رژیم آخوندی در هراس از مقابله جهانی با برنامه موشکی و سیاستش در منطقه، منت کشورهای منطقه را برای داشتن «رابطه خوب» و«آرامش در منطقه» میکشد طوری که اسحاق جهانگیری معاون آخوند روحانی میگوید: «ایران میخواهد آرامش را به منطقه بازگرداند، امروز همه رنج میبریم. ایران کشوری است که نه تنها برای خود امنیت، ثبات و آرامش میخواهد، بلکه تلاش دارد ثبات و امنیت را به همه کشورهای منطقه بازگرداند و برای این موضوع هزینههایی نیز پرداخت کرده است»!(خبرگزاری ایلنا ۷فروردین ۹۷)
در همین رابطه جواد ظریف وزیر خارجه آخوند حسن روحانی در یک پز آشتیجویانه نسبت به کشورهای منطقه میگوید: «ایران باز هم صادقانه دست خود را به سوی همسایگانش دراز کرده است. این رویکرد نه اقدامی نمایشی بلکه گزینه راهبردی ایران است؛ چرا که ایران ایمان دارد اشتراکات ما بسیار بیش از اختلافهایی است که از برخی نگرانیهای بیاساس و نیز منافع گذرا ناشی شده است که چه بسا در سالهای آینده در رأس اولویتها نباشند.
در این حال، اگر ما راه صلح را پیش نگیریم، نسلهای آینده فرصت نگریستن در چشمان یکدیگر (و گفتگو) را نخواهند داشت».(سایت صدا و سیمای حکومتی ۸فروردین ۹۶)
با وجود این پز آشتیجویانه معلوم نیست که نظام آخوندی با چه حساب و کتابی چند روز پیش توسط مزدورانش ۷موشک از یمن به ریاض پایتخت عربستان شلیک کرد، که این اقدام بلافاصله با واکنش شدید جهانی و منطقهیی مواجه شد.
پس از این واقعه نیز عربستان سعودی با نمایشدادن موشکهای منهدمشده که علایم و نشانههای رژیم روی خود داشتند واکنش نشان داد که در زمان مقتضی پاسخ این اقدام را میدهد.
پس از اینکه این اقدام با پیامدهای منفی سیاسی و واکنش شدید در سطح منطقهیی و بینالمللی مواجه شد، نظام آخوندی دچار وحشت شده و ضمن انکار این موضوع بهدنبال راه چارهیی برای فرار از این مخمصه خود ساخته است.
سایت حکومتی دیپلوماسی ایرانی ۷فروردین ۹۷ مینویسد: «...ایران باید با درایت، خویشتنداری و پرهیز از احساسی شدن و عصبانیت، این فرایند را مدیریت نماید و مدلی از رفتار را در پیش گیرد که عملاً ایالات متحده را در تنگنا و بنبست راهبردی قرار دهد. این کار، مأموریت بزرگی است ایران باید سال آینده را با تحرک در دیپلوماسی منطقهیی خود، آغاز و سناریوهای هوشمندی را به اجرا درآورد تا جاذبه و وزنش در نظمی که در حال شکل گرفتن است بالا رود».
آخوند حسن روحانی به منتکشی از کشورهای منطقه برای داشتن روابط خوب روی آورده و در این زمینه میگوید: «جمهوری اسلامی ایران خواهان تقویت ثبات و امنیت منطقه و رفع هر گونه تنش میان کشورهای منطقه بوده و معتقد است که تنشهای یمن و سوریه راهحل سیاسی دارند و آماده همکاری دو و چندجانبه در زمینه تقویت ثبات و امنیت منطقه هستیم». (سایت روحانی ۸فروردین ۹۷)
برای مقابله با وضعیت خطیری که رژیم در آن قرار دارد، مهدی محمدی از باند خامنهای نیز باندهای درونی را به وحدت فرامیخواند: «ایران در ماههای آینده بهشدت نیازمند وحدت خواهد بود. در مقابل فشاری که دشمن درصدد وارد کردن آن به ماست، هیچ پادزهری موثرتر از اجماع ملی نیست. اساسا هدف اصلی تحریمها ایجاد شکاف در کشور و ایجاد مطالبه سازش است. اکنون هم که آمريکا اراده کرده تا کاتسا را به شکل حداکثری اجرا کند، به این دلیل است که حس میکند زمان برای ایجاد شکاف در ایران از هر وقت دیگری مناسبتر است».
واقعیت است که مجموعه اقدامات و اظهارات ضد و نقیض در حاکمیت آخوندی از یک طرف نشانگر وحشت از بحرانی است که بر بحرانهای دیگر رژیم اضافه شده و از طرف دیگر بیانگر سردرگمی و بنبستی است که نظام ولایت در مقابله با این بحرانها دارد.