728 x 90

اجلاس سران عرب در ظهران و موقعیت بحرانی رژیم

سخن روز
سخن روز

روزیکشنبه ۱۵آوریل-۲۶فروردین بیست ونهمین اجلاس سران عرب در ظهران عربستان مواضع قاطعی در برابر رژیم آخوندی و دخالتهایش در کشورهای عرب اتخاذ کرد و بیانیه پایانی خود را با همین مواضع قاطع منتشرساخت.

 تحلیلگران سیاسی امور منطقه اهمیت زیادی برای این اجلاس یک روزهٔ سران عرب و بیانیهٔ پایانی آن قائل شدند. عوامل متعددی که موجب شد این کنفرانس تا این اندازه حائز اهمیت شناخته شود، از جمله عبارتند از:

الف: این اجلاس در عربستان و به ریاست پادشاه عربستان برگزار شد که در رأس ائتلاف علیه رژیم و دخالتهایش در منطقه قرار دارد و  تا یک سال آینده ریاست نوبه‌یی جامعهٔ عرب را به عهده خواهد داشت.  این اتفاق بسیار ناخوشایندی برای رژیم است.

پادشاه سعودی در سخنان افتتاحیه خود، با اشاره به دخالت‎های رژیم  ایران در منطقه از جامعه جهانی خواست تا در برابر رفتار ایران در منطقه موضعی محکم اتخاذ کند.

ب: بیانیهٴ پایانی عمدتاً روی رژیم و نقش مخرب آن در منطقه متمرکز بود.

ج: احمد ابوالغیط دبیرکل اتحادیه عرب هم در صحبتهایی مشابه با ملک سلمان، رژیم ایران را مسئول ناامنی و مشکلات در یمن دانست و از کشورهای عربی خواست: «اقدامات مخرب ایران از طریق حوثی ها» را محکوم کنند.

د: پوتین، رئیس‌جمهور روسیه در پیامی به سران کشور‌های عرب حاضر در نشست عربستان اعلام کرد، کشورش آماده همکاری با اتحادیه عرب برای تضمین امنیت در خاورمیانه است. 

ه: و بالاخره و شاید از همه مهمتر این‌که این اجلاس در شرایط بسیار حساس و تعیین‌کننده‌یی برای رژیم تشکیل شد. شرایطی که رژیم از سویی با وضعیت انفجاری داخلی و از سوی دیگر با نزدیک شدن به پایان مهلت ۱۲۰روزهٴ آمريکا بر سر برجام و تنگ شدن حلقه انزوا و محاصره بر سر سوریه و جنایات ارتکابی در آن، قرار گرفته است.

یکی از شاخصهای اهمیت هر اجلاس بین‌المللی، بیانیه پایانی آن است.

این بیانیه پس از تأکید بر محوری بودن مسأله فلسطین برای کل امت عربی و هویت عربی قدس شرقی، اساساً حول محکومیت رژیم و دخالتهایش در کشورهای منطقه و محکومیت قاطع جنایت شیمیایی در سوریه متمرکز است.

بیانیه سران کشورهای اتحادیه عرب همچنین بر «ضرورت ایجاد یک راه‌حل سیاسی» برای بحران  تأکید کرده و خواستار پایان دادن به حضور «همه نیروهای خارجی و گروه‌های تروریستی فرقه‌گرا» در سوریه بر اساس مصوبات ژنو۱  و قطعنامه‌های شورای امنیت شده است.

در نشست سران اقدامات شبه‌نظامیان حوثی در هدف قرار دادن عربستان سعودی با موشکهای بالستیکی و کشتار یمنی‌ها و تجهیز نیروهای یمنی به موشکهای بالستیک توسط رژیم ایران محکوم شد؛ و از جامعه بین‌الملل خواسته شد که تحریم‌ها علیه رژیم ایران را تشدید کند.

