در تاریخ ۲۲دی ۱۴۰۳، کنفرانسی در پاریس برگزار شد به نام: «ایران؛ ضرورت یک سیاست جدید، ایستادن در کنار مقاومت سازمانیافته». این کنفرانس که با حضور خانم مریم رجوی و شخصیتهای برجسته سیاسی و نظامی برگزار شد، به یکی از موضوعات حساس و چالشبرانگیز دوران ما یعنی نقش ویرانگر رژیم ایران در بیثباتی منطقه و راهبردهای جهانی برای حمایت از یک تغییر دموکراتیک در ایران اختصاص داشت.
اتخاذ یک سیاست جدید در قبال فاشیسم دینی، همواره از طرف سیاستمداران، بنیادهای فکری، تحلیلگران و نیز آشنایان به مسائل ایران مورد بحث قرار گرفته است. آنچه این کنفرانس ارائه کرد، کنار زدن سیاست خسارتبار مماشات با فاشیسم دینی و شناسایی مقاومت سازمانیافته به رهبری خانم مریم رجوی بهعنوان جایگزین مشروع برای رژیم ایران بود. پیام این کنفرانس به جهان و ایران واضح بود: یک آلترناتیو دموکراتیک وجود دارد که میتواند تغییر در ایران را با اتکا به مردم بهپاخاسته ایران و کانونهای شورشی محقق کند. این آلترناتیو دارای راهبرد سرنگونی رژیم، دوران انتقال قدرت به مردم ایران و یک پلتفرم مشخص برای ایران آزاد است.
سخنرانی خانم مریم رجوی در آغاز این کنفرانس حاوی نکات کلیدی در رابطه با بحرانهای فاشیسم دینی بعد از فروپاشی رژیم اسد بود.
رئیسجمهور منتخب مقاومت ایران برای دوران انتقال در بخشی از این سخنرانی گفت: «امروز لحظه تعیینکننده دیگری در تاریخ ایران فرارسیده است. مردم ایران به سوی سرنگونی رژیم خیز برداشتهاند.
همانطور که روز ۲۱ آذر، در جلسهیی در سنای آمریکا گفتم سرنگونی این رژیم در دسترس است و مقاومت ایران الزامات ضروری، برای انتقال قدرت به مردم بعد از سرنگونی رژیم را دارد».
در بخش دیگری از این سخنرانی گفته شد:
«یک مقاومت سازمانیافته با محوریت سازمان مجاهدین خلق با هزاران کادر آزموده وجود دارد و اشرف ۳ یکی از مراکز آن است. همچنین یک جایگزین دموکراتیک یعنی شورای ملی مقاومت ایران که پایدارترین ائتلاف سیاسی تاریخ ایران با مرزبندی مشخص نه شاه و نه شیخ است.
این مقاومت یک برنامه روشن برای ایران آزاد فردا دارد که مدافع آزادیها و حقوق زنان، خودمختاری ملیتهای ایرانی، تساوی شیعه و سنی و سایر ادیان، جدایی دین از دولت، لغو حکم اعدام و یک ایران غیراتمی است که پیوسته مدافع صلح در خاورمیانه است.
بر اساس برنامه شورای ملی مقاومت، بعد از سرنگونی رژیم، یک دولت موقت بهمدت حداکثر ۶ماه تشکیل میشود که وظیفه اصلی آن برگزاری انتخابات مجلس مؤسسان و انتقال حاکمیت به نمایندگان مردم است».
بیشتر بخوانید:
سخنرانی مریم رجوی در کنفرانس سیاست جدید در قبال رژیم با حضور شخصیتهای برجسته سیاسی و نظامی
مجاهدان اشرف ۳ در این کنفرانس بهصورت آنلاین شرکت داشتند.
آزاده ضابطی، گرداننده کنفرانس، با خوشآمدگویی به شرکتکنندگان و مجاهدان اشرف ۳، بر ضرورت تمرکز بر تغییر رژیم ایران تأکید کرد. وی به نقش مخرب رژیم ایران در خاورمیانه، حمایت از تروریسم و سرکوب داخلی اشاره کرده و گفت: «نقش رژیم ایران در بیثبات کردن منطقه، همزمان با سرکوب وحشیانه مخالفان داخلی، نشاندهنده ضرورت یک تغییر واقعی است».
