728 x 90

سیل بعدی در راه است

سیلی که در بهار ۹۸ کشور را فرا گرفت در پاییز نیز دوباره جاری خواهد شد.

وضعیت مردم سلیزده چگونه است؟

مقامات محلی چه می‌گویند؟

مردم چه می‌گویند؟

خامنه‌ای و روحانی چکار می‌کنند؟

 

تقریباً ۴ماه پیش سیلی ویرانگر بسیاری از استانهای کشور را فرا گرفت. این سیل در برخی مناطق خسارت‌های بسیاری سنگینی بر جای نهاد، در این میان خوزستان و گلستان و لرستان بیشترین خسارتها را متحمل شدند، در شیراز و کلات نادری در خراسان نیز خسارت‌های سیل کم نبود. رژیم طبق روش‌ معمولش از اعلام خسارت نهایی مالی و جانی آن سیل خودداری کرد و به چند گزارش پراکنده بسنده نمود.

 

کمک به سیل‌زدگان و اقدام برای بازسازی مناطق سیل‌زده نیز عمدتاً توسط مردم و کمکهای مردمی انجام شد، دولت و سپاه پاسداران تنها به اعزام نیروی سرکوبگر یا چند اکیپ امدادی جهت گرفتن عکس‌های تبلیغاتی پرداختند و نه بیشتر.

اکنون مناطق سیل‌زده کماکان با ویرانی و نبود خدمات بهداشتی و نابودی اشتغال دست به گریبان هستند، مشکلاتی که رژیم مطلقاً در پی حل و فصل آنها نیست و مردم هم‌چنان چشم به راه هموطنان و نیکوکارانی هستند که شاید بتوانند دست مصیبت‌زدگان را بگیرند.

 

در این میان رسانه‌های حکومتی پی‌درپی به‌دنبال ساختن برنامه‌های تبلیغاتی گمراه کنند‌ه‌ای هستند که اندکی چهره سیاه نظام را با رنگ و روغن تزیین کرده و تیرگی فساد و ناکارآمدی‌اش را در امر ساده بازسازی سیل بپوشانند با این‌همه در لابلای خبرها و برنامه‌هایی که تلویزیون رژیم پخش می‌کند گاهی اوقات می‌توان به گوشه‌هایی از واقعیت دست یافت.

 

نگاهی به چند اعتراف حکومتی

وضعیت مردم آن‌چنان وخیم است که حتی رئیس مجمع نمایندگان رژیم در خوزستان(مزدوری به نام ساعدی) ناگزیر اعتراف می‌کند:‌ « آثار سیل حتی از آثار جنگ نیز بدتر است چرا که گلوله‌های جبهه و جنگ صرفاً در و دیوار شهر را از بین می‌برد اما امروز سیل تمام زیرساخت‌های روستایی و شهری را از بین برده است»(ایسنا ۱۳مرداد). مردم البته از رژیم کاملاً قطع امید کرده‌اند.

 

در برنامه‌یی که تلویزیون حکومتی روز ۱۷مرداد ۹۸پخش کرد برخی جملات هموطنان سیل‌زده را می‌شد شنید. یک هموطن خوزستانی گفت: سیل بندها را اینجا کلاً به‌حال خودشون رها کردن....ما الآن انتظار یک فاجعه دیگه هستیم.

یک شهروند خوزستانی گفت: ‌این جا سیل بندها را کلاً به‌حال خودشان رها کردند کلاً الآن شکستگیهای سیل بندها یعنی ما انتظار یک فاجعه دیگه هستیم.

 

یک شهروند دیگر خوزستانی گفت: قرار بود سیلبند برایمان درست کنند سیل بند هم تا حالا درست نشده در ضمن هواشناسی اعلام کرده که در برج ۷باران می‌آید باران می‌آید در اثر باران کرخه و دز طغیان می‌کند تا حالا هیچ کاری انجام ندادند.

 

یک هموطن دیگر گفت:‌ الآن سه ماه است چهار ماه است از برج ۱ تا حالا اصلاً هیچی برایمان نکردند نه خسارت به ما دادند قرار بود به ما وام بدهند قرار بودن خسارت این سیل‌زده‌ها را هیچی ندادند مسأله سوخت‌مان مشکل داریم گفتند سیل بند درست می‌کنیم سیل بند درست نکردند اصلاً مسئولان ما اینجا توی اهواز فقط کارشکنی.

