روز ۲۷آذر اجلاس نوبهیی شورای امنیت ملل متحد با دستور کار منع تکثیر تسلیحات اتمی تشکیل جلسه داد تا چگونگی اجرای قطعنامهٔ ۲۲۳۱ این شورا دربارهٔ برنامه اتمی رژیم ایران را مورد بررسی قرار دهد.
در این جلسه نمایندگان سه کشور عضو دائمی شورای امنیت، آمریکا، انگلستان و فرانسه، هر کدام به بیانی، هشدار معاون دبیرکل سازمان ملل را مورد تأکید قرار دادند که گفت: «زمان رو به پایان است».
نمایندهٔ آمریکا گفت: «در پشت برخی از مخربترین و بیثباتکنندهترین منازعات، اسم یک حکومت را میبینید که دوباره و دوباره خودش را نشان میدهد. این اسم رژیم ایران است».
نمایندهٔ انگلستان گفت: «جهان به یک مقطع حساس نزدیک میشود. انگلستان و شرکای اروپایی مصمم به دستیابی به راهحلی دیپلماتیک هستند. اما در صورت لزوم از ابزار مکانیزم ماشه برای بازگرداندن تحریمها استفاده خواهند کرد».
نمایندهٔ فرانسه گفت: «ایران به تشدید برنامهٔ اتمی خود ادامه داده که در مغایرت با تعهداتش طبق برجام بوده است. ایران امروز ۴ بسته قابل توجه از اورانیوم غنیشده دارد که احتمال ساخت سلاح اتمی را نمیتوان منتفی دانست». وی افزود: «غنیسازی که ایران در فردو انجام میدهد بر اساس توافق برجام ممنوع است. اینگونه فعالیتها هیچ توجیه معقول غیرنظامی ندارند. تشدید وضعیت اتمی ایران تهدیدی برای صلح و امنیت بینالمللی است».
پیش از تشکیل اجلاس شورای امنیت، انگلستان و فرانسه همراه با آلمان در یک بیانیهٔ مشترک تأکید کردند که «درجهٔ غنیسازی اورانیوم در ایران هیچ توجیه غیرنظامی معتبری ندارد». خبرگزاری فرانسه در گزارشی از این بیانیه نوشت: «هفته گذشته، برلین، لندن و پاریس احتمال استفاده از مکانیسم ماشه در توافق اتمی ۲۰۱۵ دربارهٔ برنامه هستهیی ایران را مطرح کردند که به امضاکنندگان اجازه میدهد تحریمهایی را که کاهش یافته بود، دوباره اعمال کنند».
در حالی که در ماه آینده میلادی در آمریکا دولت ترامپ روی کار میآید و در شرایطی که با سقوط دیکتاتوری جنایتکار خاندان اسد در سوریه و فرو ریختن عمق استراتژیک فاشیسم دینی در منطقه، آخوندهای حاکم را با بحران مواجه کرده، به نظر میرسد چیزی در معادلات منطقهیی و بینالمللی ورق خورده است.
از سوی دیگر، نزدیک شدن پایان موعد اعتبار قطعنامهٔ ۲۲۳۱ (در اکتبر ۲۰۲۵) استفاده از مکانیسم ماشه در برابر نقضهای چند ساله فاشیسم دینی را بهطور جدی روی میز آورده و زمان برای مماشات و تعلل ناموجه کشورهای اروپایی در استفاده از این مکانیسم روبه پایان است. بنابراین، خامنهای پس از سالها بهرهبرداری از مماشات غرب، اکنون بهطور جدی در مقابل مکانیسم ماشه قرار گرفته است.
از همین روست که دلواپسان نظام با بیانهای مختلف به خامنهای هشدار میدهند که «هوا پس است» و لازم است در سیاستی که تاکنون دنبال کرده تجدیدنظر کند. البته خامنهای هر گاه نسبت به احتمال یک اقدام قاطع از جانب جامعهٔ بینالمللی احساس خطر کرده، با شانتاژ و مانورهای فریبکارانه تلاش کرده تا زمان بخرد و با پنهانسازی و حیله گری مسیر دستیابی به بمب اتمی را ادامه بدهد؛ چرا که دستیابی به بمب را تضمین بقا و حفظ موجودیت نظام ولایت فقیه میداند. در هفتههای اخیر شمار فزایندهیی از مقامات و نمایندگان مجلس رژیم تأکید و تصریح کردهاند که حفظ نظام در گرو «تغییر دکترین هستهیی» و تسریع در دستیابی به بمب اتمی است.
جامعهٔ بینالمللی نیز در بزنگاه اتخاذ یک تصمیم قرار گرفته است؛ اینکه با ادامهٔ سیاست ننگین مماشات، عواقب دهشتناک دستیابی اختاپوس بنیادگرایی و بانکدار مرکزی تروریسم به خطرناکترین سلاح را میپذیرد یا به هشدار رئیسجمهور برگزیدهٔ مقاومت ایران عمل میکند که بارها تأکید کرده است، در برابر فاشیسم دینی حاکم برایران، «بهکار انداختن بند ماشه و فعال کردن قطعنامههای ۶گانه شورای امنیت که باید مدتها پیش انجام میشد اولین گام فوری و ضروری است هر چند که خلاصی نهایی از شر یک دیکتاتوری تروریستی اتمی، تغییر رژیم توسط مردم و مقاومت ایران است» (کنفرانس در پارلمان اروپا ـ ۳۰آبان ۴۰۳).