پارلمان اروپا در اجلاس استراسبورگ در روزهای۱۳ و ۱۴ فروردین قطعنامهیی را پیرامون «موج اعدام در ایران و تأیید احکام اعدام بهروز احسانی و مهدی حسنی» به تصویب رساند.
قطعنامه پارلمان اروپا تصمیم دیوان عالی رژیم در تأیید حکم اعدام بهروز احسانی و مهدی حسنی را محکوم کرده و خواستار آزادی فوری آنها و تمامی زندانیانی است که بهدلیل فعالیتهای سیاسی در صف اعدام قرار دارند.
این قطعنامه از شورای وزیران اتحادیه اروپا میخواهد سپاه پاسداران رژیم ایران را بهعنوان یک سازمان تروریستی معرفی کند و به تحریم سرکردگان این رژیم بهخاطر نقض حقوقبشر رژیم ادامه بدهد.
قطعنامه پارلمان اروپا استفاده دیکتاتوری آخوندی از دیپلماسی گروگانگیری را محکوم کرده و از اتحادیهٔ اروپا و کشورهای عضو این اتحادیه میخواهد که در ارتباط خود با حکومت آخوندی، لغو مجازات اعدام و آزادی زندانیان سیاسی و اتباع اتحادیه اروپا را شرط بهبود روابط قرار دهند.
اجلاس پارلمان اروپا در استراسبورگ برای بررسی و تصویب این قطعنامه با سخنرانیهای پرشور نمایندگان کشورهای مختلف اروپایی همراه شد که نشاندهندهٔ اجماع فراگیر نمایندگان در محکومیت رفتارهای سرکوبگرانه رژیم ایران است.
پتراس آستراویچیوس نمایندهٔ پارلمان اروپا از لیتوانی، با اشاره به دو برابر شدن آمار اعدامها در سال گذشته تأکید کرد که رژیم ایران از اعدام بهعنوان ابزار سرکوب استفاده میکند و از اتحادیه اروپا خواست اقدامات قاطعی برای «توقف این وحشیگری» انجام دهد.
فرانسیشکو آسیش نمایندهٔ پارلمان اروپا از پرتغال، رژیم ایران را یکی از «فجیعترین رژیمهای معاصر» توصیف کرد و گفت: «ما با رژیمی مواجهایم که زنان و مردان را سرکوب میکند. ما در اینجا بهطور خاص به دو مورد اشاره میکنیم، اما موارد بسیار بیشتری وجود دارد»
ورونیکا ورچیونوا نمایندهٔ پارلمان اروپا از جمهوری چک محاکمه ظالمانه و احکام اعدام بهروز احسانی و مهدی حسنی را «نمونهٔ بارز محاکمات نمایشی در یک رژیم دیکتاتوری» توصیف کرد.
میلان زوور از اسلواکی تأکید کرد که «بهروز احسانی و مهدی حسنی، برای آزادی مردم ایران فریاد زدند... اکنون زمان آن است که جامعه بینالمللی و اتحادیه اروپا اقدامات لازم را انجام دهند. در تمامی مذاکرات با ایران باید خواستار توقف این اعدامها شوند. حقوقبشر باید بهرسمیت شناخته شود و در شورای امنیت سازمان مللمتحد مورد بحث قرار گیرد».
از دیگر نمایندگان پارلمان اروپا که در اجلاس این پارلمان سخن گفتند، میتوان به داوور ایوو استیر از کرواسی و دانوشا نرودووا اشاره کرد که با لحنی قاطع، خواستار شناسایی رژیم ایران بهعنوان یک دولت تروریستی و حمایت کامل از قربانیان سرکوب در ایران شدند.
حجه لحبیب، کمیسر کمیسیون اروپا در امور آمادگی، مدیریت بحران و برابری، در پاسخ به سخنان نمایندگان پارلمان اروپا اظهار داشت: «اتحادیه اروپا وضعیت حقوقبشر در ایران را از نزدیک رصد میکند. سرعت کنونی اعدامها وحشتناک است. ایران هر سال رکوردی جدید و هولناک در شمار اعدامها ثبت میکند. تنها در سال گذشته، بیش از ۹۰۰ اعدام ثبت شده که بالاترین رقم از سال ۲۰۱۵ تاکنون بوده است».
وی افزود: «اتحادیه اروپا مخالفتی قاطع، صریح و دیرینه با مجازات اعدام در همه زمانها و در هر شرایطی دارد. بنابراین، ما همچنین از مقامات ایرانی میخواهیم که حکم اعدام دو فرد ذکرشده در بحث امروز، بهروز احسانی و مهدی حسنی، را که در معرض خطر قریبالوقوع اعدام قرار دارند، لغو کند».
افزایش بیسابقهٔ تعداد اعدامها توسط رژیم آخوندی، استفاده ابزاری این رژیم از سیستم قضایی برای سرکوب و مقابله با اعتراض و قیام مردم به ستوه آمده، مقابله قاطع بینالمللی با این رژیم ضدبشری را ایجاب میکند.
تصویب قطعنامه پارلمان اروپا علیه موج اعدامها و نقض فاحش حقوقبشر در ایران، گامی در جهت مسئولیتپذیری جهانی در برابر جنایات ساختاری و سیستماتیک این رژیم ضدبشری است.