***
در این گزارش به نکات برجسته در سخنرانی سخنرانان خواهیم پرداخت.
فرصت واقعی تغییر برای مردم ایران
لیز تراس، نخستوزیر پیشین انگلستان، سال ۲۰۲۵ را نقطهٔ عطفی مهم در تاریخ اعلام کرد و گفت: «این یک فرصت واقعی تغییر برای مردم ایران» است. وی از خانم مریم رجوی و جنبش مقاومت برای تلاشهایشان قدردانی کرده و اظهار داشت: «ما نباید از پایان رژیم بترسیم، بلکه باید برای مردم ایران همان چیزی را بخواهیم که خودمان در اروپا و آمریکا داریم: آزادی و دموکراسی».
او با تأکید بر تحقق تغییر از «درون و توسط خود مردم ایران» به دولتهای غربی گفت:
«ما باید با نیروهایی در کشورهای خود مقابله کنیم که با ایران مماشات میکنند یا از آن حمایت میکنند». همچنین خواهان قرار دادن سپاه پاسداران در لیست تروریستی انگلستان شد.
وجود یک مقاومت سازمانیافته
جان برکو، رئیس پارلمان انگلستان، ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۹ با اشاره بهوجود یک جایگزین دموکراتیک و سازمانیافته، گفت: «وجود یک نیروی مقاومت با سابقه ۴۵ساله که به دموکراسی، پلورالیسم، عدالت، حاکمیت قانون، حفاظت از محیطزیست، برابری زنان، جدایی دین و دولت و لغو مجازات اعدام متعهد است، بهوضوح یک جایگزین دموکراتیک است.
علاوه بر این، بهدلیل سابقه مقاومت فداکارانه و از خود گذشته، این نیرو تجربه فراوانی دارد، بهشدت آموخته و بهشدت سازمانیافته است.
کانونهای شورشی، هزاران و هزاران و هزاران نفر از آنها در سراسر کشور، ویژگی برجستهشان این است که از جامعه ایران برخاستهاند. آنها از درون جامعه ایرانی ظهور میکنند و با آن درهمتنیدهاند، زیرا بخشی از کشور هستند».
تأکید بر جایگزین دموکراتیک
ژنرال کیت کلاگ گفت:
«من معتقدم که این سال باید بهعنوان سال امید، سال عمل و سال تغییر در نظر گرفته شود. رژیم ایران اکنون ضعیفتر و آسیبپذیرتر از هر زمان دیگری در دهههای گذشته است.
تغییر باید رخ دهد و این تغییر باید اکنون صورت گیرد. ضعف رژیم این فرصت را فراهم کرده است تا آینده ایران به شکلی متفاوت و آزادتر ترسیم شود».
او همچنین گفت باید سیاست فشار حداکثری ایالات متحده علیه رژیم دوباره برقرار شود و آن را معادل ایستادن در کنار مردم ایران و حمایت از آرمانهای آنها برای دموکراسی عنوان کرد و برنامهٔ ۱۰مادهیی خانم مریم رجوی نقشهٔ راهی روشن و عملی برای یک ایران باثبات، صلحآمیز و غیرهستهیی دانست.
سال ۲۰۲۵ سالی تحولآفرین برای شهروندان بزرگ ایران
ژنرال تاد وولترز، فرماندهٔ ناتو و فرماندهٔ نیروهای آمریکا در اروپا(۲۰۱۹ ـ ۲۰۲۲) برقراری یک جهان آزاد و دوستداشتنی را در گرو یک دولت دموکراتیک در ایران دانست و در مورد برنامهٔ ۱۰مادهای شورای ملی مقاومت به رهبری خانم مریم رجوی گفت:
آزمون پایداری این برنامهها و مراحل در این واقعیت نهفته است که از منظر دیپلماتیک، اطلاعاتی، نظامی و اقتصادی، این برنامه قوی است و در چند سال گذشته اعتبار خود را به دست آورده است.
بنابراین وقتی به برنامه از بالا به پایین و از پایین به بالا نگاه میکنیم، میبینیم که این برنامه بسیار جامع است. من فکر میکنم همه ما موافق هستیم که آماده هستیم و سال ۲۰۲۵ سالی تحولآفرین برای شهروندان بزرگ ایران خواهد بود که نماینده یک ایران آزاد و دموکراتیک هستند».
