روز جمعه ۲۶بهمن، بهدنبال قتل وحشیانهٔ امیرمحمد خالقی دانشجوی دانشگاه تهران و خروش اعتراضی دانشجویان، عوامل سرکوبگر رژیم سراسیمه تلاش کردند با پوشاندن و تحریف حقایق مربوط به این جنایت و زمینههای قبلی آن، صدای دانشجویان را خاموش و بهزعم خودشان خیزش اعتراضی آنها را مهار کنند. اما دانشجویان با شعار «دانشجو میمیرد ذلت نمیپذیرد» به این توطئه و نیرنگ سرکوبگرانه پاسخ دادند.
یکی از دانشجویان ضمن افشای جنایات صورت گرفته و کتمان حقایق و آدرسهای غلط کارگزاران حکومتی در دانشگاه گفت: «میگویند بودجه نداریم نمیتونیم دوربین نصب کنیم در حالیکه محوطه کوی را پر از دوربین کردند. بین این دو تا پرچم را نگاه کنید فقط ۴ تا دوربین روی یک میله نصب کردند. توی ساختمانها دوربین گذاشتند. دلیلش را دوستان میدونید اینها ما را خطر میبینند نه خفتگیرها را، ما را عامل ناامنی میدونند نه دزدها را. این وضعیت باید تغییر کند. ببینید اگر ریخته شدن یک خون هم نتواند ما و اینها را بیدار کنه هیچی دیگه...». سپس دانشجویان با هو کردن حراست و شعار «بیشرف بیشرف» تا پاسی از شب به تحصن و اعتراضشان ادامه دادند.
در پی تظاهرات اعتراضی دانشجویان دانشگاه تهران، دانشجویان دانشگاه امیرکبیر (پلی تکنیک) طی یک بیانیهٔ همراهی و همبستگی اعلام کردند: «ما، دانشجویان دانشگاه صنعتی امیرکبیر، ضمن ابراز همدردی با دانشجویان دانشگاه تهران، سرکوب اعتراضات دانشجویی را بهشدت محکوم میکنیم... به مسئولان هشدار میدهیم که اگر این روند سرکوب و نادیده گرفتن حقوقدانشجویان، بهویژه دانشجویان دانشگاه تهران، ادامه پیدا کند، ما دانشجویان دانشگاه صنعتی امیرکبیر (پلیتکنیک تهران) در برابر این ظلم سکوت نخواهیم کرد. جامعهٔ دانشگاهی در برابر اینگونه اقدامات غیرمسئولانه و سرکوبگرانه ایستادگی خواهد کرد و تا تأمین امنیت و آزادی دانشجویان از پای نخواهد نشست».
روز شنبه ۲۷بهمن، در دومین روز تظاهرات دانشجویان دانشگاه تهران، دانشجویان در مقابل کتابخانه مرکزی دانشگاه دست به اعتراض زدند. دانشجویان با شعار «حراست، سپاهی، قاتل ما شمایی»، متهم ردیف اول این پرونده را نشان دادند و با مزدوران لباسشخصی که قصد ورود به محوطهٔ کوی برای سرکوب دانشجویان را داشتند مقابله کردند.
خبرگزاری فرانسه شنبه ۲۷ بهمن در گزارشی از تظاهرات دانشجویان کوی دانشگاه نوشت: «دانشجویان روز جمعه در پی قتل یک دانشجو در اوایل هفته جاری در دانشگاه تهران تظاهرات کردند. دانشجویان از خوابگاههای خود بیرون آمدهاند تا در طول شب تحصن کنند. آنها همچنین شعارهایی علیه خامنهای سر دادند».
خبرگزاری فرانسه افزود: «مقامهای رژیم ایران تلاش میکنند تا از تکرار تظاهرات سراسری که در سال ۲۰۲۲ پس از مرگ مهسا امینی آغاز شد و کشور را تکان داد، جلوگیری کنند. دانشگاهها بهطور سنتی مرکز اعتراضات در ایران بودهاند، دانشجویانی که در قیام ۱۹۷۹ شاه را سرنگون کردند، در موجی از تظاهرات ضددولتی سال ۱۹۹۹ و اخیراً جنبش اعتراضی که با مرگ امینی جرقه زد، شرکت کردند».
بله! این دانشگاه بود که از فردای سرکوب خونین قیام آبان ۱۳۹۸، در خیابانها جوشید و در امتداد خشم مردم در ۱۴۰۱ (۱۶مهر) با شعار «رئیسی برو گمشو» و «مرگ بر ستمگر، چه شاه باشه چه رهبر» رئیسی جلاد را رسوا کردند و در هشتاد و سومین روز قیام ۱۴۰۱ (۱۶آذر) با فریادهای بلند «نه تاج و نه عمامه، آخوند کارت تمامه» و «هر یک نفر کشته شه، هزار نفر پشتشه» مشعل قیام را در دانشگاهها روشن نگهداشتند.
خانم مریم رجوی درباره خیزش اعتراضی دانشجویان گفت: «درود بر دانشجویان دانشگاه تهران که در اعتراض بهقتل دانشجوی بیگناه امیرمحمد خالقی بهپا خاستند. دانشجویان میدانند که مسئولیت برعهده رژیمی است که امنیت و رفاه مردم برایش هیچ اهمیتی ندارد و جز حفظ نظام با شدیدترین سرکوب هدفی ندارد. دانشجویان خروشیدند که دیگر نباید سکوت کرد. آری دانشگاه سنگر آزادی است و باید نقش تاریخی خود را در همه جا ایفا کند. هموطنان را به حمایت از دانشجویان فرامیخوانم».