اقتصاد ایران در ۴دهه گذشته عرصه تاخت و تاز آخوندهای غارتگر بوده است. خامنهای و اعوانش با ویران کردن اقتصاد کشور، مردم ایران را به فلاکتی بیسابقه کشاندهاند، حاکمیت آخوندها وضعیت اقتصاد ایران را به نقطهای رساندهاند که در مقابل هر عامل خارجی ناتوان و پیشاپیش شکستخورده است و بهنظر میرسد که بیماری کرونا تیرخلاصی بر این اقتصاد رو مرگ باشد.
جمالی نوبندگانی، عضو مجلس ارتجاع با اذعان به این مسأله گفت:«دشمن در کنار این هم دنبال تعطیل کردن کشور ما است و جالب است بدانید که روزانه ۲۴۵۰میلیارد تومان ما از تعطیلی اقتصاد کشورمان داریم آسیب میبینیم این وقتی اهمیت پیدا میکند که در کنارش تحریمها هم هستش موضوع بودجه مان هم هستش». (تلویزیون شبکه چهار ۱۴اسفند ۹۸)
حسین هاشمی عضو مجلس ارتجاع ضمن اشاره به نگرانی کلان سرمایهداران و بازاریان وابسته به نظام از آینده کسبوکار خود، به وضعیت فعلی صنوف مختلف و تاثیرپذیری آنها از بیماری کرونا اذعان و در این رابطه میگوید: « تعطیلی بخشی از صنوف و بنگاههای اقتصادی نگرانیهای عدیدهای را برای همه بهوجود آورده و معتقدیم تبعات تعطیلیهای متأثر از شیوع کرونا میتواند بر روی تراز درآمدی فعالان بازار تاثیر گذاشته و از طرفی آنها را با مشکل در پرداخت مالیاتها مواجه کند که باید از الآن برای آن چارهای اندیشید». (روزنامه مستقل ۱۷اسفند ۹۸)
روزنامه اقتصاد سرآمد ۱۷اسفند در زمینه بیشتر شدن تاثیر منفی کرونا روی صنعت گزارشی دارد که در آن از قول یک عضو مجلس ارتجاع مینویسد: « ویروس کرونا تاثیر خیلی منفی داشت و بازارها از همین الآن مشخص است که مشابه سالهای قبل نیست و میتوان گفت بدترین زمان از لحاظ اقتصادی برای کشور در اسفند بود که متأسفانه دچارش شدیم».
روزنامه مردمسالاری نیز با اشاره به تاثیر شیوع کرونا بر صنعت گردشگری نوشته است: «بهخاطر کرونا، ۹۸درصد فعالیت صنف هتلداران کاهش یافته و تقریباً همه هتلها بهحالت تعطیل در آمده است.شیوع درست در فصل خرید عید، کاسبی بسیاری از اصناف نظیر فروشندگان لباس را کساد کرده است». (مردمسالاری ۱۳اسفند ۹۸)
خبرگزاریهای حکومتی از به صفر رسیدن معاملات بازار اتوموبیل و نیز نصف شدن خرید و فروش و کاهش ۴۰درصدی مسافران تاکسی در تهران خبر دادهاند.
