در چند روز گذشته خبر لیستگذاری تروریستی سپاه پاسداران ولایت فقیه از جانب آمریکا، در زمرهٔ مهمترین خبرهای مربوط به نظام آخوندی گشته است. تا اینکه امروز دوشنبه ۱۹بهمن ۹۸ آمریکا رسماً این لیستگذاری را اعلام کرد
یک تحول فوقالعاده
اعلام رسمی این لیستگذاری و اجرایی شدن آن به تنهایی یک تحول جدید و مهم محسوب میشود. اهمیت آن آنقدر است که باید بهمثابه یک سرفصل تعیینکننده در شناسنامهٔ سال جدید ثبت شود.
رژیم آخوندی در سالگرد خروج آمریکا از برجام وارد مرحلهای جدید میشود که فشار تعادلقوای بینالمللی علیه آن بسا بسا بیشتر از برجام خواهد گشت. عناصر مهم این واقعیت را در بازتابهای آن پس از اعلام رسمی و علنیِ بردن سپاه پاسداران ولایت فقیه در لیست تروریستی شاهد خواهیم بود.
نقش بیبدیل و ستودنی مقاومت ایران
درباره این لیستگذاری باید به سابقهٔ امر و فعالیتهای مداوم بینالمللی از جانب مقاومت ایران اشاره و تأکید کرد. سالیان سال است که مقاومت ایران و مشخصاً خانم مریم رجوی در یک فراخوان ملی و نیز درخواستی مبتنی بر منافع مردم ایران، از دولتهای اروپایی و آمریکایی خواستهاند که از سیاست مماشات با ملایان دوری گزینند و سپاه پاسداران را بهعنوان گروه تروریستی اعلام کنند. در این باره بسیاری اسناد و مدارک کافی و مدقن نیز ارائه گردیده و کنفرانسها و سمینارهای متعدد برگزار شده است. واقعیت این است که آنچه به منافع سیاسی و ملی ایران و مردم ایران برمیگردد، این اقدام بسیار هم دیر صورت میگیرد. در این رابطه مردم و مقاومت ایران بهای بسیار سنگینی با جان و هستی خود پرداختهاند که جبرانناپذیر میباشد. بیشک تحقق چنین تحول مهمی یکی از دستآوردهای بزرگ دیپلماسی و پایداری و مبارزه پیگیر مقاومت ایران در راستای منافع ملی و تاریخی میهن و مردممان است.
آثار تحقق تحول مهم
با تحقق چنین تحول مهمی، یکی از آبشخورهای تنفسیِ سرکوب، اختناق و جنایت دستگاه ولایت فقیه در ایران و خاورمیانه به زیر ضرب سیاسی و نظامی و مالی و ارتباطی خواهد رفت. خامنهای اصلیترین شریان حیاتی نظامش را در محاصره و تنگنا و در ادامهٔ آن در حال نابودی خواهد یافت.
با تحقق چنین تحول مهمی، دستگاه چپاول و اختلاس و دزدی ولایت فقیه، ضربه کاری خواهد خود و یکی از اساسیترین بازوهای قانونی و عملیاتیاش زیر ضرب خواهد رفت
با تحقق چنین تحول مهمی، سیاست مماشات ضربه جدی خواهد خورد و نفع آن غیر از مردم ایران به جیب مردم منطقه و سایر کشورهایی که تحت دخالت جنایتکارانه و تروریستی پاسداران قرار داشتند خواهد ریخت.
با تحقق چنین تحول مهمی، بیشک مختصات داخلی، منطقهیی و بینالمللی نظام آخوندی که با اهرم سپاه میدرید و گروگان میگرفت و میکشت و غارت میکرد بهطور کیفی بهطور نزولی تغییر خواهد کرد تغییراتی که تعادلقوای نهایی را به نفع قیامهای مردم ایران و موقعیت مقاومت ایران سوق خواهد داد.
واکنشهای صیانت ذات آن که باد جنایت میکارد
لیستگذاری تروریستی سپاه پاسداران را باید بهعنوان بردن تضاد و مشکل اصلی ایران و خاورمیانه و آسیا بر روی میز سیاسی جهان تلقی نمود. دستاندر کاران سیاست، استراتژی و اقتصاد نظام آخوندی، چرایی، اهمیت و آثار این تصمیم را بسیار واضح و بیش از دیگران درک و حس میکنند و از آن بسیار واهمه و هراس دارند. نمونههای مقدماتی این خبر و واکنشهای اولیهٔ دستگاه تبلیغاتی و واکنشهای برخی رسانهها و مقامات نظام آخوندی، مؤید نعل وارونه زدن ناشی از یک هراس و وحشت فراگیر است.
واکنشهای دستاندر کاران و مقامات نظام آخوندی مملو از نگرانی و اضطراب و تعجیل است که تلاش میکنند هراسشان را با بلندبلند تهدید نمودن و شانتاژ کردن بپوشانند. وجه دیگر این واکنشها نشان از اهمیت و کارآیی مهلک لیستگذاری سپاه بر کل موجودیت نظام ولایی دارد.
