728 x 90

شوراهای صنفی دانشجویان کشور: اعلام همبستگی دانشجویان با کارگران هفت‌تپه

حمایت دانشجویان دانشگاه تهران از کارگران هفت تپه
حمایت دانشجویان دانشگاه تهران از کارگران هفت تپه

شوراهای صنفی دانشجویان کشور با انشتار اطلاعیه‌یی در کانال تلگرامی خود از همبستگی دانشجویان با کارگران خبر داد. این اطلاعیه خیزش کارگران هفت‌تپه و فولاد را ضربه‌یی به پایه‌های یک سیاست ویرانگر اقتصای رژیم ارزیابی کرده که در آن «دولتهای گوناگون» تلاش کرده‌اند تحت عنوان خصوصی‌سازی حقوق زحمتکشان را بیش‌ از‌پیش سلب کرده و تلاش کرده‌اند دامنه این سیاست چپاولگرانه را از صنعت تا آموزش و درمان گسترش دهند.

متن اطلاعیه شوراهای صنفی دانشجویان کشور:

در دهه‌های اخیر، دولتهای گوناگون، با وجود رنگ و لعابِ متفاوتشان، همگی یک برنامه‌ٔ واحد را دنبال می‌کردند: سلبِ حقوقِ اجتماعیِ زحمتکشان، کوچک‌کردنِ نقشِ دولت در اقتصاد و خدمات اجتماعی و تسهیلِ راه سودجوییِ سرمایه‌دارانِ خصوصی و دولتی. این برنامه در ساحت‌های گوناگونِ زندگیِ اجتماعی – از اقتصاد گرفته تا آموزش و درمان – اجرا شده است. پایه‌ٔ این برنامه‌ها یک چیز بوده است: سلبِ قدرت و مالکیت از زحمتکشان، به‌حاشیه‌راندنِ مضاعفِ آنان و واگذاریِ تمامِ ارکانِ قدرت و تصمیم‌گیری در همه‌ٔ سطوح جامعه به دستِ طبقات مسلّط.

چند ماهی می‌شود که در نقطه‌ای از کشور، این پایه‌ٔ نه‌چندانْ محکم هدف قرار گرفته است: در شهر شوش، در شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت‌تپه. کارگرانِ هفت‌تپه از خواسته‌ٔ دستمزدهای معوقه آغاز کردند و چند ماه پیش به طرحِ خواسته‌ٔ اداره‌ٔ شوراییِ شرکت رسیدند. کارگران در روندِ فعالیت‌های خود به این نتیجه رسیده بودند که کوچک‌ترین خواسته‌هایشان نیز یک علت عمده دارد: ساختارِ قدرت و تصمیم‌گیریی که هر دمْ بیش‌ترْ آنها را به حاشیه می‌رانَد، ساختاری که می‌خواهد آنها بردگانی گوش‌به‌فرمان و مزدبگیر باشند – تازه اگر خبری از مُزد باشد.

کارگران هفت‌تپه که هر دو شکلِ مدیریتِ دولتی و خصوصی و آفت‌هایش را تجربه کرده بودند دریافتند که فارغ از دولتی یا خصوصی‌بودنِ مدیران، فقر و تنگدستی و بی‌قدرتیْ ملازمِ زندگیشان است. هر آنچه از اعتصاباتِ هفت‌تپه در ماه‌های اخیر دیده و شنیده‌ایم، مبارزه‌ٔ کارگران با دوگانه‌ٔ خصوصی/دولتی و تلاش برای اجرایی‌کردنِ ایده‌ٔ اداره‌ٔ شورایی بوده است. روزِ یکشنبه ۲۷آبان، نیروهای امنیتی با بازداشتِ ۱۹نفر از کارگران و نمایندگان کارگریِ هفت‌تپه به این تلاش‌ها پاسخ دادند. اما برخلاف تصورات آن‌ها، این بازداشتها نه تنها به عقب‌نشینیِ کارگرانِ هفت‌تپه نینجامید، بلکه اعتصابات تا مقابل دادگاهِ شهرِ شوش پیش رفت. کارگرانی که طعم کار جمعی را چشیده بودند،‌ لحظه‌ای در دفاع از همکاران و یارانشان عقب ننشستند.

ورشکستگیِ هفت‌تپه آینه‌ای از ورشکستگیِ آموزش عالی است. سیاست‌هایی که با خصوصی‌سازی هفت‌تپه و کارگرانش را به ورشکستگی کشاندند، درون دانشگاهها پیامدهایی مصیبت‌بار به‌دنبال داشته‌اند: تشدیدِ تضادِ طبقاتی، کاهشِ کیفیتِ علمیِ آموزشِ عالی، دور افتادنِ مطالعات دانشگاهی از نیازها و مطالباتِ مردم و تبدیل آن به ابزار سودآوری سرمایه و اِعمال کنترل بر کار، و دلمردگیِ فضای دانشگاهها. با پیشرویِ سیاست‌های پولی‌سازی در مدارس و دانشگاهها، دستیابی به تحصیلاتِ عالی برای فرزندانِ اقشارِ زحمتکش بیش‌ از‌پیش دشوار می‌شود. دانشگاه هر دم بیش‌تر به جولانگاهِ ثروتمندان بدل می‌شود. همچنین، پیشبرد طرح‌هایی در جهت تبدیلِ دانشگاه به یک بنگاه سودآور و کارخانه‌ٔ کارمندسازیْ این محیط را هر چه بیش‌تر به زندگیِ زحمتکشان بی‌تفاوت می‌کند. دانشجو هر چه بیش‌تر باید به فکرِ موفقیت و پیشرفتِ شخصیِ خود با خدمت به طبقات مسلّط باشد و مسئولیت و تعهد اجتماعی بی‌معنا می‌شود. تلاشِ جنبشِ صنفی در تمام این سال‌ها آن بوده که فارغ از توقع و تصورِ دست‌اندر کارانِ دانش‌بُنگاه از فعالیت صنفی، صدایی باشد علیه این رویه‌ها و در حد توانش این رویه‌ها را به عقب براند. جنبشِ صنفیْ صدای تعهدِ اجتماعیِ دانشگاه نسبت به زندگی و مطالباتِ فرودستان بوده است، در برابر جریانی که هر روز در گوش دانشگاه آواز بی‌تعهدی و بی‌مسئولیتی می‌خواند.

امروز، بسان سال‌های گذشته، ما دانشجویان و فعالانِ صنفیْ خود را هم‌سرنوشتِ تمامِ زحمتکشانی می‌دانیم که زیرِ ضربِ انواع و اقسام حملات اقتصادی و امنیتی بوده‌اند، زحمتکشانی که با وجودِ هزاران درد و سختی، به قدرتِ خویش برای اداره‌ٔ امورشان پی برده‌اند. ما دانشجویان و فعالانِ صنفی، نظر به این هم‌سرنوشتی، همبستگیِ خود را با کارگرانِ هفت‌تپه اعلام و بازداشتِ نمایندگانِ کارگریِ این شرکت را قویاً محکوم می‌کنیم.

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/21f88c24-4488-4eb9-83e4-6c4c0d6074b9"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات