مصوبه مجلس در مورد منابع بودجه سال۱۴۰۱، که در آن موضوع ارزترجیحی را بدون تعیینتکلیف نهایی روی میز دولت رئیسی انداخت، در روز۱۵اسفند، بلافاصله تبدیل به موضوع جنگ بین باندهای حاکم بود. اصل این جنگ برای چه بود؟ و چه سمت و سویی خواهد یافت، علت هشدار باندها به یکدیگر در این مورد چیست؟
همه باندهای حاکم اتفاقنظر دارند که حذف ارز ۴۲۰۰تومانی چیزی جز دست کردن در جیب و سفرهٔ مردم نیست. و این بار هر دو باند حاکم قبل از اینکه به فکر منافع خود و تضمین رانتشان باشند، نگران واکنش خشم آلود مردم به این چپاول آشکار هستند. مشکل نظام اما فراتر از این هاست چرا که رشتهٔ امور چنان از دست رفته که صدای وحشت کارشناسان حکومتی در هر دو باند حاکم را هم بلند کرده است.
جوشقانی اقتصاددان حکومتی روز ۱۵اسفند۱۴۰۰ در شبکه خبر رژیم در مورد ارز ترجیحی گفت: «از دوستان خواهش میکنم با مردم صادق باشند ببینید ما الآن در شرایط کشورمان تورم متأسفانه متأسفانه تورم ۳۰-۴۰درصد داریم کدامیک از خود عزیزان، بنده، شما، کدامیک از ما دستمزدمان ۳۰درصد افزایش پیدا کرده، هیچکس. در این شرایط متورم با مردم صادق باشیم تو ذهنشون توقع ایجاد نکنیم، همه ما قدرت خریدمان دارد کم میشود این را بپذیریم... مطمئن باشید الآن ارز ترجیحی حذف بشه قدرت خرید مردم کم میشه ارز ترجیحی حذف نشه باز هم قدرت خرید مردم داره کم میشه».
آنچه را که این کارشناس حکومتی بهصورت سربسته مطرح میکند کارگزاران نظام در باند مغلوب صریحتر میگویند:
روز۱۶اسفند روزنامهٔ حکومتی ستاره صبح اظهارات علیرضا بیگی عضو مجلس ارتجاع را در مطلبی با عنوان «مراقب باشیم با حذف ارز ۴۲۰۰تومانی، آبان ۹۸ تکرار نشود!»، انعکاس داد که گفت: «حذف ارز ۴۲۰۰تومانی حتماً عوارض بسیار زیاد و خطرناکی خواهد داشت». وی با اشاره به اعتراضات آبان ۹۸ و ارتباطش با حذف ارز ترجیحی تأکید کرد: «باید مراقب باشیم که در اثر این افزایش قیمتها اعتراضات آبان ۹۸ تکرار نشود».
این ابراز وحشت از سرباز کردن زخم قیام آبان ۹۸ در اثر فشارهای معیشتی، در همهٔ باندهای حاکم ساری و جاری است. روزنامه فرهیختگان وابسته به ولایتی مشاور عالی سیاسی ولیفقیه ارتجاع، در روز ۱۶اسفند بهنقل از علی مروی کارشناس اقتصادی این باند نوشت: «کدامیک از آقایان برآورد کرد که آبان ۹۸ چقدر سرمایه اجتماعی از دست دادیم؟ من میگویم این تصمیم، هزینه حکمرانی در جمهوری اسلامی را بالا میبرد. عمده نتیجه این مصوبه و مصوباتی اینچنینی مانند طرح صیانت یا طرح شفافیت این است که فاصله بین مردم و حاکمیت، بیشتر و گفتگوی بین این دو سختتر میشود».
بلوغ رابطهٔ خصم آلود مردم با نظام که همان خواست مردم برای سرنگونی رژیم است به بیانهای دیگری هم در رابطه با حذف ارز ترجیحی به نظام گوشزد شده است.
روزنامه حکومتی جهان صنعت در روز ۱۶اسفند در مطلبی با عنوان «همسویی در کلام، تقابل در رفتار «در این خصوص نوشت: «حذف ارز ۴۲۰۰تومانی از دارو و گندم و… تبعات اقتصاد سیاسی سنگینی داشته و سفره مردم را کوچکتر از اینکه که هست، میکند و این هم به باور کارشناسان، موجب افزایش نارضایتی عمومی است. نیازی به گفتن ندارد که افزایش نارضایتیهای عمومی هم عاقبت خوشی ندارد».
نارضایتی که رئیس کمیسیون تلفیق مجلس ارتجاع در روز ۱۲اسفند با بیان صریحتر نسبت به پیامدهای آن هشدار داد و گفت: «حذف اینها یعنی شش برابر کردن قیمتها، مجلس باید برود جواب بدهد، ... این حرفهای که از صبح زده میشود یعنی مجلس را ببرند روی خطی که با مردم روبهرو بشود... من اتمامحجت کردم».