نعلهای وارونه و سیاست لو رفته و هراسآلود آی دزد آی دزد!
روزنامه دنیای اقتصاد در ۱۷فروردین ۹۸ با چاشنی تهدید تروریستی، درباره لیستگذاری سپاه نوشته است: «مقامات ارشد پنتاگون نگران این هستند که چنین اقدامی موجب تحریک بروز واکنشهایی شدید علیه نظامیان آمریکا در منطقه شود».
در واکنش هراسآلود دیگری، حشمتالله فلاحتپیشه، رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، توئیت کرد که: «اگر سپاه در فهرست گروه تروریستی آمریکا قرار گیرد، نظامیان این کشور را در کنار داعش قرار میدهیم»! (دنیای اقتصاد، ۱۷فروردین)
محمدعلی جعفری فرمانده سپاه پاسدارن که عمق و آثار این لیستگذاری را بر موجودیت سپاه حس کرده است، در یک بلوف طنزآلود و فرار به جلو توأم با وحشت اظهار کرد: ««در صورتی که اخبار پراکنده موجود در خصوص حماقت دولت آمریکا مبنی بر در نظر گرفتن سپاه بهعنوان گروه تروریستی صحیح باشد، سپاه نیز ارتش آمریکا را در سراسر جهان بهویژه منطقه خاورمیانه، همسنگ داعش در نظر خواهد گرفت»! (دنیای اقتصاد، ۱۷فروردین)
در یک اظهارنظر بهظاهر کارشناسانه که تلاش میشود با واقعیت منطبق باشد، امیرعلی ابوالفتح کارشناس مسائل آمریکا، ضمن تلاش برای قلمداد کردن دخالت و جنایات سپاه در سوریه تحت عنوان «مأموریتهای مستشاری»، چشمانداز این لیستگذاری را اینطور پیشبینی میکند: «امید آمریکا این است که طرفهای تجاری ایران در خارج نسبت به همکاری با ایران ابا داشته باشند؛ چرا که ممکن است در مظان اتهام و مجازات آمریکا قرار گیرند...از آنجا که شاخهٔ برونمرزی سپاه قدس مأموریتهای مستشاری در کشورهایی مانند سوریه و عراق دارد، در صورت عملیاتی شدن این طرح، تمام نیروها و تأسیسات سپاه بهعنوان اهداف تروریستی قلمداد میشود و زمینه برای حمله آمریکا به نیروهای انسانی یا تأسیسات سپاه فراهم میشود».
بدعت و خطر
خبرهای مقدماتی این لیستگذاری در درون حاکمیت ولایت فقیه، دامنهٔ قابل توجهی داشته که گره خوردن آن با بود و نبود نظام را گواهی میدهد. در یک واکنش دیگر از این دسته اظهارنظرات هراسناک، یک نماینده مجلس نظام آخوندی اقدام آمریکا را «بدعت» عنوان میکند که «خطرناک در عرصهٔ بینالمللی» است. پیداست که منظور از «بدعت» شکست سیاست مماشات با ملایان و منظور از «خطر بینالمللی» همانا دگرگونی در تعادلقوای جهانی علیه موجودیت نظام آخوندی است. سید جواد ساداتینژاد نماینده کاشان و آران و بیدگل این بدعت و خطر و نیز پارس خوابیدة نظام را همچون نمونههای قبلی تکرار کرده و واهمه برای موجودیت نظام را اینطور فریاد میزند: «قرار دادن نام این نهاد انقلابی در لیست گروههای تروریستی، بدعتی خطرناک در عرصه بینالمللی است و مطمئناً اقدام متقابل و جدی جمهوری اسلامی را در پی خواهد داشت و نیروها و مراکز نظامی آمریکاییها از جانب ایران بهعنوان هدف تروریستی شناسایی شده و هدف قرار دادن آنها هم مشروع خواهد بود. در صورتی که آمریکاییها مرتکب چنین حماقتی شده و بخشی از نیروهای مسلح ایران را در فهرست تروریستی بگنجانند، برخورد ما نیز با نظامیان آمریکایی در منطقه همچون تروریستها باشد و همان حقی را که در مقابله با تروریستهای داعش و القاعده برای خود قائل باشیم، در مقابله با این تروریستها نیز قائل خواهیم بود».
عواقب ناگزیر برای نظام ـ یک تصمیم به نفع مردم ایران
اما وجهی دیگر از وزنه، جدیت، جدید بودن و عواقب این لیستگذاری را «جیسون بلازاکیس» مدیر دفتر مقابله با تروریسم مالی و اعمال تحریم به والاستریت ژورنال گفته است که نتیجهگیری نهایی این اقدام را شامل میشود: «هیچوقت تاکنون بخشی از یک دولت در این فهرست قرار نگرفته است. عواقب چنین کاری در آینده عمیق خواهد بود».