روزنامه اعتماد وابسته به باند روحانی پردهها را کنار زده و ترس اصلی نظام را واضح بیان کرده است. نویسنده مقاله اعتماد با اشاره به وضعیت اسفناک اقتصادی در کشور نوشته است: «اگر فکری بهحال اقتصاد فلکزده این روزهای کشور نکنند باید منتظر تکرار دی ماه ۹۶ و آبان ماه ۹۸ آن هم با شدت و حدتی دوچندان باشند». (روزنامه اعتماد ۱۵اسفند ۹۸)
وزیر نفت دولت روحانی هم از افت قیمت نفت بر اثر شیوع کرونا در کشورهای مختلف نالید:«این بیماری موجب کاهش فعالیتهای اقتصادی در بخش بهویژه حمل و نقل شده حمل و نقل کالا و مسافر زمینی و هوایی و تقاضا برای نفت کم شده چون تولید نفت به اون نسبت کم نشده عدم توازن بین عرضه و تقاضا موجب کاهش جدی قیمت نفت در این هفتهها شده». (تلویزیون شبکه خبر۱۵اسفند ۹۸)
روزنامه جهان صنعت ۱۵اسفند ۹۸ ضمن اشاره به مشکلاتی که در حوزههای اقتصادی، اجتماعی، سیاسی گریبان حاکمیت را گرفته و زندگی مردم را نیز تحث تاثیر اثرات مخرب خود قرار داده است، ویروس کرونا را مزید بر علت دانسته که «خللهایی را در برنامهریزیهای سیاستی کشور از جمله در خصوص تصویب لایحه بودجه سال آینده ایجاد کرد» و« اکنون با شوک وارده از ناحیه شیوع این ویروس و افت درآمدی کسبوکارها، دولت دچار عدم تحقق درآمدهای مالیاتی خواهد شد، بنابراین احتمال افزایش درآمدهای مالیاتی در سال آینده منتفی است. بهدلیل وقفه درآمدهای صاحبان مشاغل، دولت ناچار خواهد بود هزینههای بسیاری را صرف جبران بخشهای آسیبدیده اقتصادی کند. بنابراین تلاش دولت برای کاهش هزینهها از محل افزایش درآمدهای مالیاتی برای کاستن از حجم بودجه بینتیجه باقی خواهد ماند و حتی امکان تحقق درآمدهای دولت از محل صادرات نفتی و غیرنفتی نیز وجود نخواهد داشت».
واضح است که تاثیر منفی بیماری کرونا بر اقتصاد کشور بر وضعیت اقتصادی و معیشت مردم نیز تاثیر مخربی میگذارد و این امر مردم را بیش از پیش در تنگای معیشت زندگی قرار میدهد.
این واقعیت کارشناسان اقتصادی رژیم را به وحشت انداخته است و آنها نگران این هستند که بدتر شدن اوضاع اقتصادی و تاثیر پذیری معیشت زندگی مردم از آن باعث افزایش نارضایتی و نفرت و خشم مردم شده و جرقه قیامی دیگر را روشن کند.
کیهان خامنهای و سایت باشگاه خبرنگاران حکومتی نیز نگران« امنیتی شدن» موضوع بیماری کرونا هستند.
مورد دیگری که سایت خبرنگاران را سخت نگران کرده است فعالیت سازمان مجاهدین در راستای افشاگری پنهانکاری و سیاست ضدمردمی رژیم در رابطه با این بیماری و امنیتی شدن بیماری است که در رابطه با آن مینویسد: «انتشار آمارهای متفاوت از تعداد مبتلایان و متوفیان، انتشار تصاویر و کلیپهایی درباره آماده کردن گورهای دستهجمعی، انتشار ویدئوهایی از غسالخانهها و حتی انتشار خبرهایی بهنقل از سازمان جهانی بهداشت که اتفاقاً مورد اشاره مسئولان حوزه سلامت کشور هم قرار گرفته، انواع متفاوتی از خبرهای غیرواقعی روزهای گذشته بوده است. به عبارت دیگر حالا که جامعه متوجه چگونگی مواجهه با این ویروس شده، رسانههای غربی با کمک یگان توئیتری آلبانی نشین سعی دارند با انتشار اخبار غیرواقعی فضای جامعه را ملتهب کنند تا بار دیگر این ویروس کار کرد امنیتی پیدا کند». (باشگاه خبرنگاران ۱۶اسفند ۹۸)
سوزو گداز این رسانه حکومتی صرفاً از این بابت است که اطلاعات و اخبار سازمان مجاهدین خلق ایران در رابطه با این بیماری و سایر مسایل ضمن رسوا کردن سیاستهای ضدمردمی رژیم، مورد استقبال مردم قرار گرفته است.