 

یک شهروند خوزستانی با نگرانی نسبت به سیل‌های پاییزه که در راه است گفت:‌ برج ۷ گفتند باران است نه سیل بندی داریم نه چیزی مسئولان می‌آیند اینجا و بر می‌گردند فقط قول می‌دهند برمی‌گردند ما نه خرج بچه‌ای داریم توی جیب هایمان نه چیزی اصلاً هیچی برایمان نمانده.

 

خبرنگار از یک هموطن خوزستانی سؤال می‌کند: الآن فصل بارندگی داره نزدیک می‌شود سیل بندها را به‌قول معروف دوباره تقویت کردند؟

هموطنمان پاسخ می‌دهد: ‌ نه اصلاً هیچ کار مثبتی در این زمینه صورت نگرفته برای این کشاورزها برای کلاً این منطقه نه تنها روستای خودمان من از روستای مراونه صحبت نمی‌کنم من از کل این منطقه مان صحبت می‌کنم هیچ کار مثبتی تا حالا صورت نگرفته.

 

یک شهروند خوزستانی:‌قرار بود خسارت بهمان بدهند تا حالا هیچی بهمان ندادند.

یک شهروند خوزستان دیگر می‌گوید: هیچ به ما نرسیدند اصلاً هیچ مسئولی به ما نرسیده هیچ پولی به ما ندادند خسارت‌مان را ندادند هیچ اصلاً نه سیل بندی درست کردند نه چیزی فقط مسئولان می‌آیند می‌رسند اینجا وضعیت را نگاه می‌کنند بر می‌گردند.

یک شهروند خوزستانی: هر کی می‌آید اینجا میگه مطمئن باشید نگران نباشید انشاالله همه چی بخیر می‌گذرد ما اینها را انشاالله در اسرع وقت فلان تقریباً نزدیک چهار ماه شده که هیچ خبری نیست

سؤال خبرنگار:‌انتظارتان از مسئولان چیه؟‌

شهروند:‌هیچ انتظاری نداریم از مسئولان خوزستان هیچ انتظارات ندارم

یک شهروند خوزستانی: در خوزستان انتظاری نداریم سه ماه گذشته بدهی هایمان داره می‌آید بالا ما از مقام معظم رهبری درخواست داریم خواهش داریم که مقام معظم رهبری دخالت بکند و وساطت بکند توی این وسط دیگه ما کار نداریم زندگی نداریم هر چی داشتیم ویران شد ما خانه هایمان ویران شد سیل که آمد نه تنها خانه هایمان را ویران کرد زمینهای زراعی‌مان را ویران کرد ما هیچی نداریم الآن

یک شهروند خوزستانی: دیروز من اینجا مسئولان می‌گویند نه آقا طبق نمی‌دانم اونهایی که بستر رودخانه یا نمی‌دانم منابع طبیعی یا طبق سند نمی‌دانم خب ما الآن نقشه دادیم پرونده هایمان اینجا هست داریم آب بها می‌دهیم بروند اونجا سازمان همین کرخه چقدر ما پرونده داریم چقدر سالیانه از ما آب می‌برند بعد الآن موقعی که می‌خواهند چیز بکنیم اینطوری بهمان می‌گویند.

 

لرستان هم مانند خوزستان!

وضعیت در لرستان هم مانند خوزستان فاجعه‌بار است

در یک برنامه خبری دیگر هموطنان لر نکاتی را مطرح می‌کنند که شباهت تام به گفته‌های هموطنان خوزستانی دارد:

یک هموطن لر: خودم تعمیرش کردم همینطوری تعمیرش کردم شکر خدا کمک مردم خیرین ولی وسیله‌این با دوتا بچه این زندگیمه.... ما خیلی کمک از مردم ایران دیدیم.

یک هموطن دیگر لر: ما الآن تو چادریم با دو تا بچه گفتن تو پلدختر کسی تو چادر نیست!

خبرنگار می‌پرسد: الآن کجا زندگی می‌کنی؟ شهروند پلدختری پاسخ می‌دهد:‌ الآن تو همین چادریم با همون کولر کوچیکه.. اینها را هم مردم به ما دادن چیزی برای ما نمونده

یکی دیگر می‌گوید: زندگیم تو کانکسه هیچی ندارم ایناهم خیرین بم دادن.

و یکی دیگر می‌گوید: خانه‌ام تخریب شده صافش کردن برام هیچ کاری نکردن هی امروز و فردا می‌کنن حالا جا ندارم که بچه‌هام واسن تو خونه زندکی کنن حالا تو خونه مردمن.