سخنگوی وزارت خارجه رژیم طبق معمول، این بیانیه را بی‌ارزش و کذب تلقی کرد و از شدت وحشتزدگی اعلام کرد:

«سیاست اصولی جمهوری اسلامی ایران همواره بر حفظ همگرایی هر چه بیشتر و احترام متقابل به حق حاکمیت کشورها به‌ویژه همسایگان و رعایت حسن همجواری استوار بوده و انتظار دارد کشورهای منطقه ضمن حفظ احترام متقابل و عدم مداخله در امور یکدیگر بر طبل اتهامات و ادعاهای واهی نکوبند و واقع بینی، تعامل، تامل، منطق، گفتگو و حسن نیت و آینده نگری را برای کاستن از تنش‌ها و نگرانیهای بی‌حاصل و اتخاذ تدابیر لازم جهت اقدامات اعتماد ساز و ثبات بخش سرلوحه سیاستهای خود قرار دهند».

این موضعگیری ضعیف نشان می‌دهد که رژیم  در تعادل‌قوا در چه موقعیت ضعیفی قرار دارد که هم  ناشی از وضعیت به‌شدت انفجاری داخلی و هم به‌طور خاص به شرایط منطقه‌یی و بین‌المللی که در آن قرار دارد برمی‌گردد.

 رژیم از یک سو در برابر مطالبات مردم و اقشار محروم در بن‌بست قرار گرفته است و  همزمان با این وضعیت به روزهای پایانی مهلت ۱۲۰روزهٔ آمریکا در مورد برجام  نزدیک می‌شود.

به گزارش تلویزیون رژیم، بهرام قاسمی سخنگوی وزارت امور خارجه در نشست خبری صبح دوشنبه، درباره موضوع مطرح شده در خصوص اصلاح برجام توسط آمریکایی‌ها و اروپایی‌ها اظهار داشت: «من از تعداد نشستهای برخی کشورهای اروپایی با آمریکا اطلاعی ندارم و موضوعات مورد بحث آنها را نمی‌دانم ولی برجام موضوعی است میان ایران و گروه ۱+۵و مطالب عنوان شده در رسانه‌ها سندیت ندارد و گمانه زنی است».

اما این مذاکرات که قاسمی در بارهٔ آن اظهار بی‌اطلاعی می‌کرد شامل ۴مقوله  است

این ۴مقوله عبارتند از  آزمایشهای موشک بالستیک رژیم ایران و رفتار بی‌ثبات کننده آن در منطقه.

همچنین بازرسیهای سایتهای مظنون اتمی و به‌اصطلاح غروب مقرراتی که به تدریج به ایران اجازه می‌دهد کار اتمی به‌عنوان بخشی از این توافق را بعد از سالها پیش ببرد.

دو مقام ارشد آمریکا گفتند طرفهای مذاکره حول برنامه موشکی ایران و بازرسیها به توافق نزدیک شدهاند اما نه در رابطه با عبارت غروب مقررات و مذاکرات ادامه دارد.

همچنین فعالیتهای بدخواهانه رژیم  ایران شامل حمایتش از حزب‌الله لبنان و بشار اسد سوریه و شورشیان حوثی در یمن در نشست  جداگانه‌یی مورد بحث قرار گرفته است.

مهدی مطهرنیا کارشناس رژیم (۲۵فروردین) این شرایط را به توفان و گردبادی تشبیه می‌کند و می‌گوید کلاه خودمان را سفت باید بچسبیم که این توفان آن را نبرد.

صفایی فراهانی عضو سابق مجلس ارتجاع (۲۰فروردین) می‌گوید: «یک طرف، مطالبات مردم قرار دارد و یک طرف، بازی سیاست؛ معادله مشخص است؛ اما وقتی پای راه‌حل وسط کشیده می‌شود همین معادله ساده از هر چه معادله چند مجهولی است سخت‌تر می‌شود و کار را به جایی می‌رساند که در میان اعتراضات مردم شعار عبور از اصلاح‌طلب و اصول‌گرا به گوش می‌رسد».

جدیدترین این گونه موضعگیریها حرفهای پاسدار جعفری فرمانده کل سپاه است که گفته است: «در چهلمین سال انقلاب دشمنان این انقلاب بسیج شده‌اند تا با ایجاد ناامیدی و یأس به انقلاب ضربه بزنند».

 

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/7d1b4d36-6300-4335-adfa-5484a812259e"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات