چشمانداز تاریک سْرمهکشان ولایت
چند ماه مانده به برگزاری نمایش انتخابات مجلس آخوندها، جنب و جوش جناحهای رژیم حول این موضوع هم تبدیل به نمایشی از بنبست نظام گردیده است. کانون این هراس، بازتاب نفی کل حاکمیت از جانب مردم است؛ مردمی و جامعهای که از آخرین نمایش انتخابات رژیم در خرداد ۹۶به بعد، از قیام سرفصلی دی ۹۶و پسا قیامهای ناشی شده از آن عبور نمودهاند.
واقعیت این است که قیامهای دو سال اخیر اقشار گوناگون مردم ایران، بهمثابه رأی آنان نسبت به کل حاکمیت بوده است. نمود برجستهٔ این رأی هم شعار «اصلاحطلب، اصولگرا ـ دیگه تمومه ماجرا» بود. آثار آن شعار و رأی نهفت در آن، نقطهٔ عطفی در تحولات سیاسی داخلی و منطقهیی و بینالمللی نسبت به حاکمیت ولایتفقیه گردید.
چشمانداز هراس و بنبست جناحهای حاکمیت در رابطه با نمایش انتخابات مجلس در اسفند ۹۸، ریشه در همین شعار استراتژیک دارد. تحولی که خط فاصل پر رنگی بین خودی و غیرخودی نظام آخوندی کشید. از جملهٔ این خط فاصل، باید به طرد همیشگی سْرمهکشان فقاهتی نظام تحت عنوان اصلاحطلب اشاره نمود. همین طرد تاریخی و قاطع مردم ایران ـ بهطور خاص نسل جوان شورشی و زنان عاصی از زنستیزی قرونوسطایی ـ چشمانداز نمایش در پیش رو را برای استمرارطلبان نظام آخوندی تاریک نموده است.
بنبست، هراس و بیسرانجامیِ استمرارطلبان
اکنون وجوهی از این تاریکی پیش رو نسبت به نمایش اسفند ۹۸، در برخی اظهارات قسم خوردگان به ولیفقیه نمود و ظهور مییابد. روزنامه آرمان در شماره ۲۴مرداد ۹۸خود اظهاراتی از صادق زیباکلام را درج نموده که گویای همزمانیِ بنبست، هراس و بیسرانجامیِ استمرارطلبان طرد شده از جانب جوانان و جامعهٔ ایران است.
در نخستین واکنش نسبت به رخداد سرفصلی قیام دی ۹۶و شعار استراتژیک آن، تصویری از شوک و سنگینیِ ضربه در درون حاکمیت بروز داده میشود: «در دیماه ۹۶و در جریان ناآرامیهایی که عمدتاً با مشارکت دهه هفتادیها در بسیاری از شهرها اتفاق افتاد؛ شعار اصلاحطلب، اصولگرا دیگه تمومه ماجرا برای نخستین بار شنیده شد، بسیاری تعجب کردند». (روزنامه آرمان، ۲۴مرداد ۹۸)
گذشته از هراس نسبت به کسادی نمایش انتخابات پیش رو، اذعان میشود که تاریکی چشمانداز برای کل حاکمیت از قیام دی ۹۶به بعد رقم خورده است و تمام مشکلات رژیم آخوندی و تمام «آب در هاون کوبیدن»هایش طی این یک سال و نیم ناشی از آن قیام و شعار استراتژیکش است: «شعار «تمام ماجرا» اذعان به آن چیزی است که در حقیقت براندازان عنوان میکنند. یک برانداز چه میگوید؟ به بیان ساده براندازان میگویند که نظام جمهوری اسلامی به بنبست رسیده و نشان داده که در آن هیچ تغییر و تحولی نمیتواند بهوجود آید و هر گونه امید بستن به تغییر و تحول در این نظام، آب در هاون کوبیدن است. اگر این را بپذیریم، معنی شعار سال ۹۶یعنی دقیقاً همان چیزی که براندازان میگویند». (همان منبع)
پیامدهای ضربههای استراتژیک
در میان دولتها، احزاب، سازمانها و جریانهای دستاندرکار تحولات سیاسی و اجتماعی و تاریخی، همواره ضربههای استراتژیک، آثار استراتژیک و تعیینکننده بر جای میگذارند. این آثار متناسب با ماهیت و هویت هر جریانی، بهناگزیر موجب بروز تغییرات کمی یا کیفی در آنها خواهد شد. ترجمان عینی این اصل اجتنابناپذیر را در آثار قیام دی ۹۶در درون آویختگان به اصل ولایت فقیه، از زبان خودیهای نظام شاهدیم. این آثار مبین دو واقعیت هستند: استمرارطلبان نه توانستند از پس درک آن قیام برآیند و نه توانستند از آثار سهمگین استراتژیک آن در بحران درونیشان گریزی داشته باشند: «عدم واکنش جریان اصلاحات و رهبری اصلاحات به این شعار باعث شده که امروز شاهد باشیم بحران بهوجود آمده در میان اصلاحطلبان در حال عمیقتر شدن است...همانطور که شاهد هستیم امروز چهرههای شاخص اصلاحطلب یکدیگر را متهم میکنند، عبور از رهبری اصلاحات را مطرح کرده و بعد آن را پس میگیرند». (همان منبع)
آثار استراتژیک قیام دی ۹۶و شعار محوری آن،تنها بر باند مغلوب نظام ضربههای هولناک وارد نکرده، بلکه ضربات سنگین و تاریخی آن باند غالب را هم به فراست انداخته تا در مقابل «نه» بزرگ مردم ایران، ترفندی بیابد و دست به رفوکاری قبای مندرس ولایت بزند؛ منتها بلاهت در همینجاست که هنوز «تمام بودن ماجرا» را از جامعهٔ ایران درنیافته است: «شماری از اصولگرایان با توجه به این شعار تلاش میکنند که موجسواری کنند و تحت عناوینی همچون جوانگرایی، برای انتخابات اسفندماه نو اصولگرایی و جریان سوم را مطرح کنند». (همان منبع)
حسرت بهدلی بیمحل!
حالا با جامعهای که مهر ختم بر تمام نظام زده است، همهٔ چشماندازها برای نمایش انتخابات و هر مانوری تاریک گشته و تیر همهٔ ترفندها به سنگ «تمام ماجرا» خورده است. سْرمهکشان استمرارطلب و فشنگ تمام کرده هم با حسرت بهدلی به جمعبندی آثار استراتژیک قیام دی ۹۶نشستهاند: «اینها همه نشاندهندهٔ بحرانی است که در میان جریان اصلاحطلب بهوجود آمده است. ایکاش روزی که شعار اصلاحطلب، اصولگرا، دیگه تمومه ماجرا داده شد، اصلاحطلبان آن را جدی میگرفتند». (همان منبع)