پس از آن که آخوند حسن روحانی در جلسه استانداران به شکست فیلترینگ در فضای مجازی اذعان کرد و ژست مخالفت با فیلترینگ گرفت، نهادها و مهرههای وابسته به ولیفقیه ارتجاع نیز به وفور به این شکست اذعان نمودهاند.
خبرگان ارتجاع در پایان جلسهٔ خود طی بیانیهای خواستار شد وزارت ارتباطات، شورای عالی فضای مجازی و همه دستگاههای ذیربط «بهطور فعال در جهت ساماندهی این فضا و مقابله با ابتذال اخلاقی و جنگ روانی دشمن، چارهاندیشی نموده و برای بومیسازی آن و تقویت شبکه ملی اطلاعات و نیز رصد و مقابله با شبکههای معاند و غیراخلاقی، گامی اساسی بردارند».(خبرگزاری ایلنا ۲۷دی ۹۷)
نگرانی از براندازی
آخوند احمد خاتمی سخنگوی هیأترئیسهٔ خبرگان ارتجاع فاش کرد: «موضوع مهم نشست(خبرگان)، بررسی فضای مجازی بود که بر همین اساس از وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، دبیر شورای عالی فضای مجازی و رئیس سازمان پدافند غیرعامل دعوت شده بود که با حضور در نشست، مسائل مربوط به این حوزه در فضایی صریح و شفاف گفتگو شود».
وی با اذعان به خطری که از جانب فضای سایبری موجودیت حاکمیت آخوندی را تهدید میکند، گفت «خطر آن منحصر به دین و نظام جمهوری اسلامی نیست بلکه خطر آن، آسیب رساندن به استقلال کشور است... سخن این است که طوری نباشد که قبل از اینکه ما از فضای مجازی استفاده کنیم آنان براندازی کنند».(خبرگزاری ایرنا ۲۷دی ۹۷)
نمایشهای جمعه در تهران و شهرهای مختلف کشور نیز صحنهٔ ابراز وحشت امامجمعههای خامنهای از شکست خط فیلترینگ شبکههای اجتماعی و خط فضای مجازی برای موجودیت نظام بود.
آخوند موحدی کرمانی در نمایش جمعهٔ تهران گفت: «از وزارت ارتباطات و شورای عالی فضای مجازی انتظار میرود بهطور فعال بار مقابله با این فضا و ابتذال اخلاقی و جنگ روانی دشمن تکرار میکنم برای مقابله با ابتذال اخلاقی و جنگ روانی دشمن چارهاندیشی نموده و برای بومیسازی و تقویت شبکه ملی اطلاعات و رصد و مقابله با شبکههای معاند و غیراخلاقی گامی اساسی بردارند».
آخوند سعیدی، امامجمعهٔ خامنهای در نمایش جمعهٔ قم نیز بر لزوم استفاده از فضای مجازی بهعنوان ابزاری برای پیشبرد تبلیغات رژیم که آن را «ترویج آرمانهای اسلامی و انقلابی» مینامید تأکید کرد و گفت: «جوانان باید در راستای منویات رهبری از فضای مجازی برای ترویج انقلاب اسلامی استفاده کارآمد کنند».(سایت حکومتی نوید تهران ۲۸دی ۹۷)
بینتیجه بودن فیلترینگ تلگرام
آخوند باقری، گماشتهٔ خامنهای در اسالم، با اعتراف به شکست فیلترینگ و اینکه فیلترینگ به زیان رژیم تمام شده، خواستار رفع فیلترینگ شد و گفت: «با فیلترکردن تلگرام مردم برای دسترسی به این پیامرسان به فیلترشکن روی آورده و نه تنها از تلگرام دست برنداشتهاند بلکه دریچهای نامحدود به فضای مجازی برای آنها باز شده که مفاسد بیشتری بهدنبال دارد.
وی با اعتراف به شکست حکومت آخوندی در ایجاد پیامرسانهای داخلی بهمنظور مقابله با فیلترینگ گفت: «وقتی نتوانستهایم جایگزین و رقیبی همپای تلگرام ایجاد کنیم نباید آن را فیلتر میکردیم، با این کار اعتماد مردم از رسانههای داخلی سلب و متوجه رسانههای خارجی شد».(خبرگزاری مهر ۲۸دی ۹۷)
اظهارات فوق نه تنها اعتراف به شکست حاکمیت در زمینه سانسور و فیلترینگ فضای مجازی است، بلکه بیانگر هراس نسبت به اقدامات ضد آن خصوصاً اقدامات براندازانه در فضای مجازی است.
