روزنامههای حکومتی در روز یکشنبه دهم اسفند تیترهای مهم خود را به بحران کرونا و ضدونقیضگوییهای روحانی و وقایع سیستان و بلوچستان اختصاص دادهاند. در کنار آن انزوای منطقهیی و جهانی رژیم دیده میشود که از یکسو از مواضع رئیسجمهور آمریکا و مقامات این کشور علیه نیروهای نیابتی رژیم در منطقه و تأکید بر خط برخورد نظامی با آنها سوزوگداز کردهاند و از سوی دیگر از چشمانداز تشدید تحریمها سخن گفتهاند. مضمون مشترک مطالب اجتماعی روزنامهها اذعان به بنبست سرکوب در سیستان و بلوچستان و ابراز وحشت از انفجار خشم مردم در اثر سیاستهای چپاولگرانه نظام است.
بمب زیر پوست جامعه یا هیزم آماده؟!
جهان صنعت با اشاره به شکاف عمیق طبقاتی بین اقشار محروم و طبقات مرفه هشدار داده: «... اگر این محرومیتها و این فاصله عمیق اجتماعی به شکل کنونی ادامه پیدا کند، آن روز چندان دور نخواهد بود که قشرهای مرفه یعنی آن اقلیت کوچک برخوردار از همه مواهب زندگی ساکن در برجهای لاکچری و در ویلاها و قصرهای باشکوه خود احساس امنیت نخواهند کرد و شبها سر آسوده بر بالش نخواهند گذاشت. چنین وضعیتی شباهت به یک بمب ساعتشمار دارد که در زیر پوست جامعه ما کار گذاشته شده».
این مقاله در ادامه انفجار این بمب را مهلک تر از حمله نظامی نیروی خارجی و کشندهتر از ویروس کرونا برای نظام توصیف کرده و نوشته است اگر «روزی این بمب ساعتی منفجر شود، بهقول خواجه شیراز دیگر نه از تاکنشان خواهد ماند و نه از تاک نشان».
روزنامهٔ اعتماد در مطلب خود با عنوان: «هیزم آماده بلوچستان» با اشاره به قیام مردم به جان آمده سیستان و بلوچستان این قیام را در چند دههٔ اخیر بیسابقه توصیف کرده و به رژیم هشدار داده این وقایع نه تنها امنیت محلی بلکه امنیت تمامیت نظام را به خطر انداخته است. و در ادامه به نظام گوشزد کرده است: « سیستان و بلوچستان بهعلت محرومیت بالا و پایین بودن اکثریت مطلق شاخصهای توسعهای از جمله راه، آب، آموزش و اشتغال و نیز نارضایتی حاصل از رخداد اخیر اکنون بیشازپیش هیزمی آماده شده و آبستن آتشی تازه».
«نمازهایی که قضا میشوند» عنوان مقاله روزنامه شرق است به قلم مصطفی هاشمی طبا از کاندیداهای نمایش انتخابات ریاستجمهوری نظام در دورههای قبل با اشاره به فقر و محرومیت مردم سیستان و بلوچستان و سایر نواحی مرزی مثل کردستان به رژیم یادآوری کرده: « حسب بررسیهای انجام شده شرایط اقتصادی و اجتماعی مردم رو به نزول و آسیبهای اجتماعی گروههای مختلف صعودی است». در ادامه هم نسبت به سرآمد دوران نظام آخوندی هشدار داده و نوشته است: «مواظب باشیم نمازهای ما و جمهوری اسلامی قضا نشود».
رسوایی نظام در زمان دادن به کرونا
از کنار هم گذشتن مطالب روزنامههای امروز برملا شدن سیاست نظام در گرفتن کلان تلفات از مردم برای جلوگیری از قیام و همچنین اعتراف به سوختن این سیاست دیده میشود.
اعتماد در مطلبی با عنوان «یک سال با کرونا» اذعان کرده است برخورد با کرونا از اول سیاسی بود و نظام در اعلام کرونا تأخیر داشته و این تأخیر بعد از قیام آبان و دی ۹۸ مردم آگاهانه بوده. این روزنامه با اشاره به سایر ترفندهای رژیم از جمله نوشته است: «تنوع اظهارات مسئولان و نداشتن ضمانت اجرایی آنها، کار را مشکل میکرد، بهویژه آن که دولت و حکومت میترسیدند که اوضاع را غیرعادی معرفی کنند، به همین علت نیز با یک تأخیر جدی دیگر در پیشگیری واقعی مواجه شدیم. به طور کلی بیانضباطی در اظهارنظرها، دستورات فاقد پشتیبان و ضمانت اجرایی، همچنین «خود رضایتمندی» دستاندرکاران موجب شد که ایران از حیث مبارزه با این ویروس جایگاه مناسبی در جهان پیدا نکند».
جهان صنعت هم به ضد و نقیضگوییهای روز گذشته روحانی اشاره کرده و نوشته است: «از همان روزهای نخست مقوله واکسیناسیون شاهد اغتشاش اطلاعرسانی بوده و هستیم و برخی خبرها و گزارشها از زبان حتی رئیسجمهور ایران نیز خط روشنی را دنبال نمیکند و ایرانیان را به نقطه مطمئن نمیرساند». در آخر هم خاطرنشان کرده اینگونه پریشانگوییها « ذهن ایرانیان را به هزار سو میکشاند که برآیند آن، بیاعتمادی به کارآمدی و راستگویی است».