مبارزه زنان در ایران الهامبخش زنان در سراسر جهان
یولیا تیموشنکو، نخستوزیر پیشین اوکراین، گفت:
«دههها امتیاز دادن فقط تهران را تقویت کرده است. ما به اقدامات قاطع نیاز داریم تا این رژیم را تضعیف کنیم و از کسانی که برای آزادی در ایران میجنگند حمایت کنیم. مردم ایران تحت رهبری شورای ملی مقاومت ایران، شجاعت باورنکردنی در مبارزه برای آزادی نشان میدهند».
وی با تحسین نقش زنان در مقاومت، اظهار داشت: «مبارزه زنان در ایران الهامبخش زنان در سراسر جهان است. زمان آن رسیده که مقاومت سازمانیافته ایران را بهعنوان صدای قانونی مردم ایران بهرسمیت بشناسیم».
بهرسمیت شناختن جایگزین دموکراتیک
یانس یانشا، نخستوزیر اسلوونی(۲۰۲۲) و رهبر حزب دموکراتیک، سیاست اروپا در قبال ایران را شکستخورده دانست و گفت: «استراتژی اتحادیه اروپا باید شامل قرار دادن سپاه پاسداران در لیست تروریستی، قطع منابع مالی رژیم و اخراج عوامل آن از خاک اروپا باشد».
وی افزود:
«این استراتژی باید شامل حمایت قاطع از شورای ملی مقاومت باشد. باید این جایگزین دموکراتیک بهرسمیت شناخته شود که برنامهیی روشن برای انتقال قدرت ارائه کرده و شایسته حمایت بیدریغ بینالمللی است».
رویکرد منحصر بهفرد مقاومت ایران
دیوید جونز، وزیر پیشین ولز و برگزیت، با یادآوری شکست سپاه پاسداران در سوریه بر این واقعیت انگشت گذاشت که «حتی یک حکومت بزرگ، مسلح و بهخوبی تأمین مالی شده نمیتواند در برابر مردمی که میخواهند از آن رها شوند، مقاومت کند». او با اشاره به کاهش نفوذ رژیم ایران در منطقه، اظهار داشت که قیامها در ایران ادامه خواهد یافت. کانونهای شورشی و عموم مردم کاملاً مصمم هستند که قدرت رژیم را همچنان به چالش بکشند.
او خاطرنشان کرد که مقاومت ایران رویکردی منحصر بهفردی دارد. خواهان حمایت مالی یا نظامی از هیچ کشوری نیست و تنها خواستار بهرسمیت شناختن حق مردم ایران برای سرنگونی رژیم است.
برنامه ۱۰مادهیی؛ دربرگیرندهٔ ارزشهای دموکراتیک
اولا اوستون، نماینده پارلمان نروژ از حزب لیبرال و وزیر پیشین محیطزیست تأکید کرد: «در این لحظه حساس باید بهرسمیت بشناسیم که جایگزینی سازمانیافته و دموکراتیک برای رژیم کنونی وجود دارد: شورای ملی مقاومت ایران.
برنامه ۱۰مادهیی شورای ملی مقاومت تمام ارزشهایی را که ما گرامی میداریم، دربرمیگیرد: آزادی و دموکراسی، تعهد به برابری جنسیتی، احترام به حقوقبشر».
وی بخشی از شیطانسازی رژیم و لابیهای آن را در این کنفرانس برملا کرد و نشان داد که چطور آنها تلاش میکنند تصویری را به نمایندگان پارلمان القا کنند که نتوانند «مقاومت واقعی و قوی ایران» را ببینند.
تغییر رژیم، یک ضرورت فوری و در دسترس
این کنفرانس نشان داد که تغییر رژیم ایران دیگر تنها یک آرزو نیست، بلکه یک ضرورت فوری و قابل دستیابی است. سخنرانان از جامعه بینالمللی خواستند تا حمایت عملی و قاطعانهای از مردم ایران و مقاومت سازمانیافته انجام دهند. آنها تأکید کردند که برنامه ۱۰مادهیی خانم مریم رجوی، چشماندازی روشن و عملی برای یک ایران آزاد و دموکراتیک ارائه میدهد و این مسیر نه تنها به نفع مردم ایران بلکه به نفع صلح و ثبات جهانی خواهد بود.