در روزنامههای حکومتی دوشنبه ۲۲شهریور، سفر یک روزه مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی به ایران، بیشترین مطالب را به خودش اختصاص داده. بعد از آن تحولات افغانستان است و سایر بحرانهای رژیم در عرصههای منطقهای، اقتصادی و اجتماعی هم در ردیفهای بعدی دیده میشوند.
عقبنشینی بههنگام!
روزنامههای باند ولیفقیه به شکل مضحکی تلاش کردهاند دیدار گروسی با پاسدار سرتیپ اسلامی رئیس انرژی اتمی رژیم را به پای اقتدار نظام بنویسند. البته با کلی گویی. اما در روزنامههای باند مغلوب این دیدار تبدیل به اولاً نمایشگاه ذلت و وحشت نظام از اجماع جهانی شده و در ثانی از شکست و تسلیم رژیم خبر دادهاند.
«عقبنشینی به هنگام» عنوان مطلبی است از تحلیلگر حکومتی در باند مغلوب علی بیگدلی که از جمله گفته است: «نکتهیی که نمیتوان نادیده گرفت این است که اگر ایران به این مذاکرات و سفر گروسی تن نمیداد، این موضوع بر برجام سایه انداخته و نهایتاً پرونده به شورای امنیت میرفت».
«کوتاه آمدیم یا کوتاه آمدند؟» عنوان مطلبی در آفتاب یزد است که نوشته: «تهران میگوید توافق بر سر ادامه مذاکرات فنی؛ غربیها اما از نظارت با دوربینها بر مراکز هستهیی سخن گفتهاند! روایت اسپوتنیک فارسی: به گزارش اسپوتنیک، بر اساس بیانیه مشترک محمد اسلامی، و رافائل گروسی، ایران به بازرسان آژانس اجازه استفاده مجدد از دوربینهای نظارتی تأسیسات هستهیی ایران را داد».
«یک جای کار میلنگد» عنوان مطلب دیگری است در همین آفتاب یزد که از جمله نوشته: «همه آنهایی که بیانیه پایانی را مطالعه کردند نخستین سؤالی که در ذهنشان شکل گرفته این بوده که چرا اگر همین بیانیه در دولت قبلی منتشر میشد حسن روحانی و اعوان و انصارش متهم به وادادگی و خود فروشی میشدند اما اکنون صدایی از کسی بلند نشده است؟» در ادامه نتیجه گرفته که در مورد وارد نکردن واکسن هم «جان بسیاری از مردم بیگناه و نیازمند واکسن، گروگان یک بازی کثیف سیاسی بوده است».
کاروکارگر هم نوشته: «چون دولت رئیسی بر سرکار آمده است. دیگر لزومی به اجرای قانون هستهیی مجلس اصولگرا نیست... غرب جهانخوار یکشبه تغییر کرده است... . به همین منظور امانوئل ماکرون مجاز است تا هفتهیی دوبار به رئیسی تلفن بزند تا هم ارشاد اخلاقی شود، اخطار بگیرد و هم برنامهریزیهای نویدبخش برای ادامه مذاکرات وین ادامه یابد البته این بار از موضع قدرت و اقتدار کشورمان... . بنابراین میشود کارت حافظه دوربینهای نظارتی مجتمع های غنیسازی کشور را در حضور کارشناسان سازمان بینالمللی انرژی اتمی تعویض کرد».
«تبخیر کالری از سفره خانوار»!
بحرانها در روزنامههای امروز زیادند. از بازگشایی مدارس و ادامه کشتار کرونا، تا بحرانهای اقتصادی و اجتماعی و انزوای جهانی و منطقهیی رژیم. «تبخیر کالری از سفره خانوار» عنوان مطلبی است در دنیای اقتصاد که از پیآمد شکست سیاستهای پولی رژیم خبر داده و از جمله نوشته: «میزان مصرف گوشت قرمز در دهه ۹۰ بیش از ۵۰درصد کاهش یافته و این میزان برای لبنیات معادل ۳۵درصد و برای برنج ۳۴درصد بوده است. از نگاه کارشناسان، موجهای تورمی و متوسط رشد اقتصادی نزدیک به صفر در دهه ۹۰، باعث کوچکتر شدن سبد غذایی شده است».
«شبهه و سکوت» عنوان مطلبی در شرق است که در مورد مافیای دارو که دهها هزار نفر را با تأخیر در خرید واکسن به کشتن دادند نوشته است: «وقتی که آمار کووید روزبهروز بالاتر رفت و کشور مبتلا به یک همهگیری بهمعنای واقعی شد، . دو واقعیت این نگرانیها و تشویشها را بیشتر میکرد؛ اول آن که برای همه بعینه آشکار شد که واکسیناسیون واقعاً مؤثر است. ابتلا و بهویژه مرگومیر را میکاهد. دوم آنکه، کشور با وجود قولهای داده شده تأخیری چشمگیر در واکسیناسیون عمومی دارد.
درباره ارتباط وزیر پیشین با کمپانی اکتوور، حداقل در سالهای پیش از وزارت جای تردید نیست. باید توضیح دهند که این ارتباط چگونه و تا چه زمانی بوده است؟».
ستاره صبح هم در خبری انزوای منطقهیی نظام را به نمایش گذاشته و نوشته: «در حاشیه یکصدوپنجاه و ششمین دوره نشست شورای اتحادیه عرب در قاهره اعضای حاضر در نشست، تهران را به آنچه دخالتهای خرابکارانه، تأمین مالی حوثیها و گروههای تروریستی تندرو خوانده شده، متهم کردند».