غارتشدگان، بهعنوان یکی از دزدان اموال عمومی بر زبان مردم تکرار میشود ـ با سادهسازی و لاپوشانی بحران ارزی میگوید:
«بررسیها نشان میدهد که کشور در یک وضعیت متعادل قرار دارد و التهابآفرینیهای کاذبی که دشمنان ما در فضای مجازی ایجاد میکنند نباید ما را نگران کند اما ما به آنها فضا دادهایم و اجازه دادهایم که هر کاری میکنند و این اقداماتی که در اوایل فروردین اتفاق افتاد یک نشانه بسیار مشخص اثبات کننده این دیدگاه است.
... اتفاقات و التهاباتی که رخ داد فقط و فقط در فضاهای تلگرامی و شبکههای مجازی بود و قیمتهایی اعلام میشد».
بعد هم مدعی میشود که علیه ما توطئه شده رد پای این توطئه به عربستان، امارات و دبی میرسد!
وعدههای دروغین در مورد کاهش قیمت دلار
در بیاعتباری و دروغگویی کارگزاران رژیم همین بس که حسن روحانی در گفتگوی تلویزیونی خود در ۲بهمنماه ۹۶ تأکید کرده بود که مشکلی از بابت دلار وجود ندارد و مردم خیالشان راحت باشد... به نفع دولت نیست که دلار را بالا ببرد تا مخارجش را تأمین کند. ما اول سال یک پیشبینی در خصوص نرخ ارز میکنیم و من به مردم به صراحت میگویم دولت بهدنبال افزایش نرخ ارز نیست و همواره من در دولت به مقامات مسئول این تأکید را داشتیم چرا که نوسانات مختلفی بر زندگی مردم خواهد گذاشت... خیال مردم از بابت دلار راحت باشد.».
یک روز بعد از این اظهارات فریبندهٔ حسن روحانی نرخ دلار بالا رفت.
ولیالله سیف نیز در تاریخ ۳بهمن ۹۶ در مورد روند قیمت دلار گفت: «پیشبینی ما این است که با توجه به سیاستها و اقدامات بانک مرکزی در روزهای اخیر و کاهش التهابات جامعه این روند، کاهشی خواهد شد و به تعادل ماههای گذشته بازخواهد گشت؛ سیف همچنین در ۸بهمن ۹۶ گفت: دلار باز هم ارزانتر میشود».
کدام را باور کنیم قسم حضرت عباس حسن روحانی و معاون اول و رئیس بانک مرکزی او، یا تبادل ارز بالای قیمت ۶۰۰۰تومانی در خیابان فردوسی و صفهای طویل تقاضای ارز و حضور نیروی انتظامی برای پیشگیری از جرقههای قیام و نیز دعوا و تشنج در مجلس ارتجاع را؟!
عواقب خطرناک جعل واقعیت برای رژیم از منظر رسانههای آن
جعل واقعیت و وعدههای دروغین و پوشالی دادن به مردم در حالی است که برخی رسانههای حکومتی آشکارا وضعیت بحرانی رژیم در حوزه ارز را در ارتباط با ضربالاجل ۱۲۰روزهٔ ترامپ میدانند و نوشتهاند:
«به نظر میآید که دولت در آستانه تمدید یا عدم تمدید تعلیق تحریمها از سوی ترامپ و در واقع ادامه پایبندی یا عدم پایبندی ایالات متحده به برجام علاقهیی به خالی کردن خزانه خود ندارد و از این بابت عرضه طلا و ارز را محدود کرده است». (جهان صنعت ـ ۲۱فروردین۹۷)
روزنامه حکومتی ابتکار ۲۱فروردین۹۷ ضمن بررسی علل و دلایل افزایش قیمت ارز به تأثیر مستقیم آن روی زندگی مردم پرداخته و نسبت به قیامی مشابه دی۹۶ پرهیز میدهد:
«... جامعه در برابر شرایط موجود این چنین نگران، آشفته، افسرده و حتی خشمگین است. اعتراضهای زمستان ۹۶با سرمنشا اقتصادی نیز شرایط مشابهی داشتند و تحلیل جامعی از آنها از سوی تحلیلگران میسر نشد. حال گرانی دلار با همین شرایط خود میتواند در صورت عدم رسیدگی بهدلیلی برای تکرار همان ناآرامیها هم تبدیل شود. این شفاف نبودن ریشه و دلیل، چنین آثار و نتایجی را حتی خطرناکتر هم میکند، چرا که موضعگیری در قبال آن نتایج هم بدون اطلاع از دلایلش سخت و دشوار خواهد بود.
***
آری آنچه که تمامیت نظام ولایتفقیه طی روزها و ماههای آینده با آن روبهرو است، همان انفجار غیرقابل مهار اجتماعی و شرارههای سرکش قیام است؛ همان واقعیت غیرقابل کتمانی که ولیفقیه از هر طرف که سر میچرخد با آن مواجه است؛ و بیهوده سعی دارد آن را به عوامل بیرونی ربط دهد.
زمنجنیق فلک سنگ فتنه میبارد
من ابلهانه گریزم به آبگینه حصار
مقصر دانستن تلگرام در افزایش قیمت دلار، ابلهانه گریختن به آبگینه حصار از سنگهای هردم افزون منجنیق عظیم قیام است. اما این حرف ممکن است از این یک جهت درست باشد. گردش آزاد اطلاعات و آگاهسازی عمومی، دروغگوییهای سران حکومت را خیلی زودتر از آنچه که تصور میکنند برملا میسازد و این برای «امنیت نظام!» خطرناک است.