728 x 90

بن‌بست دیپلماسی در تنگنای خفگی اقتصادی - مروری بر رسانه‌ها

گزیده روزنامه‌های حکومتی
گزیده روزنامه‌های حکومتی

بی‌ریشگی، بی‌آیندگی

هنوز برخی از روزنامه‌های حکومتی بعد از سه روز تعطیلی منتشر نشده‌اند. روزنامه‌های منتشر شده اغلب در یک کر هماهنگ مدعی سالم برگزار شدن مراسم محرم شده‌اند. روزنامه‌ها هم‌چنین صفحات زیادی را به دجالگری برای امام حسین و اشاعهٔ تفکرات ارتجاعی حول آن اختصاص داده‌اند.

اما کماکان وحشت از قیام و اذعان به بی‌ریشگی سران نظام در جامعهٔ ایرانی نگرانی اول باندهای مغلوب است. روزنامه مردم‌سالاری در وحشت از بن‌بست سرکوب نوشته است: «مسأله‌ای که وجود دارد این است آیا از وضعیت امروز باید تعبیر به «بن‌بست» کرد که راه برون‌رفت از آن، معمولاً ابزارها و روش‌های خشن است یا این‌که می‌توان باز امیدوار بود و امید به بهبود داشت؟ حرکت‌های اعتراضی دی ۹۶ و آبان ۹۸ و مواجهه نامناسب با آنها نشانه خوبی در این مورد نیستند. طبعاً حرکت‌های خشن تبعات به‌شدت منفی زیادی در بر دارند».

روزنامه همدلی هم ضمن اشاره به استعفای نخست‌وزیر ژاپن به‌خاطر بیماری که مخل انجام وظایف است نوشته: «اگر بخواهیم ماجرای استعفای شینزوآبه و مباحث جاری مرتبط با ژاپن را در کشورمان بازخوانی کنیم، داستان درست خلاف آن چیزی است که در ژاپن اتفاق افتاده و رخ می‌دهد. در ایران کم نیستند نمونه‌هایی که چون شینزوآبه دارای مناصب کلیدی و مدیریتی هستند، اما نه صداقت شینزوآبه را دارا هستند و نه شجاعت استعفا را. بلکه بر عکس به‌رغم همه ناتوانی‌ها و دانش ناچیز خود در هدایت و اداره منصب‌ها، اصرار ماندن به قدرت به هر قیمتی را دارند».

روحانی متهم اول علت پیک‌سوم کرونا

روزنامهٔ ستارهٔ صبح از باند مغلوب روحانی را مورد خطاب قرار داده و نوشته است: «به‌گفته متخصصان پیک‌سوم کرونا به‌دلیل سیاست‌های شل کن سفت کن در راه است و مسئولیت جان افرادی که ممکن است بر اثر کرونا فوت کنند برعهده شما و وزیر بهداشت است».

بن‌بست دیپلماسی در تنگنای خفگی اقتصادی

در روزنامه‌های حکومتی امروز تصویر روشنی از بن‌بست دیپلماسی رژیم در مواجهه با چکاندن ماشه از طرف آمریکا و همین‌طور خفگی اقتصادی رژیم دیده می‌شود. ستاره صبح به‌نقل از خوش چشم کارشناس باند خامنه‌ای نوشته است: «در نهایت آمریکا می‌تواند با استفاده از وتوی مضاعف (۲وتوی پشت سر هم) آنچه را می‌خواهد انجام دهد.

در حقیقت این‌که اروپا و دیگر شرکت‌کنندگان در برجام نسبت به درخواست آمریکا و قطعنامه‌یی که پس ازآن ثبت خواهد کرد، توجهی نکنند، این موضع دارای ضمانتی نیست و در حقیقت این موضع که فعلاً رئیس دوره‌ای شورا اتخاذ کرده است، برای این است که ایران را راضی نگه دارند تا عکس‌العمل ویژه‌یی نشان ندهد. کل این استراتژی، استراتژی خطرناکی برای جمهوری اسلامی است».

در همین زمینه هم روزنامهٔ حکومتی شرق مطلب دیگری دارد با عنوان «شبح هابز بر مکانیزم ماشه». با یادآوری خوش خیالی‌های وزارت‌خارجه رژیم قبل از خروج آمریکا از برجام نوشته است: «وضعیت کنونی هم از منظر سیاسی و هم از منظر حقوقی بسیار پیچیده است. دیگر نمی‌توان مانند تجربه زمستان و پاییز ۹۶، سناریوی مطلوب -پایان خوش- را به‌عنوان روایت مسلط در ذهن جامعه جا انداخت. خروج غیرمتعارف ترامپ از برجام در سال۹۷ تبعات عملی‌اش این بود که نهایتاً تمام رهبران اروپا و آسیای شرقی (هند، کره‌جنوبی و ژاپن) با آن که منتقد اقدام غیرمتعارف ترامپ بودند، به‌طور برق‌آسا -و نه حتی به‌تدریج- به تحریم ایران گرایش یافتند. نخبگان اروپایی نشان داده‌اند هر زمان اراده آمریکا راسخ می‌شود، آنها اغلب آماده مخالفت در حرف و عقب‌نشینی در عمل هستند».

در مورد اوضاع اقتصادی رژیم هم روزنامه اقتصاد سرآمد نوشته است: «اقتصاد ایران در سالهای اخیر وضعیتی مشابه شیرهای نر رانده شده از گله را دارد. رشد منفی و یا ناچیز درآمد ملی در سالهای متوالی آئینه تمام نمای تحلیل رفتن تدریجی اقتصاد ایران است . هر چه را که بخواهیم از خارج بخریم باید گرانتر از قیمت معمول بخریم، بالعکس هر آنچه بخواهیم به دنیا بفروشیم باید زیر قیمّت جهانی بفروشیم، آنچه را زیر قیمّت می‌فروشیم پولش را به ما نمی‌دهند

اگر با قیمت چند لا پهنا قادر به خرید ماشین‌آلات و تجهیزاتی از خارج شویم به بهانه تحریم، گارانتی و خدمات بعد از فروش ندارند . همه تخم مرغهای خرید تجهیزات و مواد بخش تولید ما در سبد کالاها و مواد بی‌کیفیت و گران چینی گذاشته شده است».

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/b8f3598b-7cac-4b35-8900-74a00e209641"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات