رئیسجمهور خامنهای یکی دیگر از دستآوردهای دولت خود را پس از صد روز صدارت قوه مجریه ارائه نمود.
روز ۱۹ آبان ۱۴۰۳ شرکت توانیر رژیم در «اطلاعیهٔ شمارهٔ یک» خود بهشکل نیمهمبهم اعلام کرد: «به اطلاع هموطنان گرامی میرساند با توجه به شروع فصل سرما و افزایش مصرف گاز در بخش خانگی و محدودیت تأمین سوخت گاز نیروگاهها و مطابق تصمیمات اتخاذ شده مبنی بر عدم مصرف مازوت در برخی از نیروگاهها، ضمن تأکید بر صرفهجویی جدی در مصرف گاز و برق، مشترکان محترم میتوانند جهت اطلاع از برنامه زمانبندی اعمال محدودیت برق... به سایت شرکت توزیع نیروی برق... مراجعه کنند».
به این ترتیب مشخص شد که دولت تحتامر خامنهای تصمیم دارد قطعی برق را در کل کشور اجرا کند و برای اینکه جلوی وارد شدن شوک به مردم را بگیرد و از قیام ناگهانی جلوگیری کند میخواهد آن را بهصورت مرحلهای و تدریجی و با صدور اطلاعیههای شمارهبندیشده علنی کند.
البته رژیم از هفتهٔ گذشته برای این کار زمینهسازی کرده و پزشکیان معاون خود و سخنگوی دولتش را فرستاد تا از شروع «خاموشی منظم» خبر دهند و با یک فقره منت گذاشتن بر سر مردم علت آن را نیز «توقف مصرف مازوت در ۳ نیروگاه کشور مطرح کردند».
بازی شیادانهٔ «یا مرگ یا برق»!
روز ۱۷ آبان معاون پزشکیان مدعی شده بود که توقف مازوتسوزی در نیروگاهها بهدلیل دستور پزشکیان برای جلوگیری از «آلودگی هوا و بیماری» است که مثلاً «قرار نیست عدهیی بمیرند تا ما برق داشته باشیم»! اما آنقدر بهانه آبکی بود که بسیاری از رسانهها و مهرههای حکومتی رسوایش کردند. طوری که خبرگزاری تسنیم هم ۲۰آبان پزشکیان را به دروغ و ناصداقتی متهم کرد و نوشت: «دلیل قطع برق توقف مازوتسوزی است؟ با مردم صادق باشیم!... تصمیم عجیب دولت به قطع منظم برق در آبانماه رکوردی بیسابقه در مدیریت بخش انرژی کشور است، از اینرو دولت در شرایط سخت تأمین گاز، سوخت مایع و برق زمستانه، آسانترین تصمیم را که قطع برق بوده، انتخاب کرده است»
کارشناسان خود رژیم پیش از این دربارهٔ «ناترازی در صنعت برق» هشدار داده بودند و آن را یک چالش جدی برای حاکمیت معرفی میکردند اما رژیم دزد و چپاولگر آخوندی هیچگاه حاضر نشده برای پولسازی، از ریختن برق به پای مراکز استخراج رمزارز سپاه و همچنین فروش برق به کشورهای همسایه یعنی دزدی برق از مردم ایران دست بردارد. حتی سال گذشته رژیم از زبان یک مدیر در شرکت توانیر به اسم «اللهداد» مدعی شده بود که «۲ پروژهٔ ”ایر“ و ”آگیر“ نیز برای ارتباط بین ایران و روسیه در دست اقدام است که از آن طریق نیز میتوانیم به اروپا برق صادر کنیم»! (تجارت نیوز، ۲۴ آبان ۱۴۰۲)
البته دلیل ریشهایتر این ناترازی به فرسودگی زیرساختها و نیروگاهها و شبکهٔ انتقال و توزیع برق در کل ایران برمیگردد که طی این سالها هیچگاه تعمیر و نگهداری نشده است. به تخمین متخصصان حکومتی چیزی حدود ۲۰ میلیارد دلار هزینهٔ بازسازی زیرساختها در زمینهٔ برق است اما رژیم هر ساله در بودجه تنها هزینههای سرکوب و صدور تروریسم و سهم ارگانهای پروپاگاندا را افزایش میدهد و کاری به سیستمهای خدماترسانی به مردم ندارد. برای بودجه سال بعد هم که تصویب کردند ۲۰۰ درصد به بودجه نظامی – امنیتی اضافه شد و حجم عظیمی از نفت کشور را به باندهای سپاه و نیروهای نظامی انتظامی کشور دادند که خودشان بفروشند و پولش را خرج سرکوب کنند.
در ضمن اگر رژیم عذر بدتر از گناه دیگری همچون «کمبود گاز و گازوییل» را برای توجیه قطع برق علم میکند، خود آن نیز معلول و نتیجهٔ حاکمیت چپاولگری است که بزرگترین نهادهای اقتصادی آن در دست سپاه است. سپاه جنایتکاری که تمام مافیای قاچاق گازوییل و بنزین در ایران را اداره میکند.
به این ترتیب پس از ۴۶ سال از حاکمیت منحوس آخوندی که بنیانگذار پلیدش وعدهٔ آب و برق مجانی میداد اکنون چهارمین دارندهٔ ذخایر نفتی و دومین دارندهٔ ذخایر گازی جهان در قرن بیست و یکم برای مردم جدول خاموشی تهیه کرده و نسخهٔ صرفهجویی و کنار زدن پردهها را میپیچد.
بدیهی است که با قطع برق، بسیاری از مراکز کسب و کار و واحدهای تولیدی با مشکلات بسیاری همچون توقف خط تولید، خرابی دستگاهها، فاسد شدن غذاها، میوهجات، سبزیجات، شیرینیجات، داروها، خمیر نانواییها و خرابی سایر محصولات مواجه خواهند شد که به افزایش نارضایتیها و اعتراضات دامن خواهد زد.
اگر دولت صدروزهٔ پزشکیان پس از گران کردن آب، نان، مرغ، مسکن و... اینک با شیادی مردم ایران را در «انتخابی بین مرگ و برق» مخیر کرده است اما مردم ایران بارها در قیامها نشان دادهاند که تنها گزینهٔ مورد توافقشان سرنگونی با گسترش کانونهای شورشی است.