اقدامات براندازانهای که گاه بهطور تلویحی و در قالب «جنگ روانی دشمن»، «آسیب رساندن به استقلال کشور (بخوانید آسیب رساندن به موجودیت حاکمیت)» و مواردی هم با صراحت از آن نام برده میشود، آنچنان که آخوند احمد خاتمی به صراحت نگران این است قبل از اینکه رژیم از فضای مجازی استفاده کند «آنان براندازی کنند».
نقش مهم فضای مجازی در گسترش قیام و اعتراضات مردمی به یکی از مهمترین دغدغههای سردمداران و مهرههای حکومتی تبدیل شده است و بهقول پاسدار حسین اشتری سرکرده نیروی انتظامی، در فضای مجازی امنیت نظام به خطر افتاده و «جرایم امنیتی» رشد کرده است.
شکست فیلترینگ و سانسور
این ابراز نگرانیها در شرایطی است که نهادهای ذیربط سانسور و فیلترینگ تمامی تلاششان را برای مقابله با فعالیتهای ضدنظام خصوصاً فعالیتهای براندازانه در فضای مجازی کردهاند، اما تلاش و تقلای آنها با شکست مواجه شده است، آنچنانکه تلاش و تقلاهای نیروهای سرکوب در فضای عینی و حقیقی هم برای مقابله با چنین اقداماتی با شکست مواجه شده است.
بهدلیل این شکست خبرگان ارتجاع همه نهادها و عوامل دستاندرکار فیلترینگ و سانسور را احضار کرده است تا «در فضایی صریح و شفاف»! چارهجویی کنند، چارهجویی که البته مانند قبل با شکست مواجه خواهد شد.
این عموم مردم ایران هستند که خواهان براندازی هستند و طبعاً نهادهای ذیربط سانسور و فیلترینگ نیز قادر نخواهند بود با فعالیت این طیف وسیع و گسترده از مردم مقابله کنند.
همچنانکه این نظام در جریان قیام دیماه ۹۶ و مرداد ۹۷ با تمامی تمهیدات سرکوبگرانه و به خدمت گرفتن تمامی نهادها و عوامل سانسور نتوانست از گسترش اعتراضات مردمی و تداوم قیام از طریق فضای مجازی جلوگیری کند.
نقش فضای مجازی در گسترش قیام
نقش مهم فضای مجازی در گسترش قیام و اعتراضات مردمی به یکی از مهمترین دغدغههای سردمداران و مهرههای حکومتی تبدیل شده است و بهقول پاسدار حسین اشتری، سرکرده نیروی انتظامی، در فضای مجازی امنیت نظام به خطر افتاده و «جرایم امنیتی» رشد کرده است. «جرایم امنیتی» را رژیم آخوندی عمدتاً به سازمان مجاهدین خلق ایران و کانونهای شورشی نسبت میدهد. در این زمینه عبدالصمد خرمآبادی، معاون دادستان رژیم، در تاریخ ۲۵تیر ۹۶ و در مصاحبه با تلویزیون حکومتی بهصراحت اعتراف کرد: «الآن مجاهدین کانالش دارد در داخل کشور بهراحتی فعالیت میکند. میگویم آقای وزیر اینها دیروز در پاریس علیه ما با دشمنان ما جلسه گذاشتند و چه مسائلی را گفتند. امروز بیش از ۳۰درصد این کانالها، کانالهایی هستند که دارند فعالیت مجرمانه علیه امنیت این کشور میکنند. اساس این مملکت را بههمریختند توی فضای مجازی خوار و ذلیلایم تلگرام که پدر مملکت را درآورده است».(تلویزیون شبکه خبر ۲۵تیر ۹۶)
درخواست ملتمسانه برای بستن حسابهای مجاهدین در توئیتر
چنین فعالیتهایی جواد ظریف، وزیر خارجه دولت روحانی را وادار کرد ملتمسانه از مدیر توئیتر درخواست کند حسابهای مجاهدین و جریان برانداز را ببندد. این درخواست او به فضحیت بزرگی برای دولت روحانی تبدیل شد. اما با این وجود ظریف به صرفه دید که پیه این رسوایی به تن حاکمیت آخوندی و دولت آخوند روحانی مالیده شود و چنین درخواست ذلیلانهای را بکند.
مردم و مقاومت ایران برنده عرصه فضای مجازی
اعتراف به شکست در فضای مجازی و نگرانی از وقوع «جرایم امنیتی» باز هم توسط سردمداران و مهرههای رژیم ادامه خواهد یافت، چون این فعالیتها هم در فضای مجازی و هم در فضای واقعی ادامه خواهد یافت.
همچنان که ابراز نگرانیهای قبلی مهرهای نظام هیچ گرهی از کار رژیم در فضای مجازی باز نکرده است، این بار نیز نتیجه چنین خواهد بود.
این مردم، کانونهای شورشی و مقاومت سازمانیافته است که برنده صحنه نبرد در عرصه فضای مجازی هستند.