 

سیل جدیدی که در راه است

به‌نوشته خبرگزاری حکومتی ایرنا (۱۷مرداد)‌ همزمان شورای مدیریت بحران خوزستان نخستین اخطار سیل آینده استان در ماه‌های آینده را صادر کرده است. سیلی که سیل‌بندهای شکسته فعلی هم دیگر جلودار آن نیست، ضمن این‌که مخازن سدها هم پر است!

همه اینها می‌گویند سیل پاییزه ویرانگرتر از سیل بهاره خواهد بود و نیاز به رسیدگی فوری دارد.

رئیس گروه مقابله با سیل، مخاطرات دریایی و آب و برق مدیریت بحران استانداری خوزستان نیز در یک نشست خبری با اشاره به پیش‌بینی هوای هواشناسی، نسبت به احتمال وقوع سیل هشدار داد و گفت: «تفاوت سیل احتمالی در سال آبی آینده با سیل اخیر این است که امسال سیل بندها وضعیت گذشته را نداشته و بسیار آسیب پذیر هستند همچنین مخازن سدها امسال پرآب است و همانند پارسال در شرایط حداقلی قرار ندارند».

 

مقامات محلی چه می‌گویند؟

رئیس مجمع نمایندگان استان خوزستان نیز با اشاره به این‌که بعد از گذشت چهار ماه از سیل مردم هم‌چنان در بلاتکلیفی هستند، گفت: «در برخی از شهرستانهای هویزه هنوز کارشناسان مسکن برای ارزیابی خسارات نرفته‌اند».

معصومه خنفری فرماندار شهرستان کارون شرکت گاز «یادآوران» را عامل شکستن سیل بند در روستای «ابوقصبه» این شهرستان دانست و گفت: این شرکت که وابسته به هلدینگ خلیج‌فارس است با عبور دادن یک لوله از زیر رودخانه باعث این شکستگی شده و اهالی گفته‌اند که باعث خسارت به آنها شده است. لازم به یادآوری است که هلدینگ خلیج‌فارس متعلق به سپاه پاسداران است. این باند مسلح جنایتکار یا با ساختن خط آهن تجاری در گلستان، زه‌کشی‌های طبیعی منطقه را آن‌چنان به هم می‌زند که یک باران تند را به یک سیل ویرانگر تبدیل می‌کند یا در خوزستان با لوله‌کشی‌های گاز قاچاق و صادراتی، سیل‌بندها را نابود می‌کند!

عسکر مولایی معاون عمرانی فرماندار اهواز بخش بامدژ را آسیب پذیرترین بخش این شهرستان در مقابل سیل عنوان کرد و گفت: در صورت وقوع سیل، این مکان مرکز آسیب کلان‌شهر اهواز خواهد بود.

رئیس مجمع نمایندگان رژیم در استان خوزستان به خبرگزاری حکومتی الف گفت: با این روند و با تعاریفی که برای پرداخت خسارت در نظر گرفته شده مردم نمی‌توانند خسارت خود را دریافت کنند.

 

غلامعلی مجدیان معاون فرماندار شوش همچنین عبور سه رودخانه از این شهرستان را زمینه‌ساز توجه ویژه برای مقابله با سیلاب دانست و گفت: سیل بندهای این شهرستان همه در سیلاب اخیر تخریب شده و در صورت عدم لایروبی در سیل بعدی پل شهید ناجیان را از دست خواهیم داد.

طغیان رودخانه‌های کرخه، دز و کارون در بهار امسال، ۲۱شهرستان را در خوزستان تحت تأثیر قرار داد و ۳۷۴روستا به‌صورت جزیی و کلی تخلیه شدند.

البته سیل‌زدگان در حالی در چادر و کانکس زندگی می‌کنند که خامنه‌ای در همین لحظات در حال رساندن نفت قاچاق به سوریه و جنایتکاران اسد به هر قیمت حتی به بهای توقیف نفت‌کش‌هایش در جبل‌الطارق و دیگر کشورهاست،و دارایی‌های خودش از ۹۵میلیارد دلار تجاوز کرده است!

این آن وضعیتی است که اکنون مردم سیل‌زده ما با آن درگیر هستند. سیلی که در راه است و حکومتی که نابکار است و ولی‌فقیهی ضدمردمی که تنها به فکر حفظ قدرت خود است!

بی سبب نیست که مردم در هر فرصتی و با هر فریادی به هر علت، مستقیم سراغ اصل نظام می‌روند و شعار براندازی سر می‌دهند.

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/c6d91b57-7aa3-4c7d-af5d-e3e40136